Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Iedzīvotāju skaits Latvijā arvien sarūk

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
lll,l
l
'bnnn
par demogrāfisko sprādzienu:
p
Jābeidz tirgot prezervatīvus un jāaizliedz abortus! Nebūtu par sliktu atļaut divas sieviņas! Marmoņi pa Rīgu jau klejo.
zoss
z
galvanais ka referendumos un tautas nobalsoshanaa daliibnieku skaits vislaik aug augumaa!
Karls
K
Ja paliktu nedaudz mazak, bet kvaltiativaki, vel saprastu, bet, skiet, tendence tomer ir preteja:( Ei, jus, 100 dazadas galvas, domajat par valsti nevis...
Spīdola
S
Valdības aprēķini piepildās...genocīds pret savu tautu zeļ un plaukst!
Zigurds
Z
Godmanis[tagad būs mežonīgs kapitālisms], Šķēle [esmu nācis strādāt}, Kalvītis [esmu garants}, lelais labdaris Lembergs un viņu kretīni a la šloseris, kurus ievēlēja neizglītotā un zombētā tauta, ir autori dziļajai saimnieciskajai, politiskajai un morālajai krīzei. Paliek sīka cerība, ka latvieši ies balsot un nebūs tobrīd paģiraini, atceroties šos mūsu nelaimju kraukļus.
njaaa
n
es domaaju, ka reaaalais iedziivotaaju skaits ir ap 2 miljoniem, jo pareejie ir ilgterminja migraacijaaa.
Marce
M
Pasūdzēties jau var, ka dzimstība maza, bet nav jau arī padomāts, kur īstio var dzemdēt un pēc tam tos bērnus likt. Dzemdiibu namā konveijers, beernudaarzu beernam arii reaali nevar dabūt.
Q
Q
Latviešiem pat pie dzimstības rādītājiem Saeima ir vainīga! Cik tas ir prasti..
tim
t
Salīdzinot, kā vairojas citas tautas, kuras bieži vien ir nabadzīgākas par mums, nemaz negribas ticēt, ka zemās dzimstības problēma būtu pašos pamatos atrisināma ar mantiskiem labumiem. Tautas garīgā veselība irst, un finansiāli ielāpi to diez vai tā īsti sadakterēs.
Padoma kapec
P
Jo si valsts suukaa alnu kraninju. Daudz labaka un cienigaka dzive arzemes. Cau suckers!
@
@
Mandomāt, ka sarūk arī tajā segmenta, kas savulaik kā civilokupanti te ieradās, ar vai bez zināšanām, bet jau pie gataviem dzīvokļiem, ekonomiski nepamatotām rūpnīcām, lielpilsētām pārkrievošanas politikā u.c. Vismaz Rīgas Balss nekrologos redzams, ka pļauj to segmentu stipri vairāk.
Inka
I
A kads tur brinums, ja Latvijas valdibas, prezidenti, Saeimas deputati ir versusi iznicinosu, savas tautas iznicinosu politku, kuru varetu pat nosaukt par genocidu. Tas, ka Latvijas iedzivotaji pamet valsti,ka nedzimst berni ir Latvijas valdibu darba rezultats. Latvija valda loti ,loti liela nabadziba, bezceriba, posts, vismaz Latvijas lilekajai dalai iedzivotaju. Godmana, pirma valdiba, veiksmigi izlaupija Latvijas valsti, izpardeva Latvijas nacionali strategiskos objektus, piemeram, gazes kratuvi Incukalna, Kemeru sanatoriju...Ja sie objekti butu saglabati valsts intereses tad Latvija gades maksatu ieverojami letaka, tad Latvijas noverdzinatie iedzivotaji varetu savu veselibu uzlabot Kemeru sanatorija, tie ir tikai divi piemeri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĒRTĒ EKSPERTI

Pēteris Zvidriņš, Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultātes Statistikas un demogrāfijas katedras vadītājs, profesors

Demogrāfiskā situācija nedaudz mainās. Mazliet pieaugusi dzimstība un samazinājusies mirstība, tomēr jāņem vērā, ka dzimstības pieaugums ir īslaicīgs. Šobrīd visvairāk ir 22 gadus vecu cilvēku, kas var laist pasaulē bērnus. Pēc pāris gadiem ienāks mazskaitlīgāka paaudze. Līdz ar to vēl vismaz 20 gadus plusus nesagaidīsim. Uzlabojumi ir, bet kopējā aina paliek nemainīga.
Jāņem vērā arī, ka pastiprinās emigrācija, un šajā pusgadā no valsts izbraukuši par tūkstoti vairāk iedzīvotāju, nekā iepriekš.

Pārsla Eglīte, Latvijas Zinātņu akadēmijas Ekonomikas institūta projektu vadītāja

Jaunākie dati nav nekas ārkārtējs. Negatīvi demogrāfiskie rādītāji Latvijā ir jau kopš 1990.gadu vidus, un drīzāk varētu teikt, ka mēs jau vairāk nekā desmit gadus dzīvojam ārkārtas situācijā. Mēs vēl ilgi būsim lielākos vai mazākos mīnusos. Sievietēm Latvijā pirmais bērns dzimst vidēji 25 gadu vecumā, un tas nozīmē, ka 1990.gados dzimušās sievietes, nespēs situāciju uzlabot. Tad šie mīnusi būs vēl lielāki. Šaubos, vai tāpēc sievietes dzemdēs piecus bērnus, labi, ja tie būtu kaut divi, trīs.
Vēl jāņem vērā, ka gadījumā ja jauni vīrieši turpinās “sprāgt kā mušas” uz Latvijas ceļiem dzērumā, tad mēs nekādu dzismtības pieaugumu nesagaidīsim, jo lai būtu bērni, vajag divus.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas