Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Papildināta – SAB norobežojas no Bičkoviča paziņojumiem

Satversmes Aizsardzības birojs (SAB) izplatījis paziņojumu, kurā uzsver, ka pārbaudot Augstākās tiesas priekšsēdētāja amata kandidātu Ivaru Bičkoviču, biroju neietekmēs nekādi iepriekš izskanējušie viedokļi. “Satversmes aizsardzības birojs lems tikai atbilstoši likumam un balstoties uz pārbaudītiem faktiem un noskaidroto informāciju. Biroja lēmumu nekad nav iespaidojušas un nekad neiespaidos atsevišķu personu domas vai viedokļi,” norādīts SAB paziņojumā.

I.Bičkovičs otrdien intervijā Latvijas radio sacīja, ka viņš ir drošs par gaidāmo SAB atzinumu, “jo es vienkārši zinu faktus, ir juridiski dokumenti, kas apstiprina manis jau iepriekš vairākkārt izstāstītos apstākļus par mana vārda atrašanos čekas maisos.” Ja SAB nedos I.Bičkovičam augstāko pielaidi valsts noslēpumam, I.Bičkovičs to pārsūdzēs ģenerālprokuroram.

Savukārt par Saeimas deputātu atbalstu, I.Bičkovičs nebija tik pārliecināts. “Saeimas sastāvs nav viendabīgs un cilvēki, iespējams, mani nepietiekami pazīst, tā ka man ir jāstāsta par saviem mērķiem un redzējumu un tas ir lielā mērā atkarīgs no citu cilvēku vērtējuma par mani,” sacīja AT vadītāja amata kandidāts.

Plašāk par Bičkoviča iespējām tikt ievēlētam AT vadītāja amatā lasi šeit 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas