Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta ar VIDEO - Šovu, kurā "princeses" kastrēja sivēnus, vērtēs arī NRTP

LNT programmas "Latvijas princese" saturu plāno izvērtēt arī Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP), _Dienu _informēja NRTP locekle Dace Buceniece. Attiecīga komisija skatīsies, vai raidījumā nav pārkāpts Radio un televīzijas likuma 18.pants, kas aizliedz raidorganizācijām laikā no 7.00 līdz 22.00 izplatīt tāda satura programmas un raidījumus, kas var kaitēt bērnu un pusaudžu normālai fiziskajai, garīgajai un tikumiskajai attīstībai, kā arī tādus, kuros ir fiziskā vai psiholoģiskā vardarbība.

Diena jau rakstīja, ka trešdien, 24.septembrī, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) plāno skatīt lietu par nesaskaņotu dzīvnieku rādīšanu šovā "Latvijas princese". Tiesa, izmeklēšanu dienests par noteikumiem neatbilstošu sivēnu kastrēšanu uzsāks tikai tad, ja kāda no dalībniecēm vērsīsies dienestā ar sūdzību.

Atgādinām, ka vienā no pirmajām Latvijas Neatkarīgās televīzijas (LNT) šova Latvijas princese sērijām dalībnieces pabija lauku sētā. Viens no uzdevumiem bija sivēnu zobu apšķērēšana un kastrēšana. Pēdējo uzdevumu gan televīzijas skatītājiem neparādīja, tomēr dienests pieprasīja LNT pārstāvjiem sniegt paskaidrojumus par dzīvnieku rādīšanu televīzijā bez PVD atļaujas, kā to paredz normatīvie akti. Saskaņā ar Administratīvo pārkāpumu kodeksu sods par šādu pārkāpumu var sasniegt pat desmit tūkstošus latu.

Lietu par iespējamo sivēnu kastrēšanu bez anestēzijas PVD varēs ierosināt tikai tad, ja kāda meitene vērsīsies iestādē ar iesniegumu. Šova veidotāji kastrēšanas faktu nenoliedz, lai gan televīzijā tas parādīts netika. Latvijas princeses producents Niks Volmārs šādu pārbaudījumu izvēli Dienai skaidro ar vēlmi parādīt, ka ikdienā princese tajā pašā laikā ir arī Pelnrušķīte, kas māk darīt arī tādus lauku darbus kā govju slaukšana, mēslu vākšana un sivēnu kastrēšana. "Laukos dzīvojošie to dara diendienā. Arī lauku meitenes to dara pirmoreiz, mācoties no savas mātes. Kā tad savādāk viņas to iemācās?" saka N.Volmārs. Ministru kabineta noteikumos par mājlopu labturības prasībām gan ir norādīts, ka šo procedūru var veikt profesionāls veterinārārsts vai pieredzējis cilvēks.

(papildināta ar videocitātu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NOSKATIES VIDEOCITĀTU

Kā vetārsts un klīnikas saimnieks Dr.Jānis Beinerts vērtē to, ka LNT šovā "Latvijas Princese" dalībniecēm bija jāpiedalās zobu apšķērēšanā sivēniem un lopu kastrēšanā?

LASI VĒL


PVD brīdināja "Latvijas Princese" veidotājus par likumpārkāpuma iespējamību

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas