Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - KNAB aiztur finanšu policistus par kukuļņemšanu

Vakar lidostā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki aizturēja divus Valsts Ieņēmumu dienestam (VID) pakļautās Finanšu policijas darbiniekus par kukuļņemšanu. Aizturēšanas laikā viens no policistiem mēģināja bēgt, sasitot savu automašīnu, liecina _Dienas _rīcībā esošā informācija. Tiesa aizturētajiem šovakar piemērojusi apcietinājumu, vēsta LETA.

VID ir apstiprinājis informāciju par aizturētajiem, tomēr notikušo sīkāk nav komentējis. "Varam apstiprināt, ka ir aizturēti FPP darbinieki Ivo Vite un Alvis Pīlāgs. Visticamāk šīs personas tiks atstādinātas. VID tālākā rīcība ir atkarīga arī no piemērotā drošības līdzekļa. Pagaidām vēl neesam saņēmuši oficiālu informāciju un sīkākus komentārus nesniedzam," teikts izplatītajā paziņojumā.

Plašāku informāciju nesniedz arī KNAB, vien apstiprina, ka vakar, 13.novembrī, kāda kriminālprocesa ietvaros aizdomās par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu tika aizturēti divi VID FPP Iekšējās drošības daļas darbinieki. Amatpersonas ir atzītas par aizdomās turētām koruptīvu noziegumu izdarīšanā.

Kukulī saņemti 6 800 latu, liecina Dienas rīcībā esošā neoficiālā informācija. Iespējams, par to, lai varētu legalizēt noziedzīgi iegūtus līdzekļus vairāk nekā simts tūkstošu latu apmērā. Pie finanšu policistiem atrasta daļa naudas, liecina neoficiāla informācija. Viens no viņiem strādājis par VID izmeklētāju, bet otrs par vecāko izmeklētāju.

Kā norāda LETA, iespējams, ka finanšu policisti devuši padomus un norādījumus, kā kādam uzņēmējam izmantot firmas, kuru nosaukums netiek atklāts, noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijai.

Secināms, ka FP amatpersonas solījušas informēt par iespējamām VID plānotām pārbaudēm attiecībā uz shēmā iesaistītām firmām saistībā ar naudas legalizēšanu. Amatpersonas arī solījušas, ka, rodoties kādām problēmām, viņas tās atrisinās. Korupcijas apkarotāji pieļauj, ka FP amatpersonas sniegušas uzņēmējam informāciju, kas viņām pieejama, izmantojot dienesta stāvokli VID, tostarp par firmām, kuras plānots iesaistīt noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijā.

(papildināta ar pēdējām divām rindkopām) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas