Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - ERAB Parex bankā iegūst veto tiesības un neuzņemas risku

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ausma
A
Veto tiesības ERAB ir pareizi. Būs lielāka varbūtiība, ka tiks izslēgti iedzīvošanās mēģinājumi, kamēr banka vairums akciju ir valsts īpašumā. Zvirbulēna hūtei, protams žēļ, jo būs krietni apgrūtināta pieeja kasei. Ko es nesaprotu: Kāpēc "valsts AR UZVIJU garantēs visu ERAB ieguldījumu Parex kapitālā" . ERAB iegulda 57,5 mlj, bet valsts garantēs 89 mlj!!! Tas ir 54 % peļņa neko nedarot.
hmm
h
kārtējā cūcība - 25% akciju iegūst par 57 mlj. latu, tātad kopējā vērtība tiek novērtēta uz ~ 230 mlj. latu. un kur tad valsts (lasi - mūsu visu) ieguldītie 700 mlj???
klementīne
k
Cienījamie žurnālisti, kam tad galu galā pieder PAREX bankas akcijas: 1. Valstij /Latvijas Republikai/; 2. Privatizācijas aģentūrai; 3. Valstij Privatizācijas aģentūras personā. Vienā rakstā trīs dažādas versijas, vai tad tāds ir Jūsu zināšanu un izpratnes līmenis.
Funts
F
Cik nu saprotu, ERAB iegūst balss tiesības kādā kredītiestādē neriskējot ne ar ko.Jo valsts LV garantē viņu nosacīto ieguldījumu. Vienkārši domājot, ERAB pa brīvu saņem zināmu LV banku trigus daļu.Diez par ko tāda sajūsma?Ja no šī fakta atjaunotos reāla kreditēšana vismaz uzņēmējiem, tad protams ir ok, bet citādi tas nozīmē vien akcionāru ietekmes maiņu, un kārtējo zaudējumu.
@
@
Ar ko Šķēles - Ivanova - Solncevas grupējums atšķiras no Rietumu augļotājiem? Ar to, ka pēdējie spēj sarīkot humānas akcijas "Roks Āfrikas bada cietējiem".
Ērglis
Ē
Piekrītu - lūk tā var būt īstā diskusija. Bet tā joprojām būtu "ja būtu tad būtu" līmenī. Nav jau video spēle, laiku atpakaļ nepagriezīsi.
****
*
Parex pašu kapitāls 2008. gad beigās: Ls 77.5 milj + Valsts ieguldījums Parex kapitālā: Ls 227 mil ------------------------------------------------------- ----------- Kopā: Ls 304.5 mil Neskaitot visādas tur veto tiesību cenu, ceturto daļu kapitāla, jeb apmēram Ls 76 miljonus, ERAB "nopērk" par 57 miljoniem? Piedevām bez jebkāda riska? To gadījumā nesauc par "valsts nozagšana"?
@
@
Tas saucas - pārdosim banku bez zaudējumiem? Kādus makaronus mums te karina uz ausīm, tēlaini izsakoties?
See
S
Bankas darbību vajadzēja apturēt jau septembrī, kad parādījās lividitātes problēmas, uzsākot toreiz likvidāciju, ir strīdīgs jautājums - vai samaksātie procenti un iesaldētā valsts nauda tagad atnesīs mazākus zaudējumus?
aldis
a
izklausas ka ERAB iesaistisanas ir Latvijas bezspejnieku PR. Ka neka ERAB near ko neriske, tadelj apgalvojums, ka tas nesis stabilitati ir apshaubams. Tada pat veida galvojot vareja piesaistit jebkuru finanshu guru.
spd
s
kapitālā šobrīd ir ieguldīti 2 Ls. 800+ ir noguldījums, no kuriem ~ 160 tiks pārvērsti kapitālā un ~ 60 subordinētajā aizdevumā.
bac
b
Kartējā afēra. Par 57,7 m 25% akciju un nekāda riska... Ja, kas notiek ar Parexu, visa nauda tiek atdota no nodokļu maksātāju kabatas.
Ērglis
Ē
Valsts ir tiešā veidā ieguldījusi 600 milijonus bankas kapitālā + 200 milijoni no jau iedotā starptautiskā kredīta (kas tieši bija domāts bankas glābšanai), kas savukārt tika adots sinticēto kredītu apmaksai. Netiešā veidā Parex bankā glabājas ap 500 milijonu valsts naudas - pašvaldību, dažādu valsts iestāžu, utt. Tas bija galvenais iemesls, kāpēc Parex vispār tikta glābta. Tās pasaciņas par sistēmisko banku tika sacarētas tautas mierināšanai.
Pilsonis
P
Cik tad valsts ir ieguldījusi? Diemžēl, nesaprotu šo matemātiku.
Ērglis
Ē
Nolikvidēt var tad, kad ir ko kreditoriem atdot. Šobrīd bankai ir tikai kreditori (valsts kā otrs lielākais), bet pašas saražotas naudas ienāks labi ja 2012. gadā. Tad varēs par to domāt. ERAB tomēr vairāk ir kā partneris, kura mērķis - ar finanšu līdzekļiem palīdzēt uzstutēt atpakaļ banku darbojošā stāvoklī. Šobrīd ir tikai pamati ielikti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas