Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Ierosina kriminālprocesu par dzīvnieku spīdzināšanu

Policija piektdien ierosinājusi kriminālprocesu par nežēlīgu izturēšanas pret dzīvniekiem, par ko var sodīt ar reālu brīvības atņemšanu līdz četriem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu. Ar iesniegumu policijā vērsās Carnikavas dome.

Sestdien, Zvejnieksvētku laikā, ekstrēmo sporta veidu pārstāvis Dins Danne, kurš pats sevi dēvējis par slavenu sportistu un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) pasniedzēju, kopīgi ar draugu uzrīdīja savu suni maziem kaķēniem, vēsta Rīgas Apriņķa Avīzes interneta versija.

Aculiecinieki stāstīja, ka ap pulksten 11, kad pie Tautas nama Ozolaine pulcējās ļaudis uz svētku atklāšanu, turpat netālajā skvēriņā divi jauni cilvēki nolēmuši atbrīvoties no klaiņojošiem kaķēniem ar suņa palīdzību. Viens no vīriešiem turējis suni, bet otrs kaķēnu sviedis sunim rīklē, bet, tā kā kaķēns vēl bijis dzīvs, centies to nobeigt, ar kāju minot uz galvas. Veterinārārstiem kaķēnu nav izdevies glābt.

Policija apstiprina, ka D.Danne ir viens no aizdomās turamiem. “Pašlaik zināms, ka viņš ar suni, kuram nav bijis uzpurņa, vēlējies kaķēnus iznīcināt,” Dienai pastāstīja Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Preses un sabiedrisko attiecību sektora vecākā speciāliste Zane Bērziņa. Notikuma vietā D.Danne sodīts par to, ka sunim nav bijis uzpurņa.

Notikums guvis plašu rezonansi sabiedrībā. Populārajā portālā draugiem.lv, kur D.Dannes profils “apbērts” ar maziem kaķēniem, kā arī viņa profilā parādās aizvien jauni komentāri. Daudz vēstuļu saņēmusi arī Rīgas Apriņķa Avīze.

“Uzmanās ar saviem vēlējumiem, tie var atgriezties!” komentētājus un dāvanu sūtītājus draugiem.lv brīdina D.Danne. Savukārt intervijā burusports.lv par sevi raksturojošām īpašībām viņš saka - “vienkāršība, reizēm agresija, bet parasti tomēr liels prieks”.

Dienai ar D.Danni neizdevās sazināties, jo viņš neatbildēja uz internetā nosūtīto vēstuli. Komunikācija pa telefonu bija dīvaina - vairākas reizes D. Danne pārtrauca sarunu, smejoties teica, ka viņam ir čau-čau šķirnes suns. Tomēr viņš apstiprināja, ka sestdien parakstījis protokolu.

Latvijas Televīzijas Ziņu dienestam D. Danne stāsta citu notikuma versiju - savu suni viņš vēlējies sapazīstināt ar kaķēnu. "Lai viņš aposta vienkārši to kaķēnu un lai viņam nav tas riebums pret kaķēnu. Un tikko gāju projām, tā es neredzēju - kas meta, ko meta. Es tikai redzēju, ka pēkšņi suns noķer kaķi zobos," stāsta D. Danne.

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas interneta vietne, D.Danne 2001.gada pašvaldību vēlēšanās balotējies uz iekļūšanu Rīgas domē no Jaunās Kristīgās partijas. Pats sportists Rīgas Apriņķa Avīzei teicis, ka ir slavens un “zina, ko dara”. LSPA pārstāvji gan Dienai minēja, ka sportists jau kopš jūnija akadēmijā nestrādājot, sīkākus iemeslus tam neminot.


(papildināta 6. rindkopa un ar 7. rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas