Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta ar FOTO un VIDEO: Pēteris Strancis aizturēts, atstādināts no amata

Šorīt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki Rīgas Domes (RD) Pilsētas attīstības departamenta direktora Pētera Stranča kabinetā veikuši kratīšanu, pēc kuras viņš aizturēts, Dienai apstiprināja Attīstības departamenta sabiedrisko attiecību speciāliste Marija Ābeltiņa. Savukārt RD priekšsēdētājs Jānis Birks (TB/LNNK) sakarā ar KNAB veiktajām izmeklēšanas darbībām P.

Stranci atstādinājis no amata, aizliedzot atrasties viņam darba vietā un veikt amata pienākumus, kā arī nesaglabājot darba algu, _Dienu _informēja Rīgas domes priekšsēdētāja preses sekretāre Kristīne Liepa.

Viņa norāda, ka mēram nav informācija par kādiem konkrēti pārkāpumiem P.Stranča birojā veikta kratīšana, bet rīkojumu viņš izdevis, jo izmeklēšana «met ēnu» uz šo darbinieku un domi kopumā. Aģentūra BNS ziņo, ka Stranci KNAB darbinieki aizveda saslēgtu rokudzelžos.

KNAB par notikušo informāciju nesniedz. «Mēs izmeklēšanas darbības nekomentējam. Mums nav informācija,» teica biroja sabiedrisko attiecību un izglītošanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece. Zināms, ka KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe no rīta informējusi Rīgas mēru Jāni Birku (TB/LNNK), ka šodien P.Stranča kabinetā veiks kratīšanu, Dienai apstiprināja K.Liepa. J.Strīķe lūgusi mēram norīkot domes pārstāvi, kurš piedalītos kratīšanā. Kratīšanā piedalījās domes juridiskās pārvaldes darbiniece Ilze Bormeistare.

Attīstības departamenta darbu pārraugošās attīstības komitejas vadītājam Edmundam Krastiņam (TP) aizdomas par P.Stranča iespējamām koruptīvām darbībām līdz šim nebija radušās: «Nekāda viņa uzvedība par to neliecināja», viņš sacīja Dienai. E.Krastiņam arī neesot zināmi iemesli par ko P.Strancis varētu būt aizturēts. «Situācija izveidojusies kritiska,» viņš norāda, jo, ja P.Stranča pārkāpumi būs nopietni, domei ar steigu būs jāmeklē jauns departamenta vadītājs, lai iestāde varētu turpināt darbu. Šis jautājums ar domes vadību tiks pārrunāts nākamās nedēļas sākumā.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta vadītāja pienākumus pagaidām pildīs departamenta direktora vietnieks pilsētas plānošanas jautājumos Gvido Princis, aģentūru LETA informēja Rīgas domes priekšsēdētāja Jāņa Birka (TB/LNNK) preses sekretāre Kristīne Liepa.

R.Janitu tur aizdomās par 65 000 eiro kukuļa ņemšanu no kāda uzņēmēja saistībā ar būvprojektu Dzirciema ielā. Runa ir par laiku no pērnā gada pavasara līdz šim laikam, iepriekš pastāstīja R.Janitas advokāts Egons Rusanovs. Arī Štramu tur aizdomās par starpniecību 65 000 eiro kukuļa došanā. Viņa advokāts Guntars Antoms teica, ka pirmais ticis aizturēts R.Janita un, pamatojoties uz viņa sniegtajām liecībām, vēlāk aizturēts arī Štrams.

Vairāk par P.Stranci - Rīgas miljonu nākamais maestro

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas