Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta 15:23 - Burovs paziņo par aiziešanu no domes Īpašuma departamenta

Rīgas Domes (RD) Īpašuma departamenta direktora pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs šodien preses konferencē paziņoja, ka atkāpsies no amata un no 8. aprīļa pārtrauks pildīt departamenta vadītāja pienākumus.

Kā atkāpšanās iemeslus viņš minēja "pēdējā mēneša laikā atsevišķos medijos izskanējusī informācija, kā arī atsevišķu politiķu spiediens". Viņš nekonkretizēja, tieši kuri politiķi izdarījuši spiedienu, taču tas paralizējis departamenta darbu, bet to O. Burovs nevēlas, tāpēc nolēmis atkāpties.

Viņš politisko spiedienu saista ar partiju priekšvēlēšanu aktivitātēm, norādot, ka līdz vēlēšanām ir atlikuši 14 mēneši, bet politiskais spiediens jūtams jau šobrīd. "Ja vēlēšanas būtu 12. aprīlī, tad es vēl to paciestu, bet tā kā priekšā ir vēl 14 mēneši un pēdējā mēneša notikumi var atkārtoties 14 reizes, tad tīri cilvēcīgi es to nevaru izturēt," norādīja O.Burovs.

Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK), komentējot O.Burova lēmumu atkāpties no amata, norāda, ka Burovs pieņēmis vīrišķīgu lēmumu. "Es to akceptēju un atlūgums, kad tas tiks saņemts, tiks arī parakstīts," teica Birks, piebilstot, ka jau tuvākajā laikā tiks izsludināts atklāts konkurss uz Rīgas domes Īpašumu departamenta vadītāja amatu.

Par īpašumu jomu atbildīgās Rīgas domes komitejas vadītājs Andris Ameriks (LPP) akceptējis šo departamenta vadītāja p.i. lēmumu, jo apzinoties, ka pēdējā mēneša notikumi un izskanējusī informācija par O.Burovu neesot ļāvusi iestādei pilnvērtīgi strādāt. A.Ameriks arī informē, ka līdz jauna direktora atrašanai, departamentu vadīs tā ilggadēja zemju pārvaldes priekšniece Benita Prikaša. «Paralēli tam domes juridiskā pārvalde un personāldaļa gatavos konkursa nolikumu,» saka A.Ameriks. Tas, viņaprāt, varētu aizņemt pāris nedēļas, tad mēnesis tiks gaidīti pretendentu pieteikumi. «Rezultāts varētu būt uz jūniju,» pieļauj A.Ameriks.

No rīta O.Burovs par savu lēmumu apspriedies ar RD Pilsētas īpašuma un privatizācijas lietu komitejas priekšsēdētāju Andri Ameriku (LPP/LC), kurš piekritis šādam O.Burova solim.

Diena jau rakstīja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs sācis faktu pārbaudi par O.Burova interešu konfliktu pēc partijas Jaunais laiks (JL) deputātu iesnieguma. Aizdomas par interešu konfliktu radās pēc Latgales priekšpilsētas multifunkcionālā centra metu konkursa. Tajā uzvarēja ar O.Burovu saistītais projektēšanas birojs Graf X. Atbilde vēl nav, bet Burovs ir gatavs uzņemties sodu, bet uzskata, ka nav neko sliktu darījis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas