Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Jūrmalas domē piemaksās darbiniekiem izmaksā 100 000 latu

Jūrmalas pašvaldība 234 darbiniekiem piemaksās par papildu darbu pirms Lieldienām izmaksājusi kopumā 100 000 latu, vēstī Latvijas Televīzijas (LTV) Ziņu dienests. Domes amatpersonas gan noliedz, ka tās būtu prēmijas, kaut piemaksas izmaksātas tieši tad, kad darba koplīgums paredz prēmiju izmaksu.

"Koplīgums paredz ceturkšņa prēmijas algas apmērā, bet šīs nebija prēmijas, tās bija piemaksas un mazākas nekā algas apmērs," LTV stāsta domes izpilddirektors Gatis Truksnis. Kopumā piemaksās izmaksāti 102 500 latu un tās pirms Lieldienām saņēmuši 234 darbinieki, tātad vidēji katram darbiniekam - 430 lati.

Amatpersonas noraida, ka martā izmaksātās summas būtu prēmijas, tikai formāli nosauktas par piemaksām. Sakrītība arī esot, ka piemaksu izmaksa sakrita ar brīdi, kad koplīgumā paredzēta prēmiju izmaksa.

Jūrmalas domes mērs Ģirts Trencis (TP) sarunā ar Diena.lv atzina, ka piemaksas izmaksātas koplīguma ietvaros. Viņš uzskata, ka citu iespēju nav bijis, jo koplīgums ir jāievēro, taču uz tā grozīšanu arodbiedrība esot neatsaucīga. Sarunas par grozījumiem koplīgumā uzsāktas februārī un Ģ. Trencis paredz, ka tuvākajā laikā tas tiks grozīts, samazinot sociālās garantijas darbiniekiem, tai skaitā prēmiju izmaksu. Neizmaksājot piemaksas atbilstoši koplīgumā teiktajam par pilnas algas apmēru, koplīgums neesot pārkāpts, jo tās rēķinātas atkarībā no katra darbinieka darbā pavadītā atvaļinājuma. Arī Ģ. Trencis saņēmis piemaksu, taču tā kā atvaļinājumā šogad bijis septiņas dienas, tās apmērs samazināts atbilstoši par 15%.

"Neuzskatu, ka vajadzētu brutālā veidā likvidēt šo te piemaksu sistēmu," bija Jūrmalas domes priekšsēdētāja komentārs par notikušo.


(papildināta ar pēdējām divām rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas