Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

"Panorāmai" šodien 50 gadu jubileja

Šodien aprit tieši 50 gadi, kopš Latvijas Televīzijā darbu sāka informatīvais raidījums "Panorāma".

LTV "Panorāmas" jubilejas mēnesī ir padomājusi gan par skatītājiem, gan raidījuma veidotāju labsajūtu un ērtībām, sarūpējot daudzus jaunumus gan vizuālajā, gan tehniskajā jomā. Tieši "Panorāmas" dzimšanas dienā - 19. martā – skatītājus gaida īpašs svētku speciālizlaidums, kā arī gandrīz stundu garš raidījums, kas pārstaigās "Panorāmas" vakardienu, šodienu un centīsies ieskatīties rītdienā. To veido redaktore Lilita Eglīte, kas labi zināma kā raidījuma "Ielas garumā" veidotāja, un jaunā režisore Linda Olte. "Panorāmas" veidotājus martā varēs redzēt arī neierastākā ampluā, piedaloties vairākos, ar ziņām nesaistītos LTV raidījumos.

Savukārt uz pavasara pusi "Panorāma" ienāks tehniski un vizuāli atjauninātā studijā. "Esam gandarīti, ka "Panorāma" kļūs par pirmo Latvijas televīzijas projektu, kas pilnībā pāries no analogās uz ciparu tehnoloģiju. Šogad pilnībā atjaunosim "Panorāmas" un LTV Ziņu dienesta ētera kompleksu, montāžas telpas, plaša spektra tehniku. Šie cilvēki to ir pelnījuši, un mums ir prieks to viņiem dāvāt "Panorāmas" dzimšanas dienā," uzsvēra LTV ģenerāldirektors Edgars Kots.

50 gadu laikā "Panorāmā" darbojušies vismaz 300 darbinieku. Šodien "Panorāmas" veidošanā iesaistās gandrīz viss LTV Ziņu dienests. "Mūsu "Panorāma" ir jauna, un uz skaitli "50" mēs raugāmies kā uz sākumu, vienlaikus respektējot vēsturi un pieredzi," atzina LTV Ziņu dienesta direktors Mareks Gailītis. Viņš uzsver, ka "Panorāmā" strādā cilvēki, kuru sūtība ir būt notikumu centrā, lai tos atspoguļotu un vēstītu cilvēkiem par viskarstākajām aktualitātēm.

""Panorāma" neapšaubāmi ir mediju ikona Latvijā, un daudz kas vairāk par vienkāršu ziņu raidījumu. Galu galā, "Panorāma" ir Atmodas lieciniece un veicinātāja. Ar šo raidījumu uzaugušas vairākas paaudzes, kurām "Panorāmas" skatīšanās ir nesatricināms ikvakara rituāls," komentēja LTV1 direktore Baiba Šmite.

Par godu lielajai jubilejai, LTV skatītājiem sarūpējusi īpašu vēsturisku ierakstu kolekciju, kas pieejami LTV arhīvā. Būs iespējams gūt plašu ieskatu 1998.gada 18.novembra "Panorāmā". Svētku raidījumā, kas veltīts Latvijas proklamēšanas 80.gadadienai, var redzēt ne tikai valsts svētku norises, bet arī izjust gaisotni, kāda valdīja "Panorāmas" 40. jubilejas gadā. Tāpat skatāmi sižeti arī no 1980.gada 10.aprīļa un 1981.gada oktobra "Panorāmām", kurās stāstīts par par jaunā televīzijas torņa būvi, Tukuma rajona Pūres kokaudzētavu, ķīmijas profesora Augusta Ķešāna simtgadi, un daudz cita. Raidījumus LTV arhīvā (www.ltvarhivs.lv) var skatīties bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas