Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Glābēju atlaiž par dvieļu pieņemšanu dāvanā

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) no amata atbrīvojis glābēju, kurš, kā secināts dienesta izmeklēšanā, par ugunsgrēka nodzēšanu pieņēmis dāvanā dvieļus. VUGD norāda, ka ugunsdzēsējs diskreditējis dienestu, mazinot uzticību valsts pārvaldei.

Latvijas Televīzijas raidījumā De Facto tika parādīts sižets par ugunsgrēku koka ēkā Rīgā, Lienes ielā, kurā bija redzams, ka ugunsdzēsējs - kaprālis Vjačeslavs Dubcovs, iespējams, izdarījis zādzību. Viņš vienu pēc otras izņem sev no kaujas tērpa vismaz divas paciņas un vairākkārt piesardzīgi apskatījies apkārt, paslēpj ugunsdzēsības automašīnā.

Dienesta izmeklēšanā atklājies, ka degušās ēkas 1.stāvā atradusies SIA Tender noliktava. Pēc ugunsnelaimes likvidēšanas firmas pārstāvji glābējam uzdāvinājuši dvieļus, Dienai stāstīja VUGD preses sekretāre Inga Vetere. VUGD vadība uzskata, ka dāvanas ugunsdzēsēji pieņemt nedrīkst un tāpēc pieņēma lēmumu atbrīvot glābēju no darba, paskaidroja I.Vetere.

VUGD dienesta pārbaudē secināja, ka V.Dubcovs neievēroja ētikas normas, būtiski zaudējis dienesta biedru uzticību, radījis negatīvas, prettiesiskas rīcības piemēru, un šādas rīcības atspoguļojums nodarījis būtisku kaitējumu VUGD prestižam. No disciplinārlietas materiāliem izriet, ka V.Dubcovs atzinis: viņa rīcība neatbilst VUGD ētikas kodeksam un ir iestādi diskreditējoša. "Šādos apstākļos, kad uzticības zaudējums un VUGD prestiža kaitējums ir tik būtisks, nav saskatāma lietderība amatpersonas palikšanai amatā," šādi disciplinārlietā pamatota visbargākā soda piemērošana.

Ugunsdzēsējs VUGD strādājis divus gadus, pastāstīja I.Vetere. Viņam ir iespēja pārsūdzēt VUGD lēmumu par atlaišanu Iekšlietu ministrijā.

SIA Tender finanšu direktore Ināra Gulbe Dienai pauda pārsteigumu un nožēlu par to, ka ugunsdzēsējs atlaists, jo firmas darbinieks pats viņam atdevis apdegušo paku ar dvieļiem. «Tā mazā paciņa mētājās un mūsu darbinieks teica, ka to var ņemt, tāpat vairs pārdot nevarēsim,» skaidro I.Gulbe, uzsverot, ka tā nekādā gadījumā nebija zādzība.

«Cilvēku tagad atlaiž no darba par dvielīšu trīs latu vērtībā pieņemšanu — tas taču ir smieklīgi. Tad jau ārstam arī nedrīkst dāvināt puķes trīs latu vērtībā,» uzskata I.Gulbe, piebilstot, ka jāsāk būtu «ar augšām». Uzņēmumam vēl joprojām pēc ugunsgrēka saglabājies daudz dvieļu, kuru iepakojums cietis, tāpēc tos nevar pārdot.

Savukārt VUGD priekšnieks Ainars Pencis uzskata, ka "pēc lietas būtības tas ir marodierisms." "Viens pieņems dāvanu, cits pēc tam prasīs, bet vēlāk mums nebūs uzticības no nelaimē nonākušiem cilvēkiem. Mums taču ir tiesības ugunsgrēka laikā ienākt jebkurā telpā, kuras nedrīkst ļaunprātīgi izmantot," uzsvēra ugunsdzēsēju priekšnieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK

DISCIPLINĀRLIETAS MATERIĀLI

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas