Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Apšauba prognozes par ķīniešu migrantiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
pmlks
p
jaunu vīriešu pārpalikums! Diemžēl dažs labs "eksperts" prot skaitīt tikai līdz 10 un tālāk visi skaitļi tiem ir "daudz"! V'īrieši ir daudz mobīlāki par sievietēm un vieglāk dodas prom no savas dzimtās zemes iztikas un sieviešu meklējumos!
pmlks
p
Osis ir aizmirsis vai vienkārši nezin, ka Ķīnā bezdarbnieku skaits laukos tiek mērīts SIMTOS MILJONU cilvēku! Pietiktu tikai 1/1000 no % (tas ir 1 no katriem 100 000) no tiem sagribēt dzīvot Latvijā un mēs jau dabūsim dažus tūkstošus klāt! Vēl "eksperti" aizmirsa, ka Ķīnā vīriešu skaits IEVĒROJAMI pārsniedz sieviešu skaitu! Sakarā ar 1 bērna politiku daudzi pāri nevēlas dzemdēt meitenes. Tuvāko 10 gadu laikā Ķīnā būšot ap 30 līdz 40 MILJONU
pmlks
p
katra ķīnieša sapnis ir uztaisīt SAVU kaut vai mazu biznesiņu. Tāpēc viņi strādā ļoti centīgi, lai nopelnītu pietiekami daudz sava biznesa uzsākšanai. Tāpēc ir muļķīgi spriedelēt, ka Latvija ir par mazu un nabadzīgu, lai ķīnietim tā būtu interesanta. Normāls ķīnietis arī Latvijā atradīs iespēju pelnīt, jo savās ikdienas prasībās ir par mums pieticīgāki savu dzīvi plāno ilgtermiņā'un ir daudz strādīgāki! Vēl viena ķīnišu ģenētiska atšķirība no eiropiešiem ir ļoti minimāla tieksme pēc atpūtas ar alkoholu! Viņi relaksējas atšķirīgi no mums! Negatīvais, ko ienes ķīniešu kopienas parādīšanās ir 1) tas, ka viņi diezgan pamatoti mūs uzskata par tā maigi sakot mežoņiem, jo eiropas civilizācija salīdzinot ar Ķīnas ir smieklīgi īsa (senie grieķi un romieši patiesībā ir vairāk leģendas) 2) viņi mēdz organizēties pašpietiekamās noslēgtās kopienās, kuras vāji mijiedarbojas ar parējo sabiedrību 3) viņi atnāk ar savo etniski bāzētu noziedzību 4) viņi šeit pārsvarā ieradīsies ar krievu valodas pamatprasmēm un nekādi nevēlēsies vēl sevi apgrūtināt ar latviešu valodas apguvi, jo tas būtu viņuprāt neracionāli.
pmlks
p
ir smieklīgi, ka kaut kādi eksperti, balstās uz antīkiem ANO datiem kaut ko vervelē par 0.02% ķīniešu no kopējā Krievijas iedzīvotāju skaita! Paskaidrošu, ka tas ir apmēram 30 000 cilvēki! Pēc Krievijas presē lasītā, tālajos austumos un sibīrijā vien mītot pēc dažām aplēsēm pat līdz 10 miljoniem ķiniešu! Tie veido savas noslēgtas kopienas, kurās ir absolūti viss dzīvei nepieciešamais sākot no bordeļa un ķīniešu dakteriem un beidzot ar veikaliem, izklaides vietām un iekšējo kārtības uzturēšanas sistēmu. Tiesa šie ķīnieši nesteidzas stāties dažādās oficiālās uzskaitēs!
Izc. revolucionārs
I
OK, Eiropa, ASV un pārējā rietumu pasaule slīgst krīzē, bet vidusmēra ķīnieša dzīve Rietumos joprojām ir jūtami labāka nekā Ķīnā. Bez tam, pieļauju, ka vairums potenciālo nelegālo imigrantu neko ne par kādu krīzi nav dzirdējuši. Un viņu pārvadātāju interesēs, saprotams, ir šo nezināšanu saglabāt, stāstot, ka jātiek tik pāri robežai, un viss būs nenormālos štokos!
tiem, kas
t
Viņš saka, ka "Latvijas un kopumā Eiropas ekonomika slīgst krīzē", tātad viņš runā vispār par Eiropu, ka šī vieta vispār nav interesanta ķīniešiem.
Normunds
N
Pats arī izskatās kā ķīniietis !
Izc. revolucionārs
I
Manuprāt, ir viena principiāla atšķirība Dāboliņa un ekspertu teiktajā: Dāboliņš runā par emigrācijas vilni uz Eiropu, par kuras robežas drošību viņs atbild, savukārt "eksperti" joprojām nav iemācījušies redzēt tālāk par Grenctāli. Otra lieta - jā, Ķīna attīstās ļoti strauji, taču šo attīstību kā sava dzīves līmeņa paaugstināšanos izjūt tikai neliela daļa ķīniešu; vairums joprojām dzīvo nožēlojamos apstākļos, ar savu lēto darbaspēku stiprinot valsts ekonomiku. Un pietiekami daudziem no viņiem patiesībā pietiks uzņēmības, lai tepat Latvijā iemācītos i latviešu, i krievu valodu, atvērtu savus uzņēmumus un pelnītu iztiku labāk nekā to pieprot pārāk daudzi alkoholismā slīgstoši latvieši. BET jāņem vērā arī, ka ķīniešu imigrantiem pa pēdām sekos ķīniešu mafija, un tas, zinot LV policijas "spējas" un valdošo "vēlmi" šīs spējas uzlabot, var kļūt par īstu problēmu.
baltais
b
Lasu un brīnos par ekpertu debīlajiem secinājumiem, liekas ka dzīvo atrauti no realitātes. Latvija šobrīd aziātiem nav vajadzīga kā galamērķis, bet kāt tranzītkolidors uz ekonomiski labklājīgāko rietumeiropu gan. Un nevajag aizmirt, ka latvija ir ārējā ES robeža, un tai ir jāpilda saistības, ko tā ir uzņēmusies pievienojoties Šengenas zonas valstīm.
lops
l
vnk iespējas un attieksme ir pavisam cita. Vairāki man zināmi programmētāji strādā UK un ir apmiernāti, vēl citi DE un USA, tāpat specialitātē vai tuvu tai rukā. Pie knveijera UK tikai viens pazīstams cilvēks sēž, kurš Latvijā strādāja par apkopēju skolā, un nezināja, kā bērnu pabarot - toties tagad jauno gadu brauc sagaidīt Romā. Ja izdodas sameklēt darbu pa tiešo, un nestrādāt aģentūrai, tad pie tā paša knveijera ir tīti ok, beztam vismaz UK pēc pāris nodzīvotiem gadiem sāk nākt klāt visādi bonusi - cipa pašvaldības dzīvoklis par ļoti normālu īres maksu, utt.
WWW
W
Aizmirstat, ķīniešiem šitā Latvija nav vajadzīga. Latvija ir nabadzīga valsts, kurā nevar nopelīt. Ko ķīnieši te darīs? ASV ķīnieši ir viena no bagātākajām nacionālajām minoritātēm, ķīnieši ir gudri un strādīgi. Pārāk nevajag no sevis iedomāties tikai tāpēc ka esat baltie cilvēki. Ķīniešiem sasniegumu ir daudz vairāk;) Latvijā var atbraukt moldāvi, uzbeki un kaukāzieši (visi zin krievu valodu), taču arī to skaits nebūs ipaši liels. Potenciālajiem imigrantiem kirgīziem (vai taizemiešiem) arī ir "šķības" acis, taču tas viņus nepataisa par uzņēmīgajiem ķīniešiem.
Fredis.
F
Nu nevar bijusais padomju politruks vadit Eiropas Savienibas valsts robezsardzi,in si problema ir ari citas Latvijas valsts iestades.
lopam
l
Nesaku, ka visi uz Īriju braucošie ir kā no viena konveijera, bet pamatā tomēr izceļotāji rēķinās ar to, ka darīs darbu, kas neprasa lielas zināšanas un tādēļ arī neparedz kādu karjeras izaugsmi. Protams, var meklēt atsevišķus piemērus, kuriem rietumos veicas labi, bet tad jau tik pat labi var runāt arī par Latvijā palikušajiem - ne jau tikai politiķi un valsts uzņēmumu vadītāji Latvijā var nopelnīt.
to to lops
t
Jā tur ir daudz nekvalificētu cilvēku no Latvijas, kas dara melno darbu par minimālu samaksu, bet tur viņi sevi var pabarot, apģērbt , atpūsties, ja grib pat paceļot un vēl kādu kripatiņu uz mājām aizsūtīt. Šeit Latvijā viņi diez vai varētu sevi uzturēt par 250 Ls, es runāju par 5 darba dienu nedēļu, vairāk jau Latvijā nemaksā, izņemot Rīgu un pierīgu, visi jau nevar tur piedzimt. Ir gan Īrijā un Anglijā ne mazums gudro , izglītoto un veiksmīgo latviešu, kas saņem tiešām labu naudu, kurus mēs savas stereotipiskās domāšanas dēļ uzskatām par muļķiem un neveiksminiekiem. Ja godīgi cik tad procentuāli pie mums Latvijā ir to veiksminieku? Vaina jau nav cilvēkos, kas brauc prom, bet saeimā un valdībā un tātad tautā, kas to ievēl, tātad arī promnebraucošajos mājās palicējos.
Par integrēšanu
P
"Nebūs arī krievu, tos tāpat integrēs ķīnieši" == krievu presē ik pa laikam parādās publikācijas, ka it kā Tālie Austurmi jau sen "okupēti" ar nekontrolējamu ķīniešu pieplūdumu un ka valdība tur neko vairs nevar padarīt un nejaucas iekšā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas