Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - "Coffee Nation" sodu samaksās, tomēr ir jautājumi par valodu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
bijusi coffee nation darbiniec
b
ja,"cn" ir pamatigi nolaidies kauns,kauns!"cn" bija pati stiligaka vieta visa riga,izscelas ar apkalposanas kulturu,barmenes bija SMAIDIGAS,LAIPNAS,RUNAJOSAS KLIENTAM PIEMEROTA VALODA,SKAISTAS
pff
p
Snickers latviski tā arī ir -šokolādes batoniņš Snickers.
lol
l
snickers latviski - shokolaade.
termini
t
Bet jūs paklausieties jebkuru kreiso radikāli, viņam visi, kas nepieder pie viņa grupiņas, ir fašisti, imperiālisti un parazīti asinssūcēji. Kreisie radikāļi rietumos ir, vismaz ja labi pameklē.
termini
t
Jūsu valstij ir ļoti paveicies, ka strādnieku-zemnieku sarkanā armija līdz jums neaizgāja 1945. gadā. Bet arī Eiropā ir līdzīgas problēmas, piemēram, islama radikāļi nevar iekļauties mūsdienu rietumu sabiedrībā. Bet kur pēc jūsu domām tie padomju šovinisti palika 1991. gada 23. augusta vakarā? Iztvaikoja vai aizlidoja uz paralēlo pasauli? Vai pārvērtās par idejiskajiem demokrātiem? Nekur viņi nav pazuduši, dzīvo tepat mums līdzās un audzina jaunu čeloveku un Denisu paaudzi. Viņu ir mazāk nekā 1991. gadā, un viņiem ir mazāk teikšanas. Bet viņi ir. Un mums tas jāatceras.
Nosūtīt komentāru
N
terminiem ---- nedzīvoju Latvijā, bet dīvaini jau izklausās ka nekāda naida nav, bet viena ēdienkarte izsauc 'fašistus' un 'krievu šovinistus' un valsts mēroga uproar. Savā valstī NEKAD nespētu iedomāties tādu situāciju no notikuma kafejnīcā. Tāpēc izbrīna ka vēl 17 gadus pēc neatkarības vai cik nu aizbraucu uz Latviju, joprojām jādzird par fašistiem un šovinistiem! Man tas liekas briesmīgi! Bet ja tur dzīvojot uzskati ka viss kārtībā, tad jau svarīgāk kā tu uzskati.
priex
p
Chelovek, beidz piesārņot mūsu saitu ar krievu valodu, ņirb gar acīm. Bet par sodu priex!!!
termini
t
Ja TU esi apmuļķojis pats sevi ar padomju "internacionālismu", tad kur te būtu mana vaina? Te daži mēģina ieviest tādu Delfu paradumu kā spītīgi melot neskatoties uz to, ka fakti liecina pretējo. Prasība ievērot valsts valodas likumu būtu "tāds nacionālisms, ka ausis sāk sarkt"? Jaunieti, tādas prasības ir VISĀS valstīs. Un pret tām iebildumu nav. Pret Latviju - ir. Uz kāda pamata? Ne uz kāda. Un arī nekāda "naida" nav. Pats sliktākais, ko te kāds gatavojas darīt ar padomju meitenēm, ir neapmeklēt viņu iestādi. Ir runa par valsti - Latviju, un par to, ka dažiem Padomju Savienībā augušajiem ir divkosīga nostāja pret Latviju - dzīvot te gribas, Latvijas dzīves līmeni gribas, bet runāt latviski negribas. Kaut arī latviešu valodu viņi saprot. Orvela "1984" cienīgi dubultdomas paraudziņi. Tiešām jābūt aklam padomju cilvēkam, lai to neredzētu.
muahaha
m
"Nekāda "nepārtraukta naida" arī nav". "Ja ne ar labu, tad citādi." Ko tu centies apmuljkot?? Nav naida, bet nieciigaakais sashuupojums un abaam puseem naak aaraa taads nacionaalisms un shovinisms, ka no malas skatoties ausis saak sarkt. Palasi veel krievu vai latvieshu Delfus. Sheit shis ir visvairaak komenteetais raksts un komentaari turpinaas. "Es esmu krievs", "es esmu latvietis" un tā tik turpinās. Par nekādu valsti vispaar te neiet runa. Tikai par 2 naacijaam. Cik aklam jaabuut, lai to neredzeetu.
termini
t
Un es neredzu jautājumu, kas būtu jārisina tādā vai citādā garā. Ir valsts, ir oficiālā valoda šajā valstī un ir likums, ko nāksies ievērot. Ja ne ar labu, tad citādi.
termini
t
Nekāda "nepārtraukta naida" arī nav. Vairums Latvijas krievu ir iemācījušies latviešu valodu un to lieto. Un vairums latviešu ikdienā sadzīvo ar Latvijas krieviem. Un krievam nav noteikti jābūt lielvalstnieciskajam šovinistam. Igaunijā kādā diskusijā par valsts aizsardzību krievu puisis no Tallinas rakstīja: "Es esmu krievs, bet ja kāds uzbruks Igaunijai, tad es ņemšu ieroci un aizstāvēšu savu Tallinu."
termini
t
Nav iespējams atdalīt patriotismu no nacionālisma (tajā nozīmē, ko minēju iepriekš). Ja cilvēks ir par savu valsti, tad viņš nav gatavs pieciest uzbrukumus (vienalga vai tie ir bruņoti vai "tikai" nicinoša izteikšanās par viņa valsts valodu). Bet ja kāds neatzīst savas valsts pamatvērtības, kas viņš par patriotu? Nu kā tad, ja latvietis aizstāv savu valodu vai gruzīns savas robežas, tā ir agresija. Bet ja kāds lielkrievu šovinisma (tas nav lamu vārds, bet termins ar attiecīgu nozīmi, lietojams tad, kad ir lietojams!) garā audzināts mēģina vardarbīgi mainīt Gruzijas robežas vai žēlojas par to, ka Latvijā viņam jāprot latviski, tā nav nekāda agresija un to drīkst. Varbūt 89 dzīvo paralēlā pasaulē, kur visas problēmas vienmēr var atrisināt "mierīgi". Mēs pārējie dzīvojam uz grēcīgās zemītes, kur nākas, piemēram, sodīt latviešu valodu neprotošas meitenes-antifašistes un vēl uzklausīt veselu rauduļu, pamācītāju un rējēju kori - no primitīvi bļaustīgiem kā čeloveks vai Deniss līdz pseidointelektuāli spriedelējošiem kā 89. Bet mūsu Latvija ar latviešu valodu pastāv un pastāvēs. Labu veiksmi, protams, "89" neapmierinātības izteikšanā ar to, ka ir Latvija un Latvijas patrioti.
Ja kas
J
Nē ,nu zinātniekiem priekšroka.
Zinātnieks
Z
"Wikipēdija nemaz nepretendē uz zinātniskumu un objektivitāti." - Aizej palabo to, kas nav objektīvs. Tas ir sabiedrības portāls, tā kā viss tavās personīgajās roķelēs. Nevis sēdi te un nīdi.
89
8
Patriotisms ir pozitīvs, nacionālisms ir negatīvs. Kā redzams no "terminu" un "ja kas" tekstiem, ne tikai negatīvs, bet pat agresīvs. Ja valsts iedzīvotāji patriotiski iestājas par SAVU valsti (kas ir Latvija, protams, ar latviešu valodu kā valsts valodu), tad viņi dzīvo mierā. Bet ja latvieši un krievi iestājas par nacionālismu, pēc etniskās piederības sauc viens otru par fašistu un šovinistu, ir nepārtraukts naids. Labu veiksmi, protams, "terminiem" un "ja kas" nacionālisma garā risināt jautājumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Aculiecinieka stāsts: «Paldies» par kūkām lidostas Coffe Nation



Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas