Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Koķe aicina studentus vairs neprotestēt

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ezis
e
Kaut kā jocīgi - naudas sanāk tikai atsevišķu personu algām. Par visu pārējo - nav skaidrības. Ja parēķina, tad visas augstskolas LV iekasē diezgan lielas summas no studentiem, tāpat, stājoties augstskolā - par katru papīra lapu un reģistrāciju - atkal iekasē. Tad vēl naudu dod arī valsts, tomēr salīdzinot ar citām valstīm, kur par mācībām nav jāmaksā, izglītības kvalitāte ir augstāka, pasniedzēji no sirds dara savu darbu, lekcijas nekavē, tāpat augstskolas caurumus neaizlāpa uz vieslektoru, t.i. uz vēl n-tajās vietās strādājošu lektoru rēķina. Piedevām, lielākā daļa dienas nodaļas studentu strādā pilnu darba dienu. Jautājums - kad viņi apmeklē lekcijas un pa kuru laiku mācās? Varbūt, ka problēma ir attieksmē un kontroles trūkumā? Varbūt IzM Augstākās izglītības departamenta direktors vispār neko nezin, kas notiek LV augstskolās?
TIESAM VAJAG TURPINA
T
VAJAG TURPINAT, NEVIS KLAUSITIES MELIGAJOS SOLOJUMOS, KAMER NEBUS KONKRETI IESKAITITA NAUDINA UN SAMAZINATAS MAKSAS PAR KOJAM. TURPINAT PROTESTUS LIDZ BUS TAUSTAMS REZULTATS.
es
e
un ko Kloķe darīs, ja mēs protestēsim? :) arestēs mūs?
euu...
e
nu cmon....ja protestējiet, tad dodiet arī risinājumus, nevis tukši kliedziet
Sandra>>dz
S
Ne jau visās ausgstskolās un universitātēs ir vienādi pieejamas visas tavas minētās lietas. Gribu tev argumentēt, ka mūsu valsts piedāvātas izglītības līmenis pārsvarā ir ļoti zems (nerunāju par RSU un mediķiem, jo tā univrsitāte ir pieprasīta arī ārvalstu studentu ziņā). Paskatieties paši, deputāti un ministri savus bērnus sūta mācīties uz citām ESun pasaules valstīm? Kāpēc?
Un vainīgi pie visa tā
U
Latvijas valsts nedod studentiem nākotni!!!
Bibis
B
Pats būdams students īsti nesaprotu, ko tad tie protestētāji īsti gribēja panākt. Pateikt to, ka viss slikti un tā - nedomāju, ka tam kāda jēga. Pēdējos gados ir pierādījies, ka papildus finansējums izglītību neuzlabo. Laboratorijas darbu var tik pat labi veikt ar padomju laiku instrumentiem kā ar moderniem vācu, arī papildus budžeta vietas nerada tik lielu motivāciju mācīties (kaut gan iestāties gan) - un par to, ka ir tādas stipendijas vispār vajadzētu priecāties, jo ne visur ārvalstīs tādas ir. Būtu labāk sūdzējušies par studiju kredītu sistēmu, par to, ka pabeigtas studijas nenodrošina darba iespējas (nu jau vienalga kādā profesijā), par to cik augstskolas ir nodalītas no industrijas un par to ka jauniešiem nav motivācijas palikt/atgriezties Latvijā no ārzemēm. Tās jau ir tās problēmas par ko vajag sūdzēties. Ne jau kāds kļūs par labāku, efektīvāku speciālistu sēžot uz mīksta krēsla lekciju zālē ar modernu aprīkojumu.
mazepa
m
....varbūt studenti var protestēt pret rektoru algām?....šeit viss kā Latvijā vienmēr - studentiem stipendija ir minimāla, bet rektoriem alga lielāka kā Latvijas Bankas prezidentam...
,.,.,.
,
papildināta - Koķe aicina studentus vairs neprotestēt, jo jēgas tam nekādas.
peter
p
Studenti piekrita un vairs nepiketēs...
dz
d
Stulbie studenti. Savulaik jaunlatvieši ar kājām devās uz Tērbatu un bjia laimīgi, ka var uz visiem vienu grāmatu lasīt sveču gaismā. Tagad viss ir - bibliotēkas, internets, iespējas mācīties budžetā, iespējas izmantot studiju apmaiņas programmas, pieteikties stipendijām, iespējas mācīties latviešu valodā... ko vēl vajag? Vai tiešām viņi gaida, kad zinātnieki izdomās datorprogrammu, ar kuru var pa taisno smadzenēs ielādēt nepieciešamās zināšanas. Sliņķu un aunu bars. Pats esmu bijis students un zinu, kāda ir lielākā vairuma motivācija mācīties. Arī pats nebiju nekāds izcilnieks, bet vismaz man pietika kauna savā slinkumā nevainot citus.
sekste
s
Vienalga, kāds temats, bet ka tik kaut ko da jebko pateikt, lai iekļūtu ziņu lentās un pazīmētos pirms pašvaldību vēlēšanām. Ai, Koķe... Vajadzētu medijiem sarunāt, ka nevienu no administratīvās un politiskās elites pirms vēlēšanām vairs nepiemin. Citādi tā ir bezmaksas politiskā reklāma šiem darboņiem, kuri to nemaz nav pelnījuši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas