Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Gerhards meklē juridiskus risinājumus Andrējevas hobijam

Ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards (TB/LNNK) pēc Saeimas Tautsaimniecības komisijas lūguma izvērtēt Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) vadītājas Valentīnas Andrējevas aizraušanos ar azartspēlēm nolēmis nākamnedēļ tikties ar V. Andrējevu, lai "pārrunātu šo jautājumu". Līdz tam ministrijas ierēdņiem uzdots noskaidrot, kā "juridiski pareizi būtu jāvērtē" šī situācija, _Dienai _skaidroja Ekonomikas ministra padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Inga Spriņķe.

Jau vēstīts, ka Saeimas Tautsaimniecības komisija otrdien sēdē nolēma nosūtīt vēstuli K. Gerhardam pēc tam, kad atklātībā nonāca, ka SPRK vadītājas viens no hobijiem ir azartspēles, savukārt viņas amatpersonas deklarācija liecina, ka pēdējos trīs gados viņas parādsaistības no 10 000 pieaugušas līdz 105 000 latu. Sagatavotajā vēstulē lūgts izvērtēt, vai V. Andrējevas "aizraušanās ar azartspēlēm nevar kļūt par traucēkli viņas profesionālajā darbībā". Mēneša laikā lūgts informēt komisiju "par izmeklēšanas rezultātiem", teikts vēstulē, ko parakstījis komisijas vadītājs Guntis Blumbergs (ZZS).

Kamēr nav notikusi ekonomikas ministra un V. Andrējevas tikšanās, nekādi konkrētāki vērtējumi vai plāni netiek atklāti, norādīja K. Gerharda padomniece. "Ministrs šobrīd ir nodevis atsūtīto vēstuli atbildīgām amatpersonām, lai sniegtu izklāstu, kā šādā situācijā ministram juridiski pareizi būtu jāvērtē," klāstīja I. Spriņķe. Viņa nevarēja atbildēt, vai tiks izvērtēti ne tikai juridiskie aspekti un iespējas. "Ministram šobrīd tiek gatavots materiāls par to, kā šādas situācijās var izpildīt šo uzdevumu," viņa noteica. I. Spriņķe prognozē, ka tikšanās varētu notikt trešdien.

Savukārt V. Andrējeva laikrakstam Dienas Bizness norādījusi, ka jau pirmdien tikusies ar ekonomikas ministru un viņš "neizteica nekāda veida pārmetumus". Notikušais, viņasprāt, ir jaukšanās privātajā dzīvē, kas tikai traucējot strādāt. "Četrus gadus par šo azartspēļu spēlēšanas jautājumu bija pilnīgs klusums, bet tad pēkšņi sākās tāda ažiotāža. [..] Pieļauju, ka kādam ir nepieciešamība parādīt visiem kādu vainīgo, kura dēļ tas viss [tarifu kāpums - red.] ir noticis. Vai arī tas ir mēģinājums novērst sabiedrības uzmanību no kāda cita, pietiekami būtiska jautājuma," par sazvērestību ir pārliecināta V. Andrējeva.

SPRK galvenais uzdevums ir kontrolēt tādus lielos monopolus kā Latvijas gāze un Latvenergo un valsts mērogā noteikt cenas gāzei, elektrībai, pasta un telekomunikācijas pakalpojumiem. Jau gadu valsts regulators uzrauga un apstiprina cenas arī Rīgas pašvaldības sabiedrisko pakalpojumu sniedzējiem, piemēram, Rīgas Siltums.


(papildināta ar priekšpēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas