Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Birks: plāksnes pie Uzvaras pieminekļa nebūs

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Tālumnieks
T
Latvietis 28.04.2009 rakstīja:- «Piemineklis ir daļa no Latvijas vēstures, kuru cēla uzvarētāji karā. Uzraksta atjaunošana palīdzētu nākamajām paaudzēm saprast, ka tas kas vienai latvijas daļai bija atbrīvošanas cīņa no nacistitu Vācijas okupācijas, citai bija cīņa pret PSRS okupāciju. Tikai zaudētājai pusei, kā tas ir vienmēr, nebija iespējas uzstādīt šim notikumam veltītus pieminekļus. Vai uzvarētāju pieminekļu nojaukšana atjaunos vēsturisko taisnīgumu? Diez vai.» Es Latvietim piekrītu. Vislabākais atrisinājums būtu, turpat blakām uzstādīt otru rakstu plāksni ar izskaidrojumu, ka latvieši to "atbrīvošanu" uzkats par OKUPĀCIJU, ar kuru mēs joprojām neeam samierinājušies.
Šampēteris
Š
Lai samazinātu pieminekļa politisko nozīmi un pasvītrotu tā vēsturiskumu, piemineklis vienkārši jāpapildina ar gadskaitļiem 1940 - 1994.
E. Zvirgzdiņš
E
Protestēju pret atkārtotu cenzūru!
E. Zvirgzdiņš
E
Atgādinu portālam diena.lv, ka politiskā cenzūra ir aizliegta. Un tāpēc savu komentāru atkārtoju - un bez "kļūdām".
tas
t
sasmidinaji...
Bruņotajiem Spēkiem
B
Latvijas Republikas Bruņotajiem Spēkiem vajadzēt atrisināt šo problēmu. Ko saka Aizsardzības ministrija?
Pēteris
P
Ja pieminekli veido pēc vienas partijas pārliecības un vēl bezgaumīgi, kas attēlo kara nežēlīgo daļu, ne cietušos, tas parādu to militāro PSKP domāšanu un brutalitāti. Ja būtu notikusi pilnīgi brīva visas Latvijas tautas viedokļu apkopojums, tad tāds balagāns nebūtu tapis un vieta būtu cita.
Kliņģerīte
K
Runa ir par tautas pašciņu,bet tā jau nav kangariem un nodevējiem-uz priekšu komuniusti,komjaunieši,nekur jau neesat aizbraukuši,aizstāviet savu svētumu Pardaugavas monstru.Ir jau jums grūti-nav jau vairs specveikali,kur vazāājaties ar savām maizes kartiņam-partijas biļetēm.Tagad jūsu cilvēktiesības 'lielie demokrāti" ar baltiem diegiem šuti.Grūti,nav arī stura mājas,kur pasūdzētie un saņemt jūdasa grašus.Bet var būt,ka ari tagad tikat dāsni atalgoti.Krievijai nodevējiem naudas pietiek
rock mc
r
Vairāk kā skaidrs, ka šis piemineklis ir gan okupācijas simbols, gan 5.kolonas tusiņu vieta. Šeit viņi stiprina savu idejisko pārliecību un vienotību. Tāpēc apsveicams ir lēmums to plāksni neuzstādīt. Pareizi būtu viņu vispār ignorēt - nerestaurēt, nekopt. Ja civilokupanti grib, lai paši dara. Jaukt nost, kā te daži iesaka, būtu ļoti "jautrs"pasākums. Tie būtu vismaz kādi 10 13. janvāra grautiņi kopā. Tad jau to vajadzēja darīt uzreiz reizē ar ļeņinekļu novākšanu, kad civilokupanti bija apjukuši. Tagad, kad viņi ir atjēgušies un apzinājušies savu spēku, ir par vēlu, diemžēl. Bet ir vēl citi varianti. Te viena dāma piedāvā interesantu ideju - www.la.lv Lasītāju balsis 28.04.09. Tik tiešām, okupantu nobendētajiem LR iedzīvotājiem joprojām nav pienācīgas piemiņas vietas. Domāju, ka viņi ir pelnījuši veselu memoriālu līdzvērtīgu Salaspilij. Tur taču vietas pietiek memoriāla izveidei. Nezinu, varbūt tā vieta ir nolādēta. Bet to jau varētu atrisināt. Varētu stāvēt šis okupācijas simbols un aiz viņa memoriāls. Lieli uzraksti latviešu, angļu, vācu, krievu valodās - lūk, šis te ir okupācijas simbols un tālāk jūs varat redzēt, ko šī okupācija mūsu tautai ir nodarījusi. Tas būtu ideoloģisks trieciens šim monstram un viņa piekritējiem, jo fizisku triecienu, kā jau teicu, dot nevaram atļauties. Mūsu "lielais austrumu kaimiņš", protams, sajūsmā nebūtu. Bet neko daudz viņi sprēgāt nevarētu, jo staļinisma noziegumi jau tiek atmaskoti Eiropas līmenī. Lai arī pretestība ir liela, pamazām viņi tiek spiesti pie sienas. Cien. tautieši, kādas ir jūsu domas?
J.Liepa
J
Par kādu "uzvaras pieminekli" mēs te vārāmies ?Ja nemaldos , neuzvaramie jau kādā 95.g. tika no Latvijas patriekti.Šeit palikusī 5.kolona un militārie penši vēl joprojām nevar aizmirst laikus , kad bija kungi šajā zemē.Nekreņķējieties , letiņi , pienāks brīdis un Pārdaugavas monstrs pazudīs tāpat , kā izgaisa jautrais iļjičš.Mazliet pacietības , biedri ! .
narkologs
n
Amerika nevis "varbūt palīdzēs, varbūt nē" bet ir vienā militārā savienībā ar Latviju. Komunisti vēl šodien spļauj piķi un zēveli, atceroties, kā Amerika pēc kara palīdzēja atjaunot VFR, kamēr no komunistu kontrolētās VDR uz rietumiem bēga visi, kas varēja, robežsargus ieskaitot. Tāpat labi atceras, kā Amerika neļāva sarkanajiem paņemt Dienvidkoreju un lika pacīnīties par Saigonu. Un vispār - ir jāizvēlas vai nu bļaustīties par "agresīvo ASV imperiālismu" vai arī par to, ka amerikāņi ir pacifisti, kas nekad ne ar vienu nav karojuši. Tikai nav iespējams runāt vienlaicīgi gan vienu, gan otru.
johaidi.
j
pietiek nemties,kad viniem(musu politikiem)ir erti vini sak perties apkar ap krieviem.un tauta ka aita blej,bet tik nav kas klausas.paslaik lv ir svarigakas problemas,bet par to jau nevienam nesap,jo politikiem jau naudas pietiks to krizi pardzivot.
narkologs
n
Nekādu valsti neatbrīvoja un Rīgu arī nē. Nacistu okupāciju un Ostlandes reihskomisariātu nomainīja padomju okupācija un padlatvija. Par to ka "Latvija kļuva par LPSR" - tas notika prettiesiskā veidā, kas ļoti atgādina hitleriešu izdarības Austrijā 1938. gada martā. Un ka augstprātīgo nacistu vietā nāca tieši tikpat augstprātīgie, nekaunīgie utt. utt. boļševiki, par ko tur priecāties? Vajag piemiņas vietu kritušajiem karavīriem, bet padomju piemineklis tāds nav. PSRS vispār bēdīgi veicās ar tām piemiņas vietām, toties ļoti labi veicās ar milzīgiem komunistu militārās varenības simboliem.
Misteria.>>>>ameri
M
Amerika,HAHAHA,kur ta vina ir A?????kapec vispar kads lv doma ka asv palidzes,vai palidz lv????Kads naivums.un kapec kad amerikai vajag karot,tad vis ir labi,tie esot teroristi,kad krievi,tad "liela laca"bezkauniba
NU UN.
N
Ko jus nematies.Kara laika mans vectevs karoja sarkana armija,vina bralis vacu puse.Kad bralis brauc ciemos uz lv ,vins vienmer brauc uz rigu,lai noliktu pukes pie ta pieminekla.Jautaju vinam,kapec vins noliek pukes pretiniekam?Uz ko vins man atbildeja-tai kara bralis karoja pret brali,un ne jau vienmer pasam gribot.Daudzviet abu pusu karaviri pat tika apbediti visi viena bedre.Man nebutu nekas preti ja uzliktu uzrakstu.(2-ra pasaules kara kritusajiem),un kada starpiba ir tur apbedijumi,vai nav.Deretu vienreiz par visam reizem sakt cienit vecus cilvekus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Kristovskis: Pieminekļu padome demonstrējusi nacionālās pašcieņas trūkumu

Īsi pirms 9.maija atjaunos Uzvaras pieminekļa uzrakstu

UZZINI

Rīgas pieminekļu padomes sēdes protokollēmums

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas