Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Kalvītis: Satversmes grozījumi ir nobrieduši

«Satversmes grozījumi ir nobrieduši un rudenī tie būs jāveic, pozīcijai vienojoties ar opozīciju par visiem pieņemamu redakciju,» _Dienai _sacīja Tautas partijas (TP) līderis Aigars Kalvītis, sestdien pievakarē lūgts komentēt vēlētāju aktivitāti referendumā. Viņu nepārsteidzot lielā vēlētāju aktivitāte. A.Kalvītis drīzāk būtu pārsteigts, ja tā nebūtu tik augsta, ņemot vērā pēdējās nedēļas vērienīgo mediju un opozīcijas politiķu kampaņu, kā arī to, ka ļoti mobilizēti esot krievvalodīgie vēlētāji.

«Tā ir respektējama aktivitāte. Rudenī mums būs jāvienojas par Satversmes grozījumiem un arī jānoņem tā politiskā konfrontācija, kas ir sasniegusi kulmināciju,» teica TP līderis, atgādinot, ka priekšā ir vēl viens referendums par pensiju likuma grozījumiem, kam var būt ne tikai politiskas, bet arī ekonomiskas sekas. Konfrontācija, viņaprāt, atstāj negatīvu iespaidu uz valsti. Taču A.Kalvītis nedomā, ka tajā vainojama varas partijas politiķu augstprātīgā attieksme pret sabiedrību. Viņš esot pieradis runāt to, ko domā, «es neesmu liekuļojis un par liekuli arī nepalikšu». A.Kalvītis sestdien piedalījās Liepājas Olimpiskā centra atklāšanā. Jau iepriekš TP bija paziņojusi, ka tā aicina savus biedrus nepiedalīties tautas nobalsošanā.

Opozīcijas partijas Jaunais laiks domes priekšsēdis Artis Kampars pagaidām neticīgi raugās uz TP līdera A.Kalvīša apņēmību kopā ar opozīciju strādāt pie Satversmes grozījumiem, kas dotu tautai tiesības rosināt Saeimas atlaišanu. Mēnešiem ilgi opozīcija esot aicinājusi varas partijas uz kopīgu darbu, bet pretim saņēmusi tikai augstprātīgu attieksmi. Turklāt esot arī zināma viņa partijas biedra Gundara Bērziņa kategoriskā nostāja pret šādiem pamatlikuma grozījumiem, atgādināja A.Kampars. «Kalvīša reakcija uz vēlētāju aktivitāti ir cerīga, bet liela ticība man viņa vārdiem nav. Mēs arī atceramies, ka par inflāciju viņam apgaismība atnāca ļoti vēlu un inflācijas  novēršanas plāns bija ļoti nokavēts. Tāpat tas ir noticis arī tagad,» uzskata A.Kampars.

(Papildināts ar pēdējo rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas