Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Krievija pārtrauc militāro sadarbību ar Latviju

Latvijas Aizsardzības ministrija saņēmusi notu no Krievijas, kurā paziņots, ka Maskava pārtrauc jebkāda veida militāro sadarbību ar mūsu valsti. Kā pamatojumu šādam solim Maskava norāda, ka Krievija pārtrauc sadarbību ar visām NATO dalībvalstīm, "ņemot vērā pašreizējo situāciju", _Dienai _pastāstīja AM valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs.

Pēc viņa vārdiem, Latvijas un Krievijas attiecību ziņā tas nenozīmē neko, jo abām valstīm nav bijusi divpusējā militārā sadarbība. Savukārt NATO organizācijas ietvaros tiks pārtrauktas kopējās militārās apmācības, kā arī ekspertu sarunas ar šo valsti.

E.Rinkēvičš gan aicināja "nedramatizēt" un apliecināja, ka Latvijai šī situācija apdraudējumu nerada, jo esam "NATO dalībvalsts, kuru pasargā 5.paragrāfs".

Līdzīgas notas nosūtītas arī visām pārējām NATO dalībvalstīm, arī Igaunijai, ziņo LETA. Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Paets pavēstīja , ka "Igaunijai nav īpaši plaša militārā sadarbība ar Krieviju. Pašlaik nekas netika plānots. Tādējādi patiesībā mums tas neko daudz nenozīmē".

(Papildināta ar K.Daukšta viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĒRTĒ EKSPERTS

Kārlis Daukšts, politologs

Šī soļa skaidrojums ir ļoti vienkāršs. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs par NATO sanāksmē pieņemto paziņojumu par situāciju Gruzijā pateica, ka nevis NATO atsakās no sadarbības ar Krieviju, bet gan Krievija šādā sadarbībā vairs nav ieinteresēta. Tā ir diplomātiska spēle, kurā Krievija grib parādīt, ka tieši viņa diktē noteikumus. Tam gan nav lielas nozīmes, jo šī sadarbība tika faktiski pārtraukta jau krietni iepriekš. Nopietnākas sekas varētu būt tas, ka Krievija pierobežā varētu rīkot militāras mācības, lai palielinātu saspīlējumu un vienu otru tracinātu arī iekšpolitiski. Krievijas interesēs var būt arī situācijas destabilizācija ap Baltijas valstīm, un šobrīd apdraudējums ir ļoti tuvs.

ddf

Nedēļas nogalē abu pušu sarunās kļūs skaidra turpmākā attiecību politika starp Krieviju un NATO.

Krievijas vēstnieks pie NATO Dmitrijs Rogozins. LASI PLAŠĀK

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas