Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

papildināta - "Dienas" un "Dienas biznesa" īpašnieki - Roulandu ģimene

Par laikrakstu _Diena _un _Dienas Bizness _īpašniekiem kļuvusi Roulandu (Rowland) ģimene no Anglijas, piektdien redakcijai paziņoja A/S _Diena _valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Tralmaks. _Diena.lv _vēl nav izdevies sazināties ar Roulandu ģimeni.

Roulandu ģimene iepriekš bija izsniegusi aizdevumu, lai A.Tralmakam piederošais uzņēmums Nedela S.A. iegādātos abus laikrakstus. Tagad šo aizdevuma restrukturizēja par 100% akcijām uzņēmumā Nedela S.A, līdz ar to A.Tralmaks vairs nav šo laikrakstu īpašnieks.

A.Tralmaka paziņojumā presei jauno investoru vārdā Džonatans Roulands norāda, ka viņš ir gandarīts, ka Roulanda ģimene ir pieņēmusi lēmumu investēt, tādējādi iegūstot vadošo mediju grupu Latvijā.

“Es vēlētos uzsvērt, ka mums tā ir tikai pievilcīga finanšu investīcija, Tralmaka kungs un viņa komanda arī turpmāk paliks atbildīga par attīstību. Reģiona ekonomiskā situācija ir izaicinoša, bet reizē arī pievilcīga finanšu investoram ar brīviem līdzekļiem dēļ dažādu kvalitatīvu aktīvu zemajiem vērtējumiem. Roulandu ģimene nākotnē ir ieinteresēta investēt Latvijā un izvērtēt investīciju iespējas arī citās Baltijas valstīs,” saka Dž.Roulands.

Roulandu ģimenei ir 45 gadu investīciju pieredze, tā nāk no Apvienotās Karalistes, teikts paziņojumā. Ģimenes biznesa investīcijas saistītas ar Blackfish Group, kas nodrošina investīciju vadību un konsultācijas privātiem klientiem, kā arī uztur investīciju fondu portfeli.

A.Tralmaks redakcijas darbiniekus informēja, ka turpinās vadīt uzņēmumu - viņš būšot A/S Diena valdes priekšsēdētājs un atbildēs par uzņēmuma tālāko attīstību. Kalle Norbergs, kurš arī bija iesaistīts darījumā, arī turpmāk būs uzņēmuma padomes priekšsēdētājs. Dokumentālus apstiprinājumus par darījumu A.Tralmaks piektdien gan redakcijai nav varējis uzrādīt un aicinājis vērsties pie jaunajiem uzņēmuma īpašniekiem.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā beidzās termiņš, līdz kuram A.Tralmaks solīja atklāt uzņēmuma iegādes darījuma finansētājus. Viņš lūdza termiņu pagarināt par nedēļu, jo aizdevums tika konvertēts akcijās - aizdevējs nolēma kļūt par uzņēmuma akcionāru.

2009.gada jūlijā Luksemburgā reģistrētā Nedela S.A. no Bonnier Business Press iegādājās Latvijas vadošo mediju grupu a/s DIENA un SIA Izdevniecība Dienas Bizness. Paziņojumā bija norādīts, ka jaunie īpašnieki ieguldīs akcijas Luksemburgas fondā - Baltic Media Investments.

Laikraksta "Sunday Times" sastādītajā šā gada Lielbritānijas bagātāko cilvēku sarakstā Džonatans un Deivids Roulandi ieņem 66.vietu ar bagātībām 639 miljonu sterliņu mārciņu apmērā, vēstī aģentūra LETA. 64 gadus vecais nekustamo īpašumu magnāts Deivids Roulands, kura tēvs bija metāllūžņu tirgotājs, par miljonāru kļuva 23 gadu vecumā.

Roulandu ģimenei pieder komplicēta nekustamo īpašumu un investīciju impērija "Rowland Capital". Pats Deivids Roulands sevi raksturo kā starptautisku finansistu, kas lielāko daļu dzīves strādājis ārvalstīs.

Roulands seniors Londonā ir leģendāra figūra. Viņam pieder vārdi: "Nauda vienkārši sarežģī lietas. Un jo tās tev ir vairāk, jo sarežģītāka kļūst dzīve." Ģimenes galva tagad ir atkāpusies ēnā, bet "Rowland Capital" ģimenes trestu kontrolē viņa 33 gadus vecais dēls Džonatans, kurš arī sevi ir pierādījis kā attapīgs investors.

Kaut arī Roulands juniors sākotnēji tika uzskatīts par bagātnieku dēliņu, savas pirmās investīcijas viņš veica 18 gadu vecumā, bet 24 gadu vecumā jau nopelnīja pirmos miljonus. 2000.gadā Džonatans Roulands savu interneta investīciju kompāniju "Jellyworks" pārdeva "Shore Capital", iegūstot akcijas 42 miljonu sterliņu mārciņu vērtībā.

Vēl pirms dažiem gadiem Roulands intervijā "The Independent" sacīja, ka viņa mērķis ir izveidot investīciju kompānijas, "kas specializētos uz zemu novērtētām, grūtībās nonākušām kompānijām, kas nonākušas likvidatoru vai administratoru rokās". Viens no šādiem darījumiem ir Roulandu ģimenes nesenā ieiešana banku sektorā, izveidojot jaunu kompāniju no bankrotējušās Īslandes grupas "Kaupthing".

Roulandu ģimene pēdējos gados ir pārdevusi daudzus aktīvus, baidoties no ekonomiskās lejupslīdes, taču tagad ģimenes investīciju kompānija "Rowland Capital", izmantojot ekonomisko krīzi, meklē izdevīgus investīciju darījumus.

Roulandu ģimene ir viens no lielākajiem Konservatīvo partijas ziedotājiem.


(papildināta no  9. rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas