Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Eksperte: nepārsūdzot ECT spriedumu, Latvijai būtu jāmaina likums

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
GTL
G
Jāni Ādamson, mēs ar Tevi lepojamies! Biedrība „Gods, Taisnīgums, Likumība” lepojas ar to, ka biedrības prezidents Jānis Ādamsons ir guvis uzvaru Eiropas Cilvēktiesību tiesā, kura ir atzinusi par nelikumīgiem Jāņa Ādamsona vēlēšanu tiesību ierobežojums un nolēmusi, ka Latvijai jāizmaksā J. Ādamsonam kompensācija 10000 eiro apmērā. Mēs pazīstam Jāni Ādamsonu kā vienu no Latvijas ievērojamajiem sabiedriski politiskajiem darbiniekiem, bijušo iekšlietu ministru, 6. un 7. Saeimas deputātu, bijušo Saeimas aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšsēdētaju. Vairāk nekā 10 gadus viņš ir dienējis Tālajos Austrumos robežsardzes karaspēka, 1992. Gadā atgriezies Latvijā kā 1. ranga kapteinis un turpinājis dienēt Latvijas robežsardzes karaspēkā kā robežsargu brigādes komandieris un Latvijas Jūras karaspēka komandiera vietnieks, iekšlietu ministrs. Kopš biedrības dibināšanas J. Ādamsons organizē tās darbu palīdzības miegšanā tiem Latvijas iedzīvotājiem, kuri ir cietuši no ierēdņu, policistu, prokuratūras un tiesu iestāžu amatpersonu patvaļas. Biedrība „Gods, Taisnīgums, Likumība” nosoda par Latvijas tiesu sistēmas darbu atbildīgā tieslietu ministra Gaida Bērziņa pozīciju, kurā viņš pauda neapmierinātību ar Eiropas Cilvēktiesību tiesas spriedumu, kurš atzina par nelikumīgiem J. Ādamsona vēlēšanu tiesību ierobežojumus. Biedrība „Gods, Taisnīgums, Likumība” tic, ka vienmēr gala iznākumā uzvarēs godīgums, taisnīgums un likumība. Biedrības valdes loceklis un izpilddirektors Viktors Paškovs
Re, kur
R
Pedofili savus kādreizējos upurus pielikuši pie komentēšanas. Kad raksts ir par valsts izlaupīšanu un KNAB cīņu pret to, TP uz komentēšanu norīko vienu mērgļu kompāniju. Kolīdz par pedofilu atmaskotāju, tā parādās citi mērgļi. Vispār interesanti. Un apsveicu Ādamsonu ar spožo uzvaru!
feja
f
Adamsons ir tiesam pretigs cekists.
Nu, bet
N
Vai tikai te dažs neuztraucas, ka Ādamsons atsāks to pedofilu lietu? Bet varbūt baidās, ka tagad tauta nāks klajā ar jaunām liecībām?
Knauzeris
K
Un cik tā pārsūdzēšana izmaksās?
dase
d
bet parsudzot- jamaksa vairak, jo pretenzijas zaudesanas gadijuma jamaksa. Kas atbildes par to???
Aģents
A
Vai tad nezini no kā pārtiek zvirbuļi? No parastajiem zirgāboliem. Tup un pacietīgi gaida, kad kāds izkritīs.
zvirbulēns
z
izdomāju, kā pateikt - viņš, iespējams, bija meņala (krievu valodā, latviski nepateikšu) :)))
zvirbulēns
z
Izpētot Ādamsona lietas, esmu nonācis pie juridiskiem slēdzieniem, ka Ādamsonu pēc Latvijas likumiem nevarēja uzskatīt par čekisti, kuram likumi liegtu iespējas darboties politikā un ieņemt amatus, un, ka viņš arī sakarā ar pedofilijas skandālu, nebija tiesājams un notiesājams. Bet, tie mani sākotnējie jautājumi paliek atklāti? Man šķiet, ka Ādamsons nebija haizivs, bet gan , pat nezinu kā lai to te pasaku :))))
FFF
F
Kādas īsti pārliecības tu esi? Jeb tev patīk patīk tie sūdi tikai tāpēc ka smirdīgi?
Ērglis
Ē
Interesanti ir tas, ka ministra argumentācija, kāpēc būtu jāturpinās tiesāties, ir emocionāla un tajā praktiski nav juridisku pamatojumu. Varbūt tomēr paklusēt un padomāt, kā šāds grābeklis varēja gadīties.
Ērglis
Ē
Jā, un šī tiesa to neapstrīd. Tā apstrīd ierobežojumus šādiem cilvēkiem kā Ādamsonam, kas strādāja KGB vai tā pakļautībā, bet nebija iesaistīti noziegumos pret pamatnāciju. Tas tā, lai tev drusku atvēsinātu :)
zvirbulēns
z
Visi tā kā piemirsuši, ka par čekistu Adamsonu pirmā nosauca prokuratūra:))) P.S. Man tik neskaidrs viens jautājums, kā tas varēja gadīties, ka 1995. gadā nokāpj no Krievijas robežsardzes kuģa un jau pēc kāda laiciņa pamostās par Latvijas iekšlietu ministru? Pat ļaunākajos murgos ko tādu neizsapņot :)))) P.S. Otrs lielais jautājums, cik Krievijas militāristi, kuriem Latvija bija jāatstāj, palika Latvijā tieši ar Ādamsona svētību?
ABC
A
Rādās, ka mafijai ar šo kaunu ir par maz - taisās panākt, lai sprieduma nelikumību atzīst arī ECT Lielā palāta. Mūlāpu bars, ne juristi.
Ludis
L
ja man jaaizveelas deputaats zaglis , kaa Grīgs vai pedofiilijas apkarotaajs Ādamsons tad man simpaatiskaaks liekas peedeejais...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL:


Pilns ECT spriedums (franču val.)

Eiropas Cilvēka tiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencija

Saeimas vēlēšanu likums

Satversmes tiesas spriedums par Saeimas un pašvaldību vēlēšanu likumu ierobežojumiem

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas