Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Domburs un Kolāts aicina vienoties, ko drīkst darīt žurnālists

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
jaunietis
j
Kolātam un Domburam ir taisnība! Dzintri, sūti viņus ratā!
Vērotājs
V
Kritērijiem jābūt objektīviem. Domburs, Kolāts un Elksne ir profesionāli raidījumu vadītāji, kuri raidījumu VADA, nevis cenšas skatītājiem uzspiest SAVU viedokli, kā to dara raidījumā "Skats no malas" K. Streips. Tā ir apzināta skatītāju ietekmēšana savu subjektīvo uzskatu virzienā, pie kam tas tiek darīts, bieži izmantojot cilvēka cieņu un godu aizskarošu leksiku. Kas atļauts Jupiteram, nav atļauts vērsim, vai tā? Bet vērša lomā ir cilvēks aiz ekrāna, kuram nav dotas pat mazākās iespējas sevi aizstāvēt. Lūk, situācija, kura prasās pēc žurnālista ētikas izvērtēšanas!
Krista
K
Nē, nu ko tie puiši muļķi laiž! Ir taču ļoti skaidrs, ka žurnālists drīkst būt tikai žurnālists un PR cilvēks drīkst būt tikai PR cilvēks. Nu ko tur vēl vienoties un definēt? Jāni, nu beidz! Atzīst - esmu darījis nepareizi, un miers. Un vispār - pats zini, ka Latvijas mediju vide ir tik sadrumstalota īpašnieku dažādo interešu dēļ, ka vienoties par ētikas principiem neizdosies. Kā pats arī zini, Paiders, kas tikai intrigu ceļā nonāca LŽS priekšsēdētāja amatā, ir pateicis, ka ētika viņu neinteresē. Ar ko tad un kā Tu vienosies? Un kas tad žurnālistus vienos? Neesmu manījusi, ka Tu būtu baigi aktīvais bijis LŽS. Vienmēr esi augstprātīgi smīkņājis, piedaloties LŽS pasākumos. Nevajag muldēt un mānīt auditoriju! Ne jūs gribat par kaut ko vienoties, ne vienosities. Šitas ir kārtējais māņu manevrs, lai tik novērstu uzbrukumu pašiem.
lops
l
nu kā lai tagad skatos Domuršovu, kā lai zinu, ka iztaujājamais pirms tam nav bijis pie viņa kursos? Vai D-šovs gadījumā nav politiķu PR spodrināšanas šovs - vispirms uz kursiem, pēctam publiski atrādīt apgūto?? eh, Dombur, vīlies esmu:(
Stasija
S
Nu ja. Ko var gaidīt no 'žurnālistiem' - dabas bērniem - ne J.Domburs, ne Dz.Kolāts nav studējuši komunikācijas zinātnes, kādu gan sapratni par smalkām žurnālista ētikas lietām te var gaidīt! Protams, skaistākā aizsardzība ir uzbrukums - šajā gadījumā aicinājums vienoties, ko drīkst un ko nedrīkst žurnālists! Smieklīgi. Tāda ir tā Latvijas žurnālistika... amatieri smilšu kastē.
Sandris
S
Būtībā katrs drīkst ko vien vēlas, protams jautājums par to, ko tieši sirds kāro. Būtisks ir jautājums par atbildību un tiesībām. Katram ir tiesības un katram ir atbildība. Tāpēc tāda spriedelēšana, ko drīkst vai nē, ir vienkārši komiska. Ja pārkāp likumu, tad izmanto savas tiesības saņemt sodu. Bet, ja likums ir respektēts, runa var būt vienīgi par ētiku un morāli, kas var noteikt subjekta karjeras iespējas, bet nekādā atgadījumā nedrīkst būt kvalificējams kā aizlieguma pārkāpums. Tad jau varētu saukt pie atbildības nepieklājīgos.
gm
g
"Domburs un Kolāts aicina vienoties, ko drīkst darīt žurnālists" .... Ir dīvaini, ka cilvēki, kuri sevi uzskata par pieredzējušiem žurnālistiem atzīst, ka nezin ko drīkst un ko nedrīkst darīt žurnālists.
sprancis
s
atlaizt saimu!!!!
Zenta
Z
Skaidrs, ka ir nevis mediju specifiku pārzinošu sabiedrisko attiecību speciālistu trūkums, bet žurnālistiem ir mazas algas un - daudziem nākas strādāt nevis vienā darbavietā, tai uzticīgi kalpojot, bet diemžēl ķert un darīt visādus paralēlus darbus. Jā, iespējams, labāk būtu piestrādāt par naktsargiem, tik ļoti neostu pēc interešu konflikta. Kur risinājums? Tomēr nekāpt pāri sarkanajai līnijai, neļauties kārdinājumam pēc salīdzinoši viegli nopelnāmas lielākas naudas un pelnīt ar to pašu žurnālistiku - raksti, raidījumi... etc.. Tā būtu godīgāk.
Skatītājs
S
Nu nav visi mediji vienādi. Latvijas Televīzija tomēr ir sabiedrisks medijs, ar visu no tā izrietošo. Piesaukt Dienu ir garām, jo pirmkārt tā ir privāta iestāde un otrkārt, tai ir iekšējie noteikumi, kuri šāda veida nodarbi aizliedz pavisam konkrēti.
Kuiļu Žanis
K
Šiem cilvēkiem ir viena kopēja īpašība - viņi tēlo naivuļus, bet patiesībā ir Zaļās muižas akā taisītāji.
Mamzele
M
Es būt gauži raudājuse, Aiz smiekliem nevarēju! Nezinu, ko tie politiķi no šiem kungiem iemācījušies, bet acīmredzami mācība bijusi abpusēja: šamējie no politiķiem apguvuši, kā visu noliegt, tēlot beigtas zivis, neatzīt savas kļūdas un izlikties, ka šī diena ir pirmā pasaules vēsturē un pirms tam par mediju ētiku/neatkarību šie neko nav dzirdējuši!
lno
l
Pat pirmklasniekam skaidrs, ko drīkst, ko nē, bet Domburam nē. Toties Domburs labi zina, ko [ne]drīkst Repše:))
mērglis
m
paaraak duraas taa čekas aaža kaaja no maisa , mediji nokļuvuši viņu tiiklos , sen tos maisus vajadzeeja izkratiit tad nebuutu taadu Inkeenu kantoru , nebuutu arii visaads televiizijas radio padomes , bet paši sevi jau kokaa nekaars , dem Vaacijaa katrs otrais skaitiijaa stazi aģents vai tad mums bija mazaak? katrs pskp biedrs devis zveerestu kalpot zinaamam meerķim var skaitiit par čekas sadarbiibas sabiedroto , ar makaronu karinaašanu uz ausiim muļķiem , tas mediju galvenais uzdevums.
to
t
To nu gan nevajag - hel bērni būs tādi paši kā viņu radītājs /vai radītāja/, t.i., žults spļāvēji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

RAKSTI PAR ŠO TEMATU

Iveta Elksne iesniedz atlūgumu

Kots sola aizliegt LTV darbiniekiem vadīt mediju treniņus

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas