Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - JL: Birkam jāatkāpjas un domē jāveido jauna koalīcija

Rīgas mēram Jānim Birkam (TB/LNNK) jāatkāpjas no amata, jo viņš nespēj kontrolēt situāciju domē, uzskata partijas "Jaunais laiks" (JL) Rīgas domes frakcija. JL norāda, ka pašvaldībā turpinās sistemātiska korupcija. "Rīgas domes koalīcija ir bankrotējusi - to pierāda pēdējie korupcijas skandāli. Jāveido jauna koalīcija, kurā būtu arī "Jaunais laiks"," sacīja JL frakcijas priekšsēdētājs Olafs Pulks.

Šādu viedokli aģentūrai LETA Pulks pauda pēc ceturtdien notikušās kratīšanas Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā un departamenta direktora Pētera Stranča aizturēšanas. Kā ziņots, JL frakcija pieprasīja Birkam novērst korupcijas riskus Pilsētas attīstības departamentā jau februāra vidū, kad KNAB aizturēja departamenta Administrācijas vadītāju Raimondu Janitu un bijušo departamenta direktoru Štramu "aizdomās par koruptīvu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu".

Rīgas mērs Jānis Birks (Tēvzmei un Brīvībai/LNNK), komentējot JL paziņojumu, norāda, ka ir cilvēciski un politiski saprotama JL vēlme un metodiska rīcība projicēt visu atbildību uz šībrīža Rīgas mēru. "Taču tieši manā vadībā prioritāšu saraksta pirmajā pozīcijā ir izvirzīta korupcijas risku mazināšana. Tādēļ aicinu JL beidzot apzināties savu līdzatbildību, jo vēl nesen viņi bija RD vadībā, kā arī mest pie malas populismu un pievērsties konstruktīvam darbam Pretkorupcijas komisijā," sacīja J. Birks, piebilstot, ka gadījumā, ja šo sistemātisko darbu korupcijas risku mazināšanai būtu uzsācis Aivars Aksenoks, iespējams, šādā situācijā RD nebūtu nonākusi.

Kā zināms, pēc pirmajiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja soļiem saistībā ar korupcijas skandālu RD, JL frakcijas deputāti pieprasīja Birkam rīkoties, lai domē risinātu "samilzušās korupcijas problēmas" un sasaukt ārkārtas sēdi. Sākotnēji Birks norādīja, ka šādi paziņojumi ir populistiska māžošanās, tomēr pēc tam ārkārtas sēdi sasauca, kurā tika izveidota domes Pretkorupcijas komisija.

Marta vidū JL frakcijas deputāti nosūtīja vēstuli Birkam, pieprasot atbrīvot no amata Īpašuma departamenta direktora pienākumu izpildītāju Oļegu Burovu, kā arī vērsās KNAB. Vēstulē Birkam JL norādīja, ka Burova līdzšinējā darbība departamenta direktora pienākumu izpildītāja amatā rada aizdomas par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu un iespējamiem likuma pārkāpumiem. "Izskanējusī informācija par Oļegu Burovu ir ļoti nopietna. Šobrīd to pārbauda KNAB. Kad no viņiem tiks saņemta kāda atbilde, tad arī varēs runāt par tālākām darbībām," tobrīd norādīja Birks.

Marta sākumā Rīgas pašvaldībā notika vēl viens korupcijas skandāls - KNAB darbinieki aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu aizturēja Rīgas domes Labklājības departamenta Juridiskās nodaļas vadītāju Orlando Rozenu (SC).

Pusotra mēneša laikā KNAB aizturējis četras esošās un bijušās pašvaldības amatpersonas, kā arī Birks no amata neatbrīvo Burovu, JL frakcija uzskata, ka Rīgas mērs nespēj kontrolēt situāciju pašvaldībā un viņam nekavējoties jāatkāpjas no amata, norādīja Pulks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas