Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - "Coffee Nation" sodu samaksās, tomēr ir jautājumi par valodu

Coffee Nation pārstāve Olga Deņisova samaksās Valsts valodas centra piespriesto sodu - 25 latus. "Sodu nomaksāsim un desmit darba dienu laikā pārkāpumu novērsīsim," _Dienai _īsi sacīja O.Deņisova. Viņa gan uzsver, ka Valsts Valodas centra inspektorei vaicājusi, kā vairākus produktus nosaukt latviski, tomēr inspektore nav varējusi atbildēt, tāpēc O.Deņisova vērsusies pie valodas speciālista. "Kad saņemšu atbildi, kā, piemēram, Snickers nosaukt latviski, tad arī rakstīsim latviski," teic O.Deņisova.

Diena jau rakstīja, ka par valsts valodas lietojuma pārkāpumiem lidostas tranzīta zonas kafejnīcā Coffee Nation sodīta uzņēmuma valdes locekle. Savukārt kafejnīcas vecākās bārmenes, kura atteicās apkalpot apmeklētāju valsts valodā, latviešu valodas zināšanas pārbaudīs Valsts valodas centrs (VVC).

“Tika konstatēts, ka pie kafejnīcas sienas atrodas liela ēdienkarte, kurā informācija ir tikai angļu valodā. Arī informācija pie kases par samaksas kārtību bija pieejama tikai angliski,” teic A.Kursītis par 24. septembrī konstatēto lidostas Coffee Nation. Valsts valodas likums nosaka, ka informācijai jābūt pieejamai valsts valodā.

Diena jau rakstīja par starpgadījumu 28.augustā lidostas Rīga kafejnīcā Coffee Nation, kad pēc kāda vīrieša lūguma apkalpot viņu valsts valodā, kafejnīcas darbiniece atteikusies to darīt. Strīda karstumā bārmene nosaukusi viņu par fašistu, savukārt klients izgāzis kafiju, aplejot kafejnīcas darbinieci.

Darbiniece pēc notikušā izsaukusi policiju, kā dēļ vīrietis nokavējis savu reisu, savukārt policija viņam piespriedusi administratīvo sodu 50,00 latu apmērā par necenzētu vārdu lietošanu un huligānismu. Pēc starpgadījuma vīrietis vērsies VVC, Tiesībsarga birojā un Patērētāju tiesību aizsardzības birojā, ar lūgumu izvērtēt valsts valodas lietojuma pārkāpumus kafejnīcā.

Kā noskaidrojis VVC, šai darbiniecei ir izdota otrā līmeņa A pakāpes apliecība, kas viņai ļauj strādāt attiecīgo darbu. Tā kā bārmene šobrīd ir saslimusi, un viņas valsts valodas lietojuma līmeni pārbaudīs pēc bārmenes atgriešanās darbā, teic A.Kursītis.

Savukārt valdes loceklei konkrēto piemēroto soda apmēru VVC neizpauž. Par šādu pārkāpumu paredzēts sods no 25 līdz 100 latiem. Kafejnīcas valdes locekle solījusi pārkāpumu novērst desmit dienu laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Aculiecinieka stāsts: «Paldies» par kūkām lidostas Coffe Nation



Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas