Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Aptauja: referendumā plāno piedalīties puse vēlētāju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Es
E
Piedalos!
Visiem visiem
V
Referendumā par velti dalīs buločkas, aliņu un cīsiņus, visiem redzami jau nē, paprasiet kur tas viss tiks dalīts un jums sorosisti, diena, ēlerte, kas notiek un damburs parādīs kur. Bet par velti dalīs. Arī banānus. Visu kas aug rietumos. Jo referendums ir pret Latvijas Saeimu. Aldaris savu alu tur netirgos.Bet čipsi būs ar mērci gucha gucha.:))))
Nē referendumam
N
Aptauja parāda, ka 40% CITTAUTIEŠU atbild, ka noteikti ies uz tautas nobalsošanu, Un aptauja parāda , ka uz nobalsošanu ies gados vecie cilvēki. Tātad ies krievi un PSRS dzīvojušie un to aizmirst nevarošie. Tas viss ir BĪSTAMI Latvijai un tās nākotnei un brīvībai un latviešu valodai.
Человек
Ч
Хоть я и принял гражданство ЛР, но я - Шариков! Я так люблю латышей, я готов целовать песок, по которому они ходили. А вот голосовать - нет! Мне совесть не позволяет! Ведь мои предки не жили в Латвии до 1940 года! Ну, разве я могу?.. Ведь я же знаю, что я - недочеловек...
Tā, nekas!
T
Neziņos vēlēšanu dienā, jeb vakarā pēc iecirkņu slēgšanas par piedalījušos skaitu un provizoriskajiem rezultātiem? ---- Tā ir kārtējā Putina sistēma!!! Jāgatavojas! Paldies par ziņu!
Lapītaja
L
Pat ezim skaidrs, ja tautai ir pašcieņa, tad ir jāiet,citādi šitie nekaunīgie aizsēdējušies "politiķi" dzīvo pārliecībā ka valsts ir viņu slaucamā govs un tauta ir viņu manipulējamā balsošanas mašīna, ko ieslēdz reizi 4 gados.Mani uztrauc kas cits kam neredzu nekādu izskaidrojumu un komentāru. CVK kaut ko tur murkšķēja(radio ziņās nebija garāka sižeta), ka viņi neziņos vēlēšanu dienā, jeb vakarā pēc iecirkņu slēgšanas par piedalījušos skaitu un provizoriskajiem rezultātiem. Ja tas patiešām ir tā, tad tas liecina, ka varu nesošie ir tā nobijušies ka grib lai CVK neko neziņo un pēc rezultātu saņemšanas tos apkopojot piefrizē kā vajag. Domāju tiks darīts viss lai caur šo institūciju referendumu pieklājīgi noraktu.Būsim modri!!!Jābūt gataviem drošības pēc tūlīt nakamajā dienā apstrīdēt rezultātus kaut tiesā, jo tā tad ir vienīgā iespēja tūlīt panākt neitrālu biļetenu pārskaitīšanu, jo sie jau klusībā piekoriģēs kā koalīcijai vajag.Tur tak nesēž neviens neitrāls cilvēks, jo sastāvs ir no varas partijām delēģēts un saņem tik treknas algas, ka par savu krēslu izdarīs visu ko politbonzas liks.
Ērglis
Ē
Pirms nedēļas bija 38% noteikti, tagad 35% - ok, 3% robežās kļūda ir pieļaujama. Jebkurā gadījumā gala rezultāts būs skaidrs tikai sesdien, tā kā neslinkojam, aizejam uz iecirkni un aizvedam arī savus draugus, radus un paziņas.
Andrew
A
lai arii gadiijums visnotalj bezceriigs, noveelu " chelovekam " tomeer izveseljoties..bet savu vaarda dienu atziimeeshu ar veeleeshanu iecirknja apmekleejumu,..nost ar zooparku..par godiigu politiku!..draugi neesiet slinki.,.aizejiet liidz iecirknjiem!
ne visu tev deva
n
Kādēļ nenodrošināja tavu ārstēšanu? Žēl skatīties kā tu murgo...
Человек
Ч
Хотел бы я быть латышом! Тогда бы я с чистой совестью пошел на референдум и отдал свой голос против нынешних проворововавшихся правительства и Сейма. А так я не могу: ведь они - те, кто дали мне гражданство, те, кто дали мне приют и не выгоняют меня в Россию, где жизнь так страшна и ужасна, и где, я слышал, выходцев из Латвии едят живьём.
PAR !
P
Kurš man var liegt izmantot Satversmē garantētās tiesības - balsot par Satvesmes grozījumiem? Es balsošu - PAR !
NN
N
Piektdien, 1. augustā plkst. 20:20 raidījuma "Nekā personīga" speciālizlaidums, veltīts 2. augusta Referendumam. Raidījuma laikā varēs uzdot jautājumus pa tālr. 67188440 * * * 21:10 piektdien, 1. augustā Kas notiek Latvijā? Speciālizlaidums. Referendums par grozījumiem Latvijas Republikas Satversmē. Dienu pirms referenduma pie Jāņa Dombura studijā notiks diskusija par to, ko sevī ietver ierosinātie Satversmes grozījumi. Saziņai ar raidījumu "Kas notiek Latvijā?" tālr. 67200340, e-pasts: [email protected]
Anna
A
Es arī noteikti piedalīšos referendumā, tautai ir jābūt iespējai atlais Saeimu vajadzības gadījumā.
Человек
Ч
Даже Лайла Пакалниня наконец-то причесалась и оделась во что-то более-менее приличное. Так что видно, что победы на референдуме хотят все. Реклама "Пар тавам тиесибам" убедит народ стать народом, если от него, конечно, вообще хоть что нибудь осталось после "Ирии" и смерти сельского хозяйства.
Arcix10
A
Nekur neatradu info, cik tad Freimaņpaps ir aptaujājis - 200 vai 300 cilvēkus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

Latvijas faktu aptaujas dati pirms tautas nobalsošanas 2.augustā

KOMENTĀRI

Aigars Freimanis, Latvijas  faktu direktors

Šobrīd, ja skatās uz piedalīšanos referendumā, tad šie 35,3% garantēti atspoguļo to reālo līdzdalību. Tas varētu būt kāds pusmiljons no pilsoņiem, kas nosaka līdzdalības kodolu. Tie 26,6%, kas saka, ka drīzāk piedalīsies, ir “slideni” savā izvēlē. Dažādas konkurējošās alternatīvas brīvdienās ir daudz vilinošākas par referendumu. Turklāt tautas nobalsošanā vēl vairāk kā vēlēšanās ir sajūta, ka mana balss neko neizšķirs. Tādēļ šobrīd būtu pārdroši apgalvot, ka lielākā daļa vēlētāju piedalīsies.
Būtiski, ka atbilde – noteikti piedalīsies – korelē ar vecumu. Aktīvāki ir gados vecāki cilvēki. Šajā ziņā aptaujas rezultāti raksturo vēlēšanas, jo arī tur gados vecāki cilvēki pārsvarā piedalās. Augsta ir cittautieši līdzdalība, kas skaidrojams ar Saskaņas Centra popularitāti. Interesants moments ir korelācija ar izglītību – jo augstāks izglītības līmenis, jo augstāka līdzdalība. Tas parāda, ka izglītotā sabiedrības daļa pret pašreizējās Saeimas kompetenci ir ļoti kritiski noskaņota.
Saprotams ir fakts, ka lielākā daļa, kas uz referendumu dosies, balsos “par”, jo šajā gadījumā neiešana ir vērtējamā augstāk nekā iešana un balsošana “pret”. Tas saskan arī ar Tautas partijas aicinājumu - nepiedalīšanās ir cietais “nē”.      

Jānis Ikstens, politologs

Dati parāda, ka līdzdalība ir saistīta ar neapmierinātību, kā lietas Latvijā attīstās, ar valdības mazspēju un tās zemo kompetenci. Visvairāk neapmierināto ir ar augstāko izglītību, rīdzinieki, varētu būt austrumslāvu faktors, cilvēki ar labiem ienākumiem un labu izglītību. Tie, kuri labāk saskata perspektīvu un nav gatavi pakļauties pašreizējo politiķu mazspējai. Acīmredzot, aktīvi savā dzīvē un vēlas produktīvu politiķu aktivitāti.
Saskaņas centrs ir skaidri sevi pozicionējis un austrumslāvu auditorija ir mazāk pakļauta valdošās koalīcijas demagoģijai par haosu utt., kas izskaidro viņu līdzdalību. Savukārt reģionos parādās, ka Vidzemē, kur stipra Tautas partija, kā arī Kurzemē aktivitātes rādītāji ir zemāki.

Klāvs Sedlenieks, sociālantropologs

Mēs zinām, ka latviešiem ir problēma ar savākšanos vasarā, tādēļ jāskatās, kādi sestdien būs laika apstākļi. Bet no otras puses iemesli un ziņas publiskajā telpā, kādēļ būtu jāiet uz referendumu, ir pretrunīgas. Tāpēc liels skaits, kas neplāno piedalīties, domā, ka grozījumi būs nekvalitatīvi un tādēļ labāk neiet, jo drīzumā gaidāms kas labāks. Otrs vēstījums – ja atbalstīs, lai gatavojas haosam, jo ir viedoklis, ka neliels skaits cilvēku varēs pieprasīt Saeimas atkāpšanos. Daudziem tas būs protesta balsojums pret “politiskās elites” rīcību, tomēr protests nav īsti skaidrs un daudzi neies balsot tikai protesta pēc.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas