Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Kalniete aicina sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi

Partija _Pilsoniskā savienība _Saeimas prezidiju aicinājusi sasaukt parlamenta ārkārtas sēdi, lai formulētu parlamenta attieksmi pret notikumiem Gruzijā.  Pagaidām nav zināms, vai Pilsoniskās savienības aicinājums gūs prezidija atbalstu. Saeimas deputāte, prezidija locekle Vineta Muižniece (TP) gan norādīja, ka ar S.Kalnietes aicinājumu nepietiek, ir jāsagaida trešdiena, kad notiks Ārlietu komisijas sēde, kurā sagatavos dokumentu par situāciju Gruzijā, kuru tad varēšot apspriest parlamenta ārkārtas sēdē. 

Saeimas opozīcija gan nav plānojusi sākt vākt parakstus, lai sasauktu ārkārtas sēdi. Sandra Kalniete (PS), kura aicinājumu iesniegusi, sacīja, ka šoreiz PS nav pārliecības par opozīcijas spēju vienoties. “Par Jauno laiku man šaubu nav, taču Saskaņas Centrs varētu nepiekrist vajadzībai rīkot ārkārtas sēdi par Gruzijas jautājumu,” norādīja S.Kalniete. Pēc politiķes vārdiem, viņa nav gribējusi zaudēt laiku un tāpēc vērsās uzreiz Saeimas prezidijā.

Saskaņas Centra Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs Dienai iepriekš norādīja, ka “deputātiem nav jēgas sanākt kopā, ja viņiem nav pilnīgas informācijas par notiekošo Gruzijā”. Viņš arī piebilda, ka tā esot “spēle vienos vārtos” un “Ārlietu ministrijai vajadzētu parūpēties par daudzpusīgas informācijas nodrošināšanu”. Pēc J.Urbanoviča teiktā, situācija Dienvidosetijā ir bēdīga, taču vēl bēdīgāka esot Latvijas varas pārstāvju balstīšanās uz vienpusēju informāciju.

Diena jau rakstīja, ka Igaunijas parlamentārieši jau sākuši vākt parakstus ārkārtas sēdes sasaukšanai,  un, iespējams, ārkārtas sēde Igaunijas parlamentā varētu notikt jau otrdien, 12.augustā, Dienu informēja Igaunijas parlamenta Preses dienestā.

Igaunijā jau piektdien, 8.augustā, sasaukta parlamenta Ārlietu komisijas sēde, lai paustu nosodījumu Krievijas agresijai Gruzijā, Latvijas Saeimas Ārlietu komisijas sēde ieplānota tikai trešdien. Komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš Dienai gan norādīja, ka komisijas ārkārtas sēde neesot novēlota, jo pašlaik esot pārāk maz informācijas, lai varētu izvērtēt saasinājušos konfliktu Dienvidosetijā. Pēc A.Bērziņa vārdiem, esot jāsagaida arī NATO pārstāvju tikšanās rezultāti, kas notiks tikai otrdien. Viņš atgādināja, ka Latvijas pozīcija ir skaidra un to kopā ar pārējiem Baltijas valstu kolēģiem iepriekš paudis gan Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS), gan Valsts prezidents Valdis Zatlers. A.Bērziņš arī uzskata, ka Igaunijas parlamentārieši “sanākuši pa tukšo”, jo viņiem neesot pilnīgas informācijas par Gruzijas konfliktu.

Saeimas ārkārtas sesiju vai ārkārtas sēdi pēc sava ierosinājuma sasauc Saeimas prezidijs. Ārkārtas sēdes sasaukšanu var rosināt arī Valsts prezidents, Ministru prezidents vai ne mazāk kā viena trešdaļa Saeimas deputātu.

(Papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VAIRĀK

Igaunijas parlamenta Ārlietu komisijas paziņojums

Baltijas valstu prezidentu un Polijas prezidenta deklarācija par stāvokli Gruzijā

Baltijas valstu parlamentu priekšsēdētāju deklarācija par stāvokli Gruzijā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas