Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papidlināta - Premjers piedāvā KNAB vadītāju izvēlēties konkursā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Tā ja
T
Iesaku papildināt 3.pantu-Atkārtotu pretendentu konkursu izsludina,ja 3.) vērtēšanas komisijas ieteikto pretendentu Ministru kabinets neiesaka Saimai iecelt biroja priekšnieka amatā ,JO NEATBILST KRITĒRIJAM LIELĀKAIS KRETĪNS.
x-type
x
Kādu konkursu? Koalīcija šādu vārdu nesaprot! Sanāks puiši šaurā lokā kaut kur lunaparkā un novienosies par paklausīgāko fasādi šim kantorim. Visticamāk, iestrādnes šai jomā jau ir, jo nomešana tika gatavota kādu laiku.
Ojārs
O
Un vēl, man šķiet, ka nevajadzētu ierobežot pretendentu loku tikai ar juristiem. KNABA'am tomēr vairumā gadījumu ir darīšana finanšu noziegumiem un shēmām, bet ne ar slepkavniekiem. Juristu tur KNAB'ā ir daudz, bet priekšnieks ar labu vadītāja darba pieredzi un pieredzi finanšu sfērā varētu būt pat ļoti labs risinājums. Turklāt, tāds pretendents nebūs saistīts ar vietējo juristu cunfti un juristu korporatīvajām saitēm, kuras mūsu mazajā valstiņā ir ļoti ciešas. Nejurista kandidatūra ievērojami paplašinātu labu potencionālo kandidātu loku.
Jās
J
Domāju, ka viss loģiski, man nav pamata neuzticēties piedāvātakam komisijas sastāvam, kaut vai tam pašam Kažociņam, kaut arī rietumu ieliknis, tas ir labs risinājums, ka viņš būs liels lēmējs konkursā.
Ojārs
O
"Jo var gadīties, ka kāds amatam piemērots cilvēks jau kaut kur strādā, bet nepiesakās konkursā, jo viena daļa cilvēku varbūt nav gatavi iet tam visam cauri. Jo ir cilvēki, kas varbūt ir ļoti piemēroti, bet ne visi ir ambiciozi."- Man ļoti patīk šī doma, jo KNABA, a vadībā nevajadzētu ambiciozu šovmeni, bet profesionālu un jau pieredzējušu vadītāju, kuram būtu pa spēkam gan vadīt šo iestādi gan arī ar prātu pārspēt un apspēlēt savus potenciālos klientus... Bet procesam būtu jebkurā gadījumā jābūt pilnīgi atklātam, pat uzaicinot tajā piedalīties kādu labu un gudru vadītāju.
dzeris
d
Vai tad kāds nezina, kā Latvijā notiek konkursi, tas viss pupu mizas.
AD
A
To, kādā virzienā ir vērsta KNAB vadītāja meklēšana, rāda SLEPENIE KNAB likuma grozījumi.
mērglis
m
ja izveele notiek peec principa kaa amataa ieceļ Romas paavestu , proti leemums pieņemts vienbalsiigi neviena balss pretii , tad veel ir kaada ceriiba ka neiesmeerees ...
Sandris
S
Var pieprasīt labu, bet ne nevainojamu reputāciju. Svarīga ir darba kvalitāte, ko var izvērtēt tikai pēc padarītā, pēc kaut kāda laika, kā tas ir ar valdībām, kad to darbu tradicionāli vērtē pēc pirmajām simts dienām. KNAB direktors nav paredzēts ievēlēšanai uz mūžu, ar iespējamu kanonizāciju pēc nāves par darbu un reputāciju
Koriģēts citāts
K
Diemžēl Latvijas tautai nāksies samierināties, ka tik drīz KNAB priekšnieku ieraudzīt neizdosies. Vismaz tikmēr, kamēr prasība par nevainojamu reputāciju netiks kaut kādā veidā koriģēta. Sevišķi, ja šī prasība darbojas laikā, kad biogrāfiju melno plankumu meklēšanas kampaņa sit augstu vilni. Patiešām — kurš gan ir bez grēka?. Kurš var droši apgalvot, ka vismaz bērnībā nav apgrūtinājis savu sirdsapziņu (ja tāda ir)? Pat Kristus, dzīdams ar rungu farizejus no tempļa, pārkāpa paša sludināto. Ja laucinieks, tad gan jau kāds bērnības draugs atcerēsies, kā zaguši ābolus vai lūrējušies pa pirtiņas lodziņu, kad meitas mazgājās. Pilsētniekiem pavisam švaki, grūti pat uzskaitīt visus kārdinājumus, kam padodoties par reputāciju nākotnē praktiski neviens nedomā.Nereāls šķita arī bijušās prezidentes kādreiz ieteiktais, meklēt ārzemnieku. Protams, viņu biogrāfijās būtu grūtāk šmuci atrast, tomēr mūsu urķēšanās meistariem tas būtu pa spēkam. Ja nu vienīgi Romas pāvests varētu par savu reputāciju būt mierīgs, jo, ievēlot augstajā amatā, kardināli viņa biogrāfiju pamatīgi ir izķidājuši un atraduši to par labu esam būt par Dieva vietnieku uz Zemes. Tomēr arī šis variants ir bezcerīgs, jo no Vatikāna nav pinācis pieteikums konkursam un, šķiet, viņam nav atbilstoša juridiska izglītība. Vecums nevarētu būt šķērslis, mēs taču dzīvojam brīvā demokrātiskā valstī, kur nepastāv vecuma diskriminācija.
johambam
j
nav tomeer saprotams cik dziļi sniegsies atklaatums , var nojaust šaadu konkursu rezultaatu , pretii kliķes atbalstošajiem izliks atkal divus itkaa neatkariigus , Maiziiti un Kažociņu , par pirmo jau kliist runas ka jaunos kartupeļus nesagaidiišot, aciimredzot pastaav pakta slepenais protokols , ZZS paliidzeeja novaakt Loskutovu , tagad TP balstiis ideju par prokurora nomaiņu , kurš dzen peedas Puzes guusteknim, gatavojas iesmeereet reņģeedaajiem sapuvušaas zivis...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI

LIKUMPROJEKTS
Grozījumi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likumā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas