Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Novadu partijas nāks ārā no mežiem

Spītējot sabiedrisko attiecību speciālistam Jurģim Liepniekam, kurš nesen Latvijas Televīzijā, virpinot pirkstos zīmuli, nesolīja nekādas izredzes Saeimas vēlēšanās cilvēkiem, kas "būs iznākuši no Madonas mežiem", Reģionu alianse kopā ar Vidzemes partiju apņēmusies pierādīt pretējo. Ārkārtas kongresā sestdien nodibināta abu partiju apvienība, cerībā to paplašināt un izveidot Latvijas reģionu apvienību.

Lielā uzmanība, kas tika pievērsta bijušā Valsts prezidentes kancelejas vadītāja Mārtiņa Bondara uzņemšanai Reģionu aliansē (RA), liek domāt, ka viņš varētu kļūt par apvienības līderi. Politiķa domubiedra, bijušā iekšlietu ministra, Māra Gulbja iestāšanās šajā partijā jau pirms kongresa bija palikusi bez tādas ievērības.

Pagājušajā nedēļā LTV raidījumā Sastrēgumstunda RA līderis Babītes mērs Andrejs Ence atzina, ka pašvaldību vadītāji paši neplāno kandidēt Saeimā. Reaģējot uz to, J. Liepnieks teica, ka ne jau no Madonas mežiem iznākuši cilvēki tagad varēs sekmīgi startēt Saeimā. "Mums ir jānāk ārā no mežiem, purviem un slīkšņām. Mēs nedrīkstam palikt malā," sacīja Salacgrīvas novada priekšsēdis Dagnis Straubergs. RA mērķis nav bijis tīkot pēc krēsliem Saeimā, norādīja kā D. Straubergs, tā Jelgavas domnieks Dainis Liepiņš. Taču diemžēl reģionu intereses Saeimā un valdībā nav ņemtas vērā. Tāpēc nekas cits neatliek, kā pieteikt savu sarakstu Saeimas vēlēšanās. Pašvaldību pārstāvjus nepārliecina arī varas partiju pieaugošā interese par reģioniem, ko varot saistīt tikai ar gaidāmajām vēlēšanām.

Apvienību izveidoja RA un Vidzemes partija, kuras vēl cer uz Latgales partijas, kā arī Kuldīgas un Talsu novada partijas piebiedrošanos. Kongresa viesu vidū bija arī bijušais Ādažu mērs Māris Sprindžuks, kurš kopā ar sešiem RA deputātiem strādā domes opozīcijā, Saeimas deputātes Inga Vanaga un Inga Bite, kuras nesen atstāja Reformu partiju, kā arī pārstāvis no Aināra Šlesera vadītās partijas Vienoti Latvijai.

Visu žurnālistes Ināras Egles rakstu Nāks ārā no Madonas mežiem lasiet pirmdienas, 17.februāra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas