Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pagaidām jaunu Liepājas vicemēru iecelt neplāno

Pagaidām jaunu Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieku tūrisma un investīciju jautājumos iecelt nav plānots, ceturtdien intervijā Rietumu radio atklāja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks ( Liepājas partija).

Par minētā amata atstāšanu šonedēļ paziņoja deputāts Ģirts Kronbergs (LRA). Pēc Seska teiktā, pagaidām gan Kronbergs savus pienākumus daļēji turpina veikt.

Sesks atklāja, ka vēl ceturtdien Kronbergs vadīja Latvijas ekonomisko atašeju uzņemšanu Liepājā, taču, sākot ar nākamo nedēļu, tūrisma un investīciju piesaistes jautājumi būs jārisina kādam citam. Liepājas domē vēl nepieciešamas pārrunas, lai saprastu, vai sasaucama ārkārtas domes sēde, vai par Kronberga atbrīvošanu tiks lemts kārtējā domes sēdē.

Vaicāts, vai Kronbergam būtu jānoliek arī deputāta mandāts, Sesks pauda, ka, ja viņš atkāpjas, viņš uzņemas zināmu atbildību saistībā ar polittehnologa Reiņa Točelovska paziņojumiem. Viņš pauda, ka publiskotās sarakstes autentiskumu jānoskaidro ekspertīzē, bet, ja tās atbilst patiesībai, tad viņa deputāta mandāta saglabāšana "būs liels jautājums."

Liepājas mērs skaidroja, ka, lai gan Kronbergs demisiju izziņoja pirmdien, atlūgums iesniegts tikai trešdienas pēcpusdienā. "Tad man arī beidzot bija iespēja Kronbergam uzdot jautājumus, un kaut kādas daļējas atbildes es arī saņēmu," sacīja Sesks, sīkākas detaļas neizpaužot.

Tāpat viņš uzsvēra, ka starpgadījums ar "viltus avīzes" izdošanu un sarakste ar Točelovski met ēnu uz Liepājas politiku un politiķiem. Vienlaikus rodas skaidrība, ka Latvijas sabiedrībai kopumā vairāk jāpiedomā, lai atšķirotu "pirmsvēlēšanu kampaņu graudus no sēnalām, nevis uzķertos uz viltus informāciju," sacīja Sesks.

Kā ziņots, pirmdien sasauktā preses konferencē Kronbergs paziņoja par savu atkāpšanos no Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieka tūrisma un investīciju jautājumos amata. Kronbergs skaidroja, ka šādu lēmumu pieņēmis, lai apstākļos, kad koalīcijas partneri pauduši neuzticību konkrēti viņam, nemestu ēnu arī uz saviem kolēģiem. Viņš turpinās būt Liepājas domes deputāts, kā arī aizvien startē Saeimas vēlēšanās no Latvijas Reģionu apvienības saraksta.

Kronberga atkāpšanās sekoja pāris dienas pēc tam, kad polittehnologs Točelovskis paziņoja, ka Seskam neglaimojošo izdevumu "Par ko nekad nestāstīs Kurzemes Vārds" pirms 2017. gadā notikušajām pašvaldību vēlēšanām finansējuši un atbalstījuši mēra koalīcijas partneri Jānis Vilnītis un Kronbergs.

Vilnītis un Kronbergs šos apgalvojumus noliedza, tomēr Kronbergs atzina, ka ar Točelovski ir sarakstījies, tomēr sarakste tagad esot sagrozīta un interpretēta. Kaut ko no publicētā viņš atpazīstot, bet sarakstes daļu, kas attiecas uz sarunām par pirmsvēlēšanu "avīzes" finansēšanu, Kronbergs pilnībā noliedz.

Top komentāri

Fernada kredit
F
Aizdevums un ātrs ieguldījums ar parakstītu līgumu Sveiki, Sir / Madam, indivīdi: Latvija, Igaunija, Slovēnija, Krievija, Angļu valoda, Slovēnijas, Vācijas, Lietuvas, Francijas, Kanādas, Portugāles, Itālijas, Šveices, Dānijas un jebkur citur pasaulē; mēs meklējam nopietnus partnerus, kas spēj parakstīt vienošanos ar mūsu pakalpojumu Mēs vēlamies sadarboties ar ienesīgiem projektu izstrādātājiem vai ikvienam, kam nepieciešams aizdevums, lai atsāktu darbību vai aizdevumu, ar kuru mēs strādāsim pārredzamā veidā, lai finansētu savu projektu. Mēs izsniedzam aizdevumus no 5000 euro līdz 50 000 000 euro visām personām, kas spēj ievērot nosacījumus un varēsim atmaksāt procentu likmi 3% apmērā gadā ar atmaksas termiņu no 1 gada līdz 30 gadiem gatavs.Ja jums ir nepieciešams aizdevums projektam vai citiem iemesliem, nevilcinieties sazināties ar mums, lai iegūtu vairāk informācijas, mēs varam atbildēt uz jūsu jautājumiem 24h / 24h par jūsu apmierinātību E-pasts: [email protected]
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas