Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Kleckins: Saeimas komisija pārkāpusi robežu

Nacionālās Radio un televīzijas padome uzskata, ka Saeimas Nacionālās drošības komisija (NDK) ir pārkāpusi robežu uz slēgto sēdi aicinot Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektoru Edgaru Kotu.

„Manuprāt, Latvijas Nacionālās drošības komisija, kuras galvenā kompetence: drošība, ir jau ietverta nosaukumā, ir pārkāpusi robežu attiecībā pret LTV kā sabiedrisko mediju. Nacionālās drošības komisijas interešu pamatjautājumi skar valsts un pilsoņu drošību nevis mediju saturu,” uzskata padomes priekšsēdētājs Ābrams Kleckins.

Padome uzsver, ka demokrātiskā valstī mēģinājumi ietekmēt mediju brīvību, tiek viennozīmīgi uztverti kā drauds demokrātijai. “Ja kādai fiziskai vai juridiskai personai šķiet, ka kāds medijs, kaut kādā veidā apdraud valsts drošību, tad runa varbūt vienīgi par to, ka tā darbībā ir vērojamas pretlikumīgas rīcību pazīmes, taču tiesiskā valstī spriest par to ir tikai un vienīgi tiesas varas kompetencē,” uzsvēris padomes vadītājs.

Pēc Ā.Kleckina norādītā, spriežot pēc presē publicētās informācijas, Saeimas Nacionālās drošības komisija pārkāpusi šo demokrātijas principu. “Uzņemoties tiesas varas funkcijas, drošības sargāšanai radītā komisija apdraud to, kas tai būtu jāsargā,” saka Ā.Kleckins.

NRTP uzsver, ka runa ir par sarunas slēpto raksturu, kas atņem sabiedrībai iespējas izvērtēt un izdiskutēt jautājumu, kurš pats par sevi nesatur nekādu slepenību.

Ā.Kleckins Dienai pastāstīja, ka viņa paziņojuma mērķis bija izraisīt diskusijas par šo atgadījumu. "Citādi mēs jau nevaram ietekmēt Saeimu," sacīja NRTP vadītājs. Viņš arī plāno tuvākajās dienās sasaukt padomes sēdi, lai lemtu, ko NRTP varētu darīt, atbildot uz šādu NDK rīcību.

Savukārt NDK vadītājs Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC) arī pēc Ā.Kleckina paziņojuma neuzskata, ka būtu pārkāptas kādas robežas. D.Jaundžeikars Dienai skaidroja, ka pēc likuma noteikumiem NDK var aicināt uz sēdi jebkuru Latvijas pilsoni. Likumā arī atrunāts, ka komisijas sēdes ir slēgtas. Līdz ar to NRTP vadītāja aizrādījumus viņš neuzskata par pamatotiem. “Vai tad mēs Kotam devām kādus norādījumus?” vaicā NDK vadītājs.

(papildināts ar pēdējām divām rindkopām)

Par trešdienas NDK slēgto sēde un E.Kota komentāriem pēc tās lasi šiet 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas