Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Arodbiedrības piedalīsies sarunās ar valdību

Arodbiedrības trešdien pēcpusdienā piedalīsies Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdē un nāks klajā ar vairākiem piedāvājumiem, kā risināt situāciju ar algu iesaldēšanas jautājumu.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) līderis Pēteris Krīgers pavēstīja, ka LBAS trešdien nolēmusi piedalīties Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdē un pastāvēt uz arodbiedrību prasībām algu jautājumā. "Mēs esam gatavi meklēt konsensu," teica Krīgers.

Viņš trešdien žurnālistiem pēc tikšanās ar premjeru Ivaru Godmani (LPP/LC) atzina, ka, viņaprāt, valdība varētu piekāpties arodbiedrībām jautājumā par algu iesaldēšanu nākamajā gadā.

Uz jautājumu, kāds būs LBAS piedāvājums, Krīgers sacīja: "Mūsu piedāvājums ir 17% inflācijas koeficients, lai kompensētu inflācijas radītos zaudējumus. Tas ir jautājums par uzņēmējdarbības sakārtošanu.. jautājums par neapliekamā minimuma paaugstināšanu.. un jautājums par valsts pārvaldes atalgojuma un skaita sakārtošanu."

"Dzīvs iznācu, tad jau droši vien nav bijis tik traki, kā sākumā plānoju. Saruna bija pietiekami ilga, un no abām pusēm mēģinājām demonstrēt, ka situāciju izprotam. Mēs vienojāmies, ka šodien trijos tikšanās ir nepieciešama, jo Godmanis grib izstāstīt nozaru arodbiedrību vadītājiem to, ko man," sarunas saturu raksturoja Krīgers.

LBAS vadītājs arī pauda viedokli, ka valdības lēmums par algu iesaldēšanu ir tikai tās pozīcija, kuru valdība paudīs trīspusējās sarunās. "Tas izmaina situāciju, jo tad mēs varam runāt. Ja tas būtu valdības lēmums, tad mums nav par ko runāt," piebilda Krīgers.

Savukārt Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Elīna Egle nevēlējās Dienai atklāt, par ko runāts ar premjeru, solot komentārus sniegt pēc trīspusējās sadarbības padomes sēdes.

Valsts prezidents Valdis Zatlers, jautāts, kā viņš vērtē valdības lēmumu iesaldēt algas, norādīja, ka ļoti nozīmīgs budžeta veidošanas procesā ir trīspušu sociālais dialogs, kas, viņaprāt, ir tikai sācies. Pēc prezidenta teiktā, no šī dialoga būs atkarīgs, "cik veiksmīgs un gluds būs nākamā gada budžeta pieņemšanas process".

(pievienots prezidenta komentārs pēdējā rindkopā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas