Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Bijušajam ceļu policistam - 4 gadi cietumā

Rīgas apgabaltiesa par kukuļņemšanu apsūdzētajam bijušajam Ceļu policijas nodaļas priekšniekam Guntaram Levickim piesprieda četrus gadus cietumsodu ar mantas konfiskāciju. Arī pārējos apsūdzētos tiesa atzina par vainīgiem un vairākiem piesprieda reālu brīvības atņemšanu, bet ne visiem piemēroj tik stingrus sodus kā prasīja prokurors.

Gadu ilgu cietumsodu tiesa piesprieda apsūdzētajiem Gintam Paukšēnam, Aleksejam Bondarčukam un Jānim Kozlovskim, kā arī Aivaram Slogam. Sodi gan ir samērā viegli, jo, piemēram, J.Kozlovskim un A.Bondarčukam prokurors lūdza piemērot piecu gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju. Mazāki sodi par prokurora prasīto piemēroti arī Andrim Treijam un Ērikam Kļaviņam - 7 mēneši cietumā. Kaut savu vainu atzina Edijs Žegoda, viņam tiesa piesprieda 7 mēnešus nosacītu cietumsodu ar pusgadu pārbaudes laiku. Savu vainu atzina arī Arnis Gavariņš, kam piesprieda 20 minimālo mēnešalgu sodu (3200 latu),kā arī Gatis Ulmanis, kuram noteikts 15 minimālo mēnešalgu sods (2400 latu).

Levicka advokāts Juris Grīnvalds ir apmierināts ar piemēroto sodu, jo prokurors pieprasīja 7 gadus reālu brīvības atņemšanu ar manta konfiskāciju. Par lietas pārsūdzēšanu aizstāvība domās pēc pilna sprieduma teksta saņemšanas. Levickis no komentāriem atteicās.

Dienai iepriekš pastāstīja prokurors Mairis Mackēvičs, Levickis daļēji atzina savu vainu vienā epizodē, kur saņēma konjaka pudeli un 50 latus.

LETA jau ziņoja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki 2007.gada 18.janvārī aizdomās par kukuļņemšanu aizturēja divas RGPP amatpersonas - Ceļu policijas nodaļas priekšnieku un viņa vietnieku Guntaru Veisu. KNAB izmeklētāji uzsāka divus atsevišķus kriminālprocesus par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar kukuļošanu.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja KNAB Sabiedrisko attiecību un izglītošanas nodaļas vadītāja Diāna Kurpniece, kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā iegūtie pierādījumi dod pamatu uzskatīt, ka RGPP Ceļu policijas nodaļas priekšnieks, izmantojot savu dienesta stāvokli, veica iepriekš pārdomātas un saskaņotas pretlikumīgas darbības, kas saistītas ar vairākkārtēju kukuļu pieņemšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas