Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - KNAB: Šlesers pulksteņa darījumu nav deklarējis

Lai gan iepriekš Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) apgalvoja, ka "ir nokārtojis" lietu ar savu dārgo pulksteni, kura iegādi viņš saskaņā ar publiski pieejamo informāciju kā amatpersona nebija deklarējis, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) atzinis, ka viņš 2007.gada amatpersonas deklarācijā šādu darījumu tiešām nav norādījis.

Konstatēti arī citi pārkāpumi, tomēr tie KNAB izpratnē attiecas nevis uz biroja, bet gan Valsts ieņēmumu dienesta (VID) kompetenci, un līdz ar to visa pārbaudē iegūtā informācija nosūtīta VID "izvērtēšanai tā kompetences ietvaros", trešdien vēsta laikraksts _Dienas Bizness_.

KNAB nav konstatējis pārkāpumus, kas atbilstu biroja kompetencei, jo pulkstenis pirkts nevis dāvināts, Diena.lv skaidroja birojā.

Šobrīd lietas materiālus izmeklē Finanšu policijas pārvalde, kura arī lems par lietas tālāko virzību, izvērtējot to saskaņā ar Kriminālprocesa likumā noteiktajām prasībām.

Kā jau ziņots, pērn oktobrī A.Šlesers uz LTV raidījumu 100.panta Preses klubs ieradās ar iespaidīgu zelta rokaspulksteni, kura vērtība varētu būt vismaz 30 000 latu. Šo vērtējumu nenoliedza arī A.Šlesers, kurš apliecināja, ka rokaspulksteni nopircis pats. Taču Rīgas vicemēra aizpildītajās valsts amatpersonas deklarācijās šāds pulksteņa iegādes darījums nav uzrādīts.

"Birojs, veicot valsts amatpersonas darbības pārbaudi, konstatēja, ka valsts amatpersona A.Šlesers, aizpildot kārtējo valsts amatpersonas deklarāciju par 2007.gadu Publicējamās daļas 8.sadaļu un Nepublicējamās daļas 5.sadaļu, nav norādījis informāciju par veikto darījumu (t.i., pulksteņa iegādi) lielā apmērā," teikts KNAB vadītāja Normunda Vilnīša parakstītajā oficiālajā atzinumā.

Saskaņā ar Krimināllikuma 219.pantu par nepatiesu ziņu norādīšanu deklarācijā, ja nepatiesas ziņas norādītas par mantu lielā apmērā, var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām.

A.Šlesers saskaņā ar KNAB atzinumu nav ievērojis Ministru kabineta noteikumos minēto, ka, aizpildot deklarācijas publicējamo daļu, iesniedzējs norāda informāciju par veiktajiem darījumiem, ja to summa pārsniedz 20 minimālās mēnešalgas, sniedz ziņas par katra darījuma veidu un apmēru, vēsta laikraksts. Tāpat KNAB pārbaudē konstatētas pazīmes, kas liecinot – A.Šlesers nav ievērojis arī likumā Par interešu konflikta novēršanu valsts amatepersonas darbībā noteikto, ka "deklarācijā valsts amatpersona norāda informāciju par tās veiktajiem darījumiem, ja to summa pārsniedz 20 minimālās mēnešalgas, norādot šo darījumu apmēru un darījumu puses".

(pievienota 3. rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas