Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

papildināta - Eksperti apšauba valsts pārvaldes reformas mērķi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Zane Grīnberga
Z
Valsts aģentūras tiešām ir samērā mistiskas organizācijas...? It kā SIA, bet ne SIA, it kā kaut ko pelna, bet tajā pašā laikā nedrīkst pelnīt...? Rīgas Gaisma, kas nodrošina elektrību ielās...vesela aģentūra...Liekas, ka ar gaismu jautājumu jādarbojas pašvaldībai, bet nē , to dara aģentūra ...un vēl citas daudzas aģentūras...
āpāc !
ā
"Valsts prezidents Valdis Zatlers..." - tas gan var pļūtīt ..............
Santīms
S
Valsts kanceleju jālikvidē vispār. Ja visus šos gadus neredzēja neliederīgu valsts budžeta līdzekļu tērēšanu, tad projām visus uz mēslaini!! Vienreiz staļļus jāiztīra!
Kaspars Gasūns
K
Jāpiekrīt vairākumam, ka šī "plikā" griešana tomēr ir pareiza. Funkcionālos auditus utt. pašlaik vienkārši nav iespējams realizēt - nav laika un papildu līdzekļu, ko ieguldīt reformēšanā ar domu, ka ar laiku tas atmaksāsies. Savukārt mehāniska griešana nebūt nav ar to pretrunā. Tas vienkārši ir solis uz efektivitātes celšanu. Nav nekāds noslēpums, ka valsts iestādē ir elementāri simulēt darbību. Tur vienmēr var izgudrot kādu jaunu funkciju. Tā ir saražotas gan aģentūras, gan "izgudroti" jauni amati. Turklāt visi cilvēkresursu aspekti ir neelastīgi - pieņemtos grūti atlaist, darīt var likt tikai to, kas ir darba aprakstā, darba efektivitātei nekādu kritēriju nav utt. Beigu beigās mums ir milzīga neefektivitāte un parazītisms iestādēs. Tik lielā mērā, ka pirmajā piegājienā var griezt arī uz aklo. Kapacitātes rezerve ir tik milzīga, ka valsts pārvalde izturēs un, kas zina, varbūt pat labāk sāks strādāt! Negatīvo blakusefektu ir daudz, piemēram, reālo darbarūķu algu samazināšana vai atlaišana, tomēr tas nevar kalpot par pretargumentu pašai procesa jēgai. Tās pārvaldīšanas funkcijas patiešām kādam arī ir jāpilda, tomēr pašreiz tas jau notiek tik nesistemātiski un tik zemā kvalitātē, nereti ar kaitniecības elementiem, ka nebūs nekas traks, ja pa burzmu nomušīs arī pāris lietderīgas aģentūras. Tas pats attiecas uz darbiniekiem. (Es, protams, nenoliedzu, ka arī ierēdņi ir cilvēki... bet nevar arī noliegt, ka arī ierēdņiem ir jāstrādā!)
Lelle
L
Pilnīga idiotu valsts! Skat, vakar MK pieņēma lēmumu par visu muzeju apvienošanu zem vienas aģentūras. Šodien Mākslas muzeja oranžā direktrise Lāce kopā ar Dālderu saštuko, ka vieglāk taču naudu atmazgāt caur savu aģentūru un veido no jauna atsevišķu Mākslas muzeja aģentūru, neapjēdzot, ka naudas taču nebūs.Nu pilnīgi un galīgi djebilas. Es Dombrovska vietā visas šitās muzeju direktrises ar visu Muzeju parvaldi patriektu ratā, lielajos muzejos(kur apgrozas tauta) atstātu tiki dažus spējīgus speciālistus, kas taisa labas izstādes, ar kurām pelna naudu un uztur krājumu.Pārējiem birokrātiem skuju taku...
gauja
g
Eksperti apšauda valsts mērķi
mākonis
m
Veismanei nekādu problēmu - nosargājusi savu svītu - šoferus, palīgus, sekretāres, juriskonsultus ar 2000 un vairāk algu. Var turpināt imitēt darbību padomju stagnātu stilā. Tas nekas, ka neko nesajēdz. Galvenais, ka ka priekš pensijas vecuma ciešami spēlē tenisu un peld darba laikā. Uz šiem pasākumiem protams, ka nokļūst ar dienesta auto.
Klāvs
K
Valstij ir jāsamazina valsts aparāts līdz vidējam ES līmenim. Valstij ir jāsamazina ministriju skaits vismaz par trešdaļu, apvienojot Tieslietu ministriju ar Iekšlietu, Izglītības ar Kultūras ministriju, Labklājības ar Veselības, bet uz Ekonomikas ministrijas bāzes pēc Zalāna ieteikuma jau sen vajadzēja veidot vienu attīstības ministriju, daudzo valsts ministru un sekretariātu vietā. Ir jāsamazina aģentūru skaits nevis uz pusi, bet par 80%. Ir jālikvidē pašvaldības policijas institūts, kas dublē valsts policiju. Tā pati Valsts policija pie mums ir lielākā Baltijas valstīs. Arī tā jāsamazina vismaz līdz Lietuvas līmenim. Beidzot jāatrisina Robežsardzes un Jūras spēku uzdevumu dublēšanās. Jāizlemj- pievienot robežsargus atpakaļ pie NBS vai daļu jūras spēku pie Robežsardzes. Jāapvieno KNAB ar ONAB un Drošības policiju. Jāoptimizē arī citi dienesti kā VID, kurā tomēr joprojām ir pilns ar zemas kvalifikācijas darbaspēku.
Vija - mērglis
V
Jā, notiek nemitīga pārkārtošanās: neviens taču pats sevi neapkaros! Kamēr tādi padomijā rūdīti eksemplāri kā, piemēram, Veismane būs pie regulēšanas, nekas nemainīsies. Tur jānāk jaunām vēsmām, bet šādas koalīcijas sastāvā neko nevarēs izmainīt. Dombrovskis var izstiepties vai sarauties, bet vecie blēži diktēs pa savam.
mērglis
m
kameer Juus te cepaas ar prezidentu priekšgalaa un ekspertiem pakaļgalaa , dzirdeeju radiofonaa , ka aģentuuras vairs nebuušot to funkcijas pildiišot VSIA - Valsts sabiedriiba ar ierobežotu atbildiibu , skaisti, vieniigi neesmu izpratis vai tur augšaa vadaas peec Buratino vai Šveika scenaarija , katraa ziņaa tuvaak Šveikam , jo tur arii visa valsts buušana reduceeta ar trakomaaju , ....naakošajaas saeimas veeleešanaas balsošu par to partiju , kura apņemaas šo m**ku maaju likvideet , taa vareetu buut tikai viena un nekaadu koalīķiju, beigaas vajadzeetu kaadu biezaaku vaardu, kaa krodzinieks Palivecs parasti nobedza...
ha-ha>ciniķis
h
Kur viņi visi "Delna", "Providus", Maizīša k-gs, juristu biedrība (vai tikai ballīšu organizēšanai) palikuši? Latvijā tūkstošiem juristu, bet kad publiski jāpauž viedoklis, tad nav neviena. Vai tikai to spēj žurnāisti?
Bērtulis
B
Mūsu tā saucamie eksperti nodarbojas ar visa apriešanu, bet žurnālistiem viņi ir iecienīti, jo uztur sabiedrībā skandalozu noskaņojumu!
ciniķis
c
vienmēr, kad es dzirdu, ka Latvijai valsts pārvalde jāsamazina līdz ES vidējam līmenim, es laižu garu, jo garu muahahahahaha, muahahahaha, lielākas, smagnējākas un bezjēdzīgākas birokrātijas kā Eiropas savienībā nav nevienā pasaules malā, ne valstīs, ne kontinentos, ne federācijās. Cik ir ierēdņu eiroparlamentā? Cik eiropas padomē? Cik eiropas komisijā? Tas ir sviests un murgs. Bet, ja "eksperti" pasaka kādu tēzi, lai cik tā arī nepatiesa būtu, liela daļa muļķu to pieņem un nekritiski atreferē. Ir jāmaina domāšana, ja jums kāds pasaka kārtējo demagoģiju, tad vajag aizdomāties. Piemēram - a kāds tad īsti ir "vidējais eiropas valsts pārvaldes līmenis?" Kur tādu statistiku var atrast? Da nekur, jo tādas nav, vienkārši no gaisa ir pagrābta frāze un mehāniski atkārtota. Tāpat visi šie "eksperti" ir demagogi - viņi "pauž bažas", ka tiks "mehāniski" samazināts strādājošos skaits nevis paaugstināta efektivitāte. Kāpēc neviens nesaka burvju vārdiņus un recepti KĀ padarīt to pārvaldi efektīvāku?! Masu mediji ir pilni ar muļķiem, kurus citi lepni dēvē par "ekspertiem", tikai visi šie muļķi atkārto vienas un tās pašas mantras jābūtības formā, bet nekādus konkrētus priekšlikumus nav izstrādājuši un neko konkrētu nav pateikuši. Tā vien šķiet, ka visi šiem pamuļķi ir vajadzīgi oficiālās propogandas publiskai atgremošanai un PR taisīšanai. Piemēram, Veismanes aizstāvēšanai. Tādi "eksperti" faktiski ir domāti sabiedriskās domas ietekmēšanai tādā virzienā kā to saimniekiem ir vajadzīgs. Es smējos un domāju - a kur ir sabiedrība par atklātību "Delna", kur ir visi tie providusi, cīnītāji par cilvēktiesībām un demokrātiju, laikā, kad trūkst atklātības aizņēmuma nosacījumu jautājumā. Kāpēc neviena no šīm sabiedrībām neiestājas par atklātību un neprotestē pret necaurspīdīgiem un pat slepeniem lēmumiem un slepeniem nosacījumiem uz kādiem SVF aizdod miljardus un iegrūž sabiedrību parādu jūgā? Kur viņi visi ir, kad tiek risinātas miljardu lietas?! Jūs esat dzirdējuši providus un delnas viedokli Parex afēras sakarā? Es neesmu!!!!
X,X,X,
X
Atbalstot sis idejas vini sanem lielas algas un katru menesi tiek premeti par labu darbu kurm vispar nau pielikusi ne pirkstu
susuriņš
s
toties atbalsta genocīdu pret tautu-pensiju samazināšanu,slimnicu un skolu slēgšanu u.t.t

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Vairāk par reformu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas