Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Apinis: sportistus jāprēmē vienādi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
100% taisnība www
1
Bet paraolimpiskās spēles ir invalīdu atbalsta pasākums (žēlsirdība) nevis lielā sporta notikums.
Nastasja Fiļipovna
N
Ir stulbi pretnostatīt vienus un otrus sportistus. Prēmija ir valsts pateicība par augstajiem sasniegumiem, un jāpasakās kā vieniem, tā otriem. Nesaprotu, kāpēc vieniem jādod daudz, bet otriem - uz pusi mazāk. Vai tad paralimpiešiem valsts ir uz pusi mazāk pateicīga? Prēmijām jābūt vienāda lieluma.
Econ
E
Drīzāk ir pazemojoši, ka cilvēkus ar invaliditāti pārstāvoša organizācija (šajā gadījumā - sporta jomas), uzskata, ka cilvēkiem ar invaliditāti par pielīdzināmiem pasākumiem (olimpiskās un paraolimpiskās spēles ir pielīdzināmi kaut vai formāta līdzības dēļ - citu tādu nav u.t.t.) būtu jāsaņem mazāku valsts apbalvojumu, lai gan viņi ir ieguldījuši vismaz tikpat lielu darbu, lai sasniegtu šos panākumus. Tiem ir jābūt vienādiem par vienāda kaluma medaļu. Par valsts atpazīstamību - to daudz lielākā mērā vairo valsts labklājības pieaugums (tajā skaitā - spēja rūpēties par cilvēkiem, kuriem ir grūtības, atbalsts bērnu un tautas sportam), nekā sportiskie panākumi', vai varbūt man tagad visi varētu nosaukt sporta veidus, kuros pēdējās 3 vasaras olimpiādēs medaļas izcīnīja igauņi un lietuvieši. Bet katra izcīnītā medaļa (gan olimpiskajās, gan paraolimpiskajās spēlēs), protams, ir milzīgs sasniegums - vairāk gan, manuprāt, pašam sportistam.
Juris
J
Ja pietrūkst naudas,jāatceļ 2000 latu piemaksas pec vadības līgumiem!
Jānis
J
Ir jāmaksā tikpat!
Jānis
J
Es piekrītu LOK un LPK, ka šādas diskusijas ir pazemojošas. Un tādi ir arī liela daļa no šiem augstāklasāmiem komentāriem.
who cares
w
Ja no nomināli manas kabatas (kopkabatas) maksā Biedriņam, kura sasniegumi man ir diezgan vienaldzīgi, līdzīgi kā orientieristu sasniegumi, bet ne-līdzīgi kā invalīdu un matemātikas olimpiāžu dalībnieku sasniegumi, man nav iebildumu, ka naudiņas tiek sadalītas starp visiem. Mani maz uztrauc sporta veidu "prestižs un popularitāte" - pasākums vienalga ir teātris jeb precīzāk - izklaides izrāde ar dažbrīd "tautu" vienojošu pieskaņum, bet būtībā bez īpašām citām vērtībām. Varu pasākumus paskatīties, brīžam patīk (izrāde ir izrāde), bet domāju, ka pārāk jau nu ļauži ir safārējušies, ieceļot šos varoņu kārtā.
Kāpēc man nemaksā?
K
Bet kāpēc man vispār nemaksā prēmiju? Es arī labprāt piedalītos Olimpiskajās spēlēs, vienīgi esmu tam par vāju. Tāds nu esmu piedzimis. Tomēr uzskatu, ka man pienākas gan medaļa, gan prēmija, jo es jau neesmu vainīgs, ka vecāki mani uztaisījuši švakāku, nekā Ščerbatiku.
WWW
W
Kapēc matemātikas olimpiādes uzvarētāji arī saņem mazāk?
andris B.
a
kāpēc Latvijas čempions orientēšanās sportā saņem mazāk nekā Biedriņš, kurš nav ne reizes bijis Latvijas čempions un spēlē kaut kādā tur Amerikas mazpilsētā? Es arī nesaprotu. . . Bet neviens nemaksā orientieristam , johaidī... Varbūt Tu vari maksāt?
imho
i
Un vēl - ja jau paralimpiešiem nekas nepienākas (ko tad vēl invalīds var gribēt - jau tā viņu ģīmetnes sauļojas visos laikrakstos!?) - ko šīs komitejas priekšgalā dara Nagobads??? Kādu zelta āderi viņš tur atradis? Šis nu nav tas vīrs, kas kaut ko darīs par velti - tad jau integrācijas vārdā viņam arīdzan jāsolidarizējas un jāgrauž ar saviem "aizbilstamajiem" sausa maizīte! :))))
Nevermind
N
Nevajag dalīt prēmijas savām amatpersonām, tad sanāks vienādas prēmijas visiem olimpiešiem, kas izcīnījuši kādu no medaļām.... Kauns LOK!!
t
t
varbūt tik nedaudzās rindkopās var tikt skaidrībā, kā jāraksta viens vārds???
gm
g
Sho savu komentaaru (izlabojot gramatikas kljuudas) vareetu izdrukaat boldaa un ar lielaako fontu, tad piekarinaat pie sho birokraatu iestaazhu durviim.
imho
i
Vai tas pazemo un pretnostata sportistus invalīdus - varbūt der pajautāt pašiem sportistiem?! Kāpēc Diena nevarētu uztaisīt kārtīgu interviju kaut vai SestDienā ar pāris papalimpiskajiem dalībniekiem? Par to, no kā tie iztiek, kā trenējas, un vispār par dzīvi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Tiesībsargs varētu pārbaudīt, vai paralimpiešus nediskriminē

Purne atbalsta uz pusi mazāku paralimpiešu prēmēšanu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas