Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

papildināta 17.12 - Lemberga dēlam noteikts aizdomās turamā statuss

Jau apcietinājumā esošā un apsūdzētā Ventspils mēra Aivara Lemberga dēlam Anrijam Lembergam šodien piemērots aizdomās turamā statuss par līdzdalību noziedzīgu līdzekļu legalizācijā tā saucamajā Ventspils amatpersonu lietā, informē Ģenerālprokuratūra.

Anrijs Lembergs tiek turēts aizdomās par Krimināllikuma 195.panta 3.daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu, t.i., noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu un citas mantas legalizēšanu atkārtoti, lielā apmērā, organizētā grupā; Krimināllikuma 326.panta 2.daļā - 20.panta 4.daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu, t.i., par to, ka viņš atbalstīja valsts amatpersonas, kas ieņem atbildīgu stāvokli, piedalīšanos mantiskā darījumā mantkārīgā nolūkā, kurai tas sakarā ar dienesta stāvokli ar likumu aizliegts.

Anrijam Lembergam noteikts drošības līdzeklis uzturēšanās noteiktā dzīves vietā un papildus drošības līdzeklis - aizliegums tuvoties noteiktām personām, vēsta Prokuratūras preses centrs.

Pēdējos gados Aivars Lembergs dēlu Anriju un meitu Līgu iesaistījis savos darījumos, dāvinot viņiem īpašumu daļas vairākos ar Ventspils tranzītbiznesu saistītos uzņēmumos, kā arī nekustāmos īpašumus. Anrijs Lembergs ir arī vairāku Ventspils tranzītuzņēmumu padomes loceklis.

Šajā lietā jau agrāk uzrādīta apsūdzība Aivaram Lembergam, bet par aizdomās turētiem atzīti Gita Grasmane, Laimonis Junkers, Mamerts Vaivads, Gints Laiviņš – Laivenieks, Ansis Sormulis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

No pirmdienas gaidāmi nokrišņi

No pirmdienas mākoņu daudzums palielināsies, pirmdien dienas laikā daudzviet uzlīs, liecina sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas