Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Godmanis: Jāizsludina komandantstunda mežā

Ugunsgrēku bīstamība sasniedza tādu līmeni, ka šobrīd būtu īstais laiks, lai izsludinātu ārkārtas stāvokli. Šādu viedokli šodien LNT raidījumā 900 sekundes pauda premjers Ivars Godmanis (LPP/LC). Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests bažīgi raugās uz situācijas uzlabošanos un piekrīt, ka ārkārtas stāvokli varētu izsludināt. Arī ugunsgrēku Jūrmalas apkārtnē pagaidām nav izdevies lokalizēt.

“Faktiski jāizsludina komandantstunda mežā, kas nozīmē, ka šajā laikā vispār nedrīkstēs iet uz mežu,” sacīja premjers. Jautāts, vai tuvākajā laikā šis ārkārtas stāvoklis varētu tikt izsludināts, I.Godmanis sacīja, ka iekšlietu ministrs kopā ar Zemkopības ministriju un Meža dienestu varētu pieņemt šo lēmumu.

“Jāgaida lietus, kas ir risinātājs,” piebilda premjers. Pēc viņa vārdiem, ja nebūs lietus, ārkārtas stāvoklis noteikti tikšot izsludināts.

Dienai norādīja Iekšlietu ministrijas (IeM) preses un sabiedrisko attiecību departamenta direktores vietniece, preses centra vadītāja Laura Karnīte, pašlaik neesot ziņas par to, vai iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP) plāno izsludināt ārkārtas stāvokli mežos. “Likumdošana neparedz tādu terminu kā “ārkārtas stāvoklis”, tāpēc vispirms būtu jānoskaidro, ko premjers saprot ar jēdzienu ārkārtas stāvoklis,” sacīja Karnīte.

Ministru prezidenta Ivara Godmaņa preses sekretārs Edgars Vaikulis skaidroja, ka šai gadījumā neesot jārunā par terminoloģiju, bet gan par ārkārtas soļu speršanu krīzes situācijas novēršanai un ugunsgrēku likvidēšanai meža teritorijās.

Vaikulis sacīja, ka premjers trešdien LNT raidījumā 900 sekundes, paužot viedokli, norādījis, ka atbildīgajiem dienestiem vajadzētu sapulcēties, lai izvērtētu situācijas nopietnību saistībā ar konkrēto meža degšanas gadījumu Jūrmalā un situāciju Latvijas mežos kopumā. “Faktiski jāizsludina komandantstunda mežā, kas nozīmē, ka šajā laikā vispār nedrīkstēs iet uz mežu,” šorīt sacīja premjers.

Šobrīd VUGD pārstāvji gatavo ziņojumu iesniegšanai IeM, un ministrija tad arī izlemšot, vai izsludināt ārkārtas situāciju, informēja VUGD pārstāve Inese Veisa. Viņa sacīja, ka situācija Jūrmalas mežā šodien izskatās "jau daudz labāk", taču joprojām ugunsgrēks Jūrmalas mežā nav lokalizēts. “Ja tuvākajās dienās laikapstākļi nemainīsies, ārkārtas situācija būs jāizsludina,” tā Veisa.

Jau ziņots, ka sinoptiķi prognozē, ka nopietns lietus Latvijā nav gaidāms līdz pat nedēļas beigām.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Jaunākais par ugunsgrēkiem:

Lietu sola tikai sestdien (10.06.2008.)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas