Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 20. oktobris
Leonīda, Leonīds

papildināta - Cērps atstāj Finanšu un kapitāla tirgus komisiju

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs Uldis Cērps ir nolēmis pieņemt piedāvājumu turpināt darbu banku uzraudzības jomā Zviedrijā, kļūstot par Zviedrijas finanšu uzraudzības iestādes Finansinspektionen Stabilitātes departamenta (Stabilitetstillysn) direktoru un vadības grupas locekli, vēsta FKTK.

U.Cērpa turpmākajos pienākumos ietilps finanšu normatīvu ievērošanas kontrole Zviedrijas finanšu sektorā. Darbu Zviedrijā U.Cērps plānojis sākt aprīļa beigās. U.Cērps par šo lēmumu ir informējis Saeimas priekšsēdētāju Gundaru Daudzi, kā arī ziņojis finanšu ministram Atim Slakterim (TP) un Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam, kuriem abiem kopīgi būs jāizvēlas nākamā FKTK priekšsēdētāja kandidatūra. FKTK priekšsēdētāju un priekšsēdētāja vietnieku amatā ieceļ Saeima. U.Cērps ir vadījis Latvijas Finanšu un kapitāla tirgus komisiju kopš tās izveidošanas 2001.gadā. Pēc pirmā sešu gadu termiņa 2006. gada 12.oktobrī viņu atkārtoti FKTK priekšsēdētāja amatā iecēla Latvijas Republikas Saeima. U.Cērps, izvērtējot padarīto, saka: “Es esmu gandarīts, ka šo septiņu gadu laikā FKTK ir izveidojusies par respektētu un efektīvu finanšu sektora uzraudzības iestādi. Arī mans nākamais darbs būs saistīts ar banku uzraudzību. Ievērojot Zviedrijas banku tirgus klātbūtni Latvijā, tā būs arī iespēja turpināt veicināt finanšu sistēmas stabilitāti Latvijā.”

Finanšu ministrs Atis Slakteris (TP) ļoti pozitīvi vērtē Cērpa līdzšinējo darbību un paveikto finanšu sfēras uzraudzībā. Ministrs novēl Cērpam veiksmi jaunajā amatā, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijas Komunikāciju departamentā.

Taujāts par iespējamiem Cērpa sekotājiem, Slakteris bija izvairīgs, vien atzīmējot, ka apzinās, ka finanšu sektors ir īpaši svarīgs un tā situācija var ietekmēt gan Latvijas iekšpolitiku, gan ārpolitiku, tāpēc, uzsākot jaunā FKTK vadītāja meklēšanu, visas kandidatūras tiks ļoti rūpīgi vērtētas.





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas