Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Pagājušajā nedēļā cietuši jau seši motociklu vadītāji

Policijas apkopotā informācija liecina, ka tieši iestājoties siltajam laikam, kad uz valsts autoceļiem atgriežas tādi transporta līdzekļi kā motocikli, rolleri un mopēdi, palielinās satiksmes negadījumu skaits, kuros cieš vai iet bojā minēto transporta līdzekļu vadītāji. Aizvadītās nedēļas laikā uz Latvijas ceļiem ir cietuši jau seši motociklu vadītāji, no tiem smagas traumas guvuši divi, Dienu informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Linda Neimane Zobena.

Šodien VP priekšnieka vietnieks, Galvenās kārtības policijas pārvaldes (GKPP) priekšnieks Andris Dzenis ir parakstījis VP cirkulāru, kurā norāda, ka sākoties pavasara - vasaras sezonai, pastiprināti pievērst uzmanību motociklu, velosipēdu un mopēdu vadītājiem.

Turpmāk ceļu policijas darbinieki īpaši kontrolēs iepriekšminēto transportlīdzekļu vadītājus, kas brauc bez ķiverēm vai bez derīgas tehniskās apskates. Pastiprināti tiks veikta arī alkohola reibuma kontrole, kā arī īpaša uzmanība tiks pievērsta ātruma pārsniedzējiem.

2008.gadā, laika periodā no 1.aprīļa līdz 6.aprīlim, VP darbinieki sastādījuši 63 administratīvo pārkāpumu protokolus, no tiem 13 par ceļu satiksmes negadījumiem, kuros viens motocikla vadītājs ir guvis smagas traumas. Savukārt šogad tādā pat laika periodā policijas darbinieki motociklu vadītājiem par dažādiem Ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem sastādījuši jau 72 administratīvo pārkāpumu protokolus, no kuriem 13 par ceļu satiksmes negadījumiem, kuros seši motociklu vadītāji guvuši traumas, no tiem divi guvuši smagus miesas bojājumus. Bojā gājušo nav.

Kā norāda VP Galvenās kārtības policijas pārvaldes (GKPP) Satiksmes uzraudzības biroja priekšnieks Edmunds Zivtiņš, motociklu vadītāji ir vieni no ceļu satiksmes neaizsargātajiem dalībniekiem. "Situācijās, kad ceļu satiksmes negadījumā ir iesaistīts motociklists vai rollera un mopēda vadītājs, gandrīz vienmēr smagākās traumas gūst tieši viņš," stāsta E. Zivtiņš un aicina visus motociklu, rolleru un mopēdu vadītājus lieki neriskēt ar savām un, galvenokārt, apkārtējo cilvēku dzīvībām, demonstrējot sava motocikla maksimālo ātrumu vai pārgalvīgus trikus. Arī autovadītājiem ir jāpierod un jārēķinās ar faktu, ka bez viņiem uz ceļa atrodas arī citi pilntiesīgi satiksmes dalībnieki - motociklu, rolleru, mopēdu un velosipēdu vadītāji, piebilst E. Zivtiņš.

E.Zivtiņš iesaka pirms došanās ceļā ar kādu no divriteņu braucamrīkiem būtu ļoti labi savas prasmes atsvaidzināt slēgtās trasēs vai laukumos, kur netiek apdraudēta citu cilvēku veselība, jo ziemas sezonas laikā braukšanas iemaņas var aizmirsties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas