Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Ap 200 cilvēku protestē pret vecāku pabalsta samazināšanu

Pie valdības mājas sapulcējušās ap 200 māmiņu ar bērnu ratiņiem. Uzvedās klusi, bērni vienīgi taisa troksni. Kopumā protestā jaušama pozitīva gaisotne, kaut vecāki sarunās ir uztraukti par valdības nodomiem attiecībā pret ģimenes politiku.

 

Protesta laikā tiek vākti paraksti pret valdības valdības nodomu ietaupīt valsts budžeta līdzekļus uz bērnu un/vai vecāku pabalstu rēķina, pret griestu noteikšanu vecāku pabalstiem 300 latu apmērā un pret to, ka strādājošajiem vecākiem tiktu samazināts bērnu kopšanas pabalsts par 50%. Jau savākti vairāki simti parakstu. 

Piketu apsargā tikai daži policisti. Lielākoties sapulcējušās ir sievietes, bet ir arī vīrieši ar bērniem. Klātesošie klāstīja, ka redzēts bijušais bērnu un ģimenes lietu ministrs, tagad Saeimas deputāts Ainārs Baštiks (LPP/LC).

Pie piketētājiem bija iznācis labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS), kurš uzsvēra situācijas nopietnību - ja valsts nedabūs starptautisko aizdevumu un netiks samazināti budžeta tēriņi, naudas jebkādiem izdevumiem nebūs, vēsta aģentūra BNS. "Tas nav mans lēmums samazināt," Augulis norādīja un uzsvēra, ka tā būs kopējā valdības izšķiršanās, kā tiks samazināts sociālais budžets.

Savukārt, sākoties valdības sēdei, Augulis kolēģiem sacīja: "Valdībai vajag izšķirties, kā šajā sociālekonomiski grūtajā situācijā tomēr dot iespēju nesamazināt sociālo budžetu un meklēt iespējas, piemēram, netaisīt "dzelžus". Māmiņu aicinājums ir skatīties uz Latvijas nākotni ilgtermiņā un nesamazināt valsts atbalstu ģimenēm." Aģentūra BNS vēsta, ka U. Auguli pārtrauca finanšu ministrs Einars Repše (JL), norādot, ka tas ir bijis Auguļa uzdevums meklēt iespējas, kā samazināt sociālos izdevumus. Viņš aicināja neuzstāties ar politiskiem paziņojumiem.

Piketā sapulcējušies stāsta, ka viņus uztrauc naudas līdzekļi, kas būs ģimenē gadījumā, ja samazinās pabalstus. Tāpat arī nav izprotams, kāpēc valdība griež tieši ģimenei - neesot godīgi taupīt naudu uz bērnu un ģimeņu rēķina, uzskata piketētāji.

Jau vēstīts, ka šodien valdība izskatīs sociālo pabalstu turpmāko likteni. Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) iestājas pret vecāku pabalsta samazināšanu, taču valdības lēmums būs koleģiāls.


(papildināta ar 4. un 5. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


ZZS pretojas lielākam pabalstu samazinājumam

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas