Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Brīdina par spēcīgu vēju, Rīgā smiltis iet pa gaisu

Spēcīgās vēja brāzmas rīdziniekiem liek burtiski cīnīties, ejot pa pilsētas ielām, jo vēja radītās brāzmas pūš acīs smilšu mākoņus. Kā novēroja Diena, smiltis virpuļo pa gaisu gan lielākās ielās centrā, bet no vietas, kur plānots celt Gaismas pili, uzpūšot spēcīgām vēja brāzmām, smiltis rada pat ko līdzīgu biezai miglai. Sinoptiķi brīdina, ka vēja brāzmas trešdien sasniegs 15 - 20 metrus sekundē.

Rīgas domes Vides departamenta Gaisa aizsardzības nodaļas vadītāja Dace Danilāne stāsta, ka smiltis nav pasliktinājušas gaisa kvalitāti Rīgā. Lai arī pilsētā gaisa piesārņojums stipri paaugstināts virs pieļaujamās normas ir jau ilgāku laiku, tas nav saistīts ar vēja saceltajiem smilšu mākoņiem. “Smiltis čirkst starp zobiem un tas nav patīkami, bet smiltis nav tik bīstamas kā mazās putekļu daļiņas, ko rada auto izplūdes gāzes,” paskaidroja D.Danilāne. Mērījumi rāda, ka Rīgā rīta stundās gaisa piesārņojums četras reizes pārsniedz pieļaujamo normu un sasniedz 200 mikrogramus, pieļaujamo 50 vietā. Tomēr viņa atzina, ka Rīgā ielu attīrīšana no smiltīm pēc ziemas vedas gausi un ielas vajadzētu uzkopt vairāk. Rīgas pašvaldība nepraktizē arī ielu mitrināšanu, kas uzlabotu situāciju.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Satiksmes departamenta preses sekretārs Mareks Ivans, visas smiltis pilsētas ielās vēl neesot savāktas. Ielu un tiltu attīrīšana no smiltīm, kas ziemas periodā uzkrājušās uz brauktuvēm, Rīgā tiek veikta jau kopš marta. Paredzams, ka ziemā uzkrājušos smilšu savākšana un izvešana tiks pabeigta līdz maija vidum.

Ielu laistīšana Rīgā sākta kopš pagājušās nedēļas nogales līdz ar silto un saulaino laika apstākļu iestāšanos. Ielu laistīšana tiek veikta nakts laikā, lai netraucētu satiksmi un neapšļakstītu gājējus. Galvenokārt tiek laistītas intensīvas satiksmes un Rīgas centrālās daļas ielas.

Šogad ielu un tiltu laistīšanā plānots ieguldīt līdzekļus 42 500 latu apjomā.

Reāli nepieciešamais darbu apjoms un izlietotie finanšu līdzekļi būs atkarīgi no laika apstākļiem šovasar, vai vasara būs sausa vai lietaina, norāda Satiksmes departaments.

Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK) aģentūrai LETA atzina, ka šodien īpaši daudz neesot uzturējies ielās, tādēļ neesot izjutis putekļu sagādātās grūtības. "Tomēr, ja ir šāda situācija, būs vairāk jādomā par laicīgu smilšu savākšanu un gaisa kvalitātes uzlabošanu," viņš piebilda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas