Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pagaidām tikai Jaunais laiks domā kopīgi doties uz referendumu

Neviena no organizācijām, kas atbalsta sestdien, 2.augustā, ieplānoto referendumu par grozījumiem Satversmē attiecībā uz tautas tiesībām atlaist Saeimu, pagaidām nav ieplānojusi kopīgu referenduma rezultātu sagaidīšanu savos birojos naktī no sestdienas uz svētdienu. Arī kopīga balsošana paredzēta tikai dažiem.

Organizācijas Sabiedrība citai politikai (SCP) dibinātājs Aigars Štokenbergs Dienai pastāstīja, ka SCP pārstāvji nav ieplānojuši kopīgu balsošanu. “Mēs iesim tur, kur būs vēlētāji,” teic A.Štokenbergs, norādot, ka “ir jāizmanto pēdējā diena, lai pastāstītu vēlētajiem par referenduma būtību”. Pēc viņa vārdiem, SCP pārstāvjiem būs grūti aiziet balsot visiem kopā, jo viņi atradīšoties reģionālajās nodaļās. “Es pats būšu Kuldīgā, Pabriks – Lapmežciemā,” pastāstīja SCP līderis. Pēc viņa teiktā, organizācijas biedriem nav ieplānota arī kopīga rezultātu sagaidīšana naktī..

Referenduma rezultātus naktī neplāno gaidīt arī partijas Jaunais laiks (JL) pārstāvji. Taču, kā Dienai pastāstīja JL līdere Solvita Āboltiņa, partijas pārstāvji noteikti varētu doties balsot kopā, jo tāda esot JL tradīcija. Par to vēl ceturtdien spriedīs JL valdes sēdē. Tad arī tiks noskaidrots, kuri deputāti pašlaik atrodas Rīgā un varētu kopīgi piedalīties tautas nobalsošanā.

Arī Pilsoniskās savienības (PS) līdere Sandra Kalniete Dienai pastāstīja, ka ceturtdien notiks PS sēde, kurā kļūs zināms, vai organizācijas pārstāvji uz referendumu dosies kopā un vai tiks ieplānota kopīga rezultātu sagaidīšana.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Pēteris Krīgers Dienai norādīja, ka LBAS biedri neplāno kopīgu piedalīšanos referendumā. “Liels teatrāls uzvedums nav plānots, ne,” viņš jokoja. Tāpat LBAS neplāno arī kopīgi sagaidīt referenduma rezultātus. “Mēs esam par rezultātiem pārliecināti, ko tur gaidīt,” sacīja P.Krīgers.

Jau ziņots, ka pēdējo informāciju par vēlētāju aktivitāti referendumā Centrālā vēlēšanu komisija plāno sniegt sestdien, ap plkst.21. Savukārt provizoriskie nobalsošanas rezultāti varētu būt zināmi jau ap vieniem naktī no sestdienas uz svētdienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas