Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - E-lietu sekretariāts, visticamāk, tiks saglabāts

Koalīcijas partiju sanāksmē Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) piedāvājis saglabāt e-lietu ministra posteni, bet likvidēt integrācijas lietu un Eiropas savienības fondu sekretariātus, pēc koalīcijas partiju sanāksmes informēja Augusts Brigmanis (ZZS).

Jau vēstīts, ka pirmdien koalīcijas partiju sanāksmē premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) vēlējās uzzināt skaidru partneru nostāju par īpašu uzdevumu ministru tālāko likteni. Iepriekš I. Godmanis izteicās, ka visi trīs sekretariāti būtu jālikvidē.

Īpašu uzdevumu ministriju elektroniskās pārvaldes lietās vada Signe Bāliņa. Savukārt Oskars Kastēns (LPP/LC) ir īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās, bet Normunds Broks (TB/LNNK) valdībā šobrīd ir atbildīgs par Eiropas Savienības līdzekļu apguvi.

Premjers pēc sēdes apstiprināja, ka ir piedāvājis atteikties no sabiedrības integrācijas lietu sekretariāta, kura funkcijas varētu pārņemt Bērnu un ģimenes lietu ministrija, mainot nosaukumu. Savukārt ES fondu apguves sekretariāta pārraudzībā esošie departamenti varētu tikt sadalīti, un daļu funkciju veikt Ekonomikas ministrija, daļu – Finanšu ministrija, viņš pieļauj. Tajā pašā laikā Godmanis uzskata, ka ir jāsaglabā e-lietu sekretariāts. Panākto vienošanos viņš nosauca par kompromisa piedāvājumu, ņemot vērā arī sabiedrības reakciju.

Šīs pārmaiņas atspoguļosies nākamā gada budžeta projektā, kuru valdība “mēģinās virzīt” oktobra otrajā nedēļā, teic valdības vadītājs. Līdz ar to divi sekretariāti savu darbību pārtrauks nākamā gada 1. janvārī.

Tēvzemiešu vadītājs Roberts Zīle pēc sēdes vēlreiz apliecināja, ka iebilst pret N. Broka vadītā sekretariāta funkciju nodošanu TP pārvaldītās Finanšu ministrijas paspārnē. Viņaprāt, atstāt vienas partijas rokās ES fondu līdzekļu sadali "ir bīstami", tāpēc sēdē ierosināja tā funkcijas nodot Ekonomikas ministrijai, bet TP tas nav apmierinājis. I. Godmanis nolēmis apsvērto šo ieteikumu, teica R. Zīle.

Savukārt TP Saeimas frakcijas vadītājs Māris Kučinskis uzskata, ka struktūrfondu jautājumi no sākta gala ir cieši saistīti ar Finanšu ministriju, kurā ar tiem nodarbojas vesels departaments."Esam gatavi jebkurām sarunām, jebkurām pārbīdēm, taču, izejot no loģikas," uzsver M. Kučinskis.  "Tas ko Zīle piedāvā, būtu visas vadības shēmas maiņa, ieskaitot apstiprināšanu Briselē," viņš teic.

Tāpat TP neatbalsta Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) atgriešanu Vides ministrijas (VidM) paspārnē, taču piekristu tās pievienošanai Ekonomikas ministrijai (EM), atzīmē M.Kučinskis, skaidrojot, ka gan RAPLM gan EM ir atbildīgas par plānošanu. Šādas vērienīgas pārmaiņas gan var traucēt budžeta izstrādei, tādēļ būtu skatāmas pēc budžeta pieņemšanas. "Bet, kas attiecas uz divu sekretariātu likvidēšanu, to neviens pat nepamanīs," viņš piebilst.

Arī I. Godmanis pēc koalīcijas partiju sanāksmes izteicās, ka nekādas plašākas reformas šobrīd nevar veikt – tās iespējamas vien tad, “kad būsim tikuši pāri ziemai”.

(papildināta viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas