Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Godmanis dodas uz Gruziju

Premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) nolēmis doties uz Gruzijas galvaspilsētu Tbilisi. To _Dienai _apstiprināja premjera padomnieks Krists Leiškalns. Polijas prezidenta Leha Kačiņska birojs paziņojis, ka uz Gruziju dosies arī Lietuvas, Igaunijas, Ukrainas un Polijas valsts vadītāji, ziņo LETA.

Kaut gan jaunākā informācija liecina, ka Krievijas spēki izolējuši Tbilisi, bloķējot galvenos pieejas ceļus galvaspilsētai, I. Godmanis ir apņēmības pilns ierasties Gruzijā. "Kādā veidā mēs tur nonāksim, to faktiski šodien es pateikt nevaru, bet tas, ka mēs dosimies, ir skaidrs," LNT raidījumam 900 sekundes teica premjers.

Viņš pieļāva, ka prezidenti varētu ielidot tieši Tbilisi, bet tāpat iespējams, ka nosēšanās notiks kur citur un uz galvaspilsētu amatpersonas pārvietosies ar mašīnām. Galvenais iemesls vizītei ir paust politisko atbalstu un "nodemonstrēt, ka mēs esam ar Gruziju ļoti grūtā brīdī". Drošības apdraudējums viņu neuztrauc, jo "valsts vadītājam ir jāpilda pienākumi, nerēķinoties, vai ir bažas vai nav".

I. Godmanis un četru valstu prezidenti otrdienas pēcpusdienā devušies uz Gruziju, ziņo BNS. Aģentūras AFP reportieris, kas izlidojis ar viņiem kopā, ziņoja, ka lidmašīna, kurā ir Godmanis, Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess, Lietuvas prezidents Valds Adamkus un Polijas prezidents Lehs Kačiņskis, izlidojusi no Varšavas aptuveni pusvienos pēcpusdienā (pusdivos pēc Latvijas laika), un ceļā tā nolaidīsies Kijevā, lai uzņemtu Ukrainas prezidentu Viktoru Juščenko.

I. Godmanis iepriekš norādīja, ka šobrīd nav skaidra Krievijas koncepcija, ko tā vēlas panākt. "Viņi vēlas valdības nomaiņu? Tad ir nepieciešams daļas gruzīņu atbalsts. Ja viņi vēlas tur palikt ilgstoši, tad man īsti nav skaidrs, ar ko viņi pasaulē varēs runāt tālāk," teica I. Godmanis.

Savukārt ASV prezidents Džordžs Bušs ir paudis atbalstu piecu Austrumeiropas valstu līderu plānam otrdien doties uz Gruziju. Bušs to paziņoja pirmdienas vakarā telefonsarunā ar Lietuvas prezidentu Valdu Adamku, ziņo aģentūra BNS.

Bušs piezvanīja Adamkum pirmdien vēlu vakarā ap plkst. 22.40, laikā, kad viņš ar lidmašīnu devās no Pekinas uz Vašingtonu, un telefonsarunā uzsvēra, cik svarīgi ir kopīgi centieni atrisināt militāro konfliktu Gruzijā. Adamkus sacīja Bušam, ka dosies uz Gruziju, lai atbalstītu neatkarīgu demokrātisku valsti, kuru 21.gadsimtā okupē ārvalsts, raksta BNS.

Zināms, ka I. Godmanis devās uz Tallinu, no kurienes kopīgi ar Igaunijas premjeru Andrusu Ansipu izlido uz Gruzijas galvaspilsētu. Šobrīd par vizītes saturu sīkāku ziņu nav.

Jau ziņots, ka šobrīd Krievijas spēki ieņēmuši Gruzijas pilsētu Gori. To gan noliedz Krievijas amatpersonas.


(papildināta ar 4. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas