Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Kastēns atvainojas ģimenei un partijai

Integrācijas lietu ministrs Oskars Kastēns (LPP/LC) izplatījis paziņojumu, kurā atvainojas sievai, bērniem un savai partijai.

“Mana rīcība ir bijusi divdomīga, kas radījusi šaubas sabiedrībā. Vēlos uzsvērt, ka ģimenes vērtības vēl joprojām man ir svarīgas un ceru uz sabiedrības izpratni,” norāda ministrs, kas pārstāv tā dēvēto “mācītāju partiju”. Ministrs uzskata, ka Diena rīkojusies neētiski, lai viņu parādītu negatīvā gaismā.

Jau vēstīts, ka Dienas eksperimenta laikā, kas veikts ar nolūku pārbaudīt laikraksta rīcībā esošo informāciju, ka O.Kastēna rīcība ne vienmēr sakrīt ar paša partijas aktīvi uzsvērtajām ģimenes vērtībām, starp žurnālisti un ministru norisinājās ne vien romantiska sarakste, bet arī trīs tikšanās.

Partija LPP/LC sola neatstāt bez uzmanības sabiedrības integrācijas lietu ministra Oskara Kastēna divdomīgo rīcību un romantisku flirtēšanu ar kādu jaunu sievieti, kas vēlāk izrādījusies laikraksta "Diena" žurnāliste, aģentūru LETA informēja partijas preses sekretārs Edgars Vaikulis. Kastēnam, kuram ir sieva un divi mazi bērni, būšot jāsniedz savs skaidrojums arī partijas vadībai. "Un šajā situācijā daudz kas būs atkarīgs arī no viņa paša uzvedības un rīcības," aģentūrai LETA sacīja Vaikulis.

LPP/LC valdes loceklis un Saeimas frakcijas vadītājs Andris Bērziņš Dienai sacīja, ka viņam nav izdevies satikt O. Kastēnu, tāpēc par situāciju varot spriest tikai pēc "Dienas vienpusēji veidotajiem rakstiem". Viņš uzskata situācija ir laikraksta "izprovocēts gājiens pret savējo – žurnālistu", kas vairs nedomā tāpat kā šis laikraksts. "Pēc rakstiem spriežu, ka tā patiešām bijusi tikai tāda saspēle. Principā žurnālistes metodes ir tādas, kādas tās izmanto specdienesti, un šai meitenei, ja viņa vēlējās sasniegt kādus vērā ņemamus rezultātus, bija jāspēlē līdz galam," teic A.Bērziņš.


(papildināta ar priekšpēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

KASTĒNA PAZIŅOJUMS

Ņemot vērā šīsdienas publikāciju laikrakstā „Diena”, vēlos uzrunāt savu ģimeni, darba kolēģus, sabiedrību.
Mana rīcība ir bijusi divdomīga, kas radījusi šaubas sabiedrībā. Vēlos uzsvērt, ka ģimenes vērtības vēl joprojām man ir svarīgas un ceru uz sabiedrības izpratni.
Pirmkārt, es no sirds vēlos atvainoties savai ģimenei – sievai un bērniem.
Otrkārt, es atvainojos savai pārstāvētajai politiskai partijai LPP/LC. Šis, kā pati „Diena” atzīst, bija neētisks eksperiments. Viņiem izdevās apliecināt, cik neētiski spēj rīkoties laikraksts, lai tik atrastu veidu kā kādu no politiķiem parādītu negatīvā gaismā. „Diena” pēdējā laikā ne vienu reizi vien ir publicējusi arī citu politiķu sūtītās neformālās īsziņas.
Treškārt, es gribu skaidri un konkrēti norādīt, ka mani un „Dienas” žurnālisti Aleksandru Jolkinu nesaista nekāda veida attiecības!

LASI

LASI PLAŠĀK UN NOKLAUSIES AUDIO INTERVIJU AR KASTĒNU

LASI

LASI MEDIJU EKSPERTU UN POLITOLOGU VĒRTĒJUMUS PAR MINISTRA KASTĒNA RĪCĪBU

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas