Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Krievija pārtrauc militāro sadarbību ar Latviju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
spoks
s
Pazinojums liek uz jautajuma ari sadarbibu uz robezas un ari sadarbibu informacijas apmaina par terorismu!Man liekas ka no sitas sadarbibas beigam zaudesim mes visi!Tacu Lielais amerikanu bralis,kam ir sava varena izlukosana,vismazak!Un vispar,nez vai vienmer pareizi,tacu viss kas nak no krievijas >ir slikti.Pat ja tas ir labi,vienalga mes neteiksim ka tas ir labi!Mode tada nelaga!Var protams celonus sai lietai saprast,tacu vienalga tas nau labi! Starp citu,Latviesi ar padomju laikos pasi bija diezgan augsta vieta kremla tuvuma.Ar Sakasvilli daudzkaart ir uzsveris ka vinam dimumdiena 21 decembri,kas viena diena ar tautu teevu Stalinu,kurs ari varens gruzins budams muzos vesture paliks!Se pat igaunijas avizes par to rakstija(tulkots uz krievu val) новая мода - быть против России!To neraksta krievs,to secina igaunis! <a
Человек
Ч
Раньше российские военные атташе ходили на военные учения Латвии и других балтийских стран и втихомолку смеялись, а теперь не будут ходить и будут смеяться открыто.
Ilmārs
I
Formāls paziņojums. Mums taču militārā sadarbība vispār nav bijusi. :) Ko tad pārtraucam?
..
.
ui, uzvedos kā pilnīgs analfabēts, tagad tik apskatījos, kas tas Levits tāds ir. Egils Levits - 2004. gadā ievēlēts par tiesnesi Eiropas Kopienu Tiesā. Vienlaikus kopš 1997.g. – EDSO Samierināšanas un arbitrāžas tiesas samierinātājs, kopš 2001.g. – Starptautiskās Arbitrāžas tiesas tiesnesis. Mnjā, ar šo vīru, neieteiktu strīdēties.
..
.
nevarētu lūdzu precizēt to žurnāli savādāk man sanāk, ka tu "citē" RELP - The Journal of Urology "RETROGRADE EXTRAPERITONEAL LAPAROSCOPIC PROSTATECTOMY"
..
.
Tātad, spriežot pēc Levita teiktā un vairāku citu autoru domām, kas pamatotas uz starptautiskajiem tiesību aktiem, sanāk sekojoši: 16.06.40 Ultimāta pieņemšana - okupācija (occupatio interveniens) 20.06.40 "valdibas" sastādīšana" /05.08.40 iekļaušana CCCP sastāvā - aneksija un pretlikumīga rīcība. Un ar Levitu, zinies, grūti strīdēties, pat Anglijas žurnālam :D
..
.
"Tādēļ Latvijas Republikas valdības 1940.gada 16.jūnija lēmums pieņemt padomju ultimātu[9] nav vairs uzskatāms par šīs valdības brīvas gribas izpausmi. Līdz ar to tam saskaņā ar starptautisko tiesību normām nav tiesiska spēka un tas nevar būt par pamatu tālākiem tiesiskiem aktiem, it īpaši Latvijas Republikas Ministru kabineta demisijai 1940.gada 17.jūnijā un jaunās Tautas valdības sastādīšanai 1940.gada 20.jūnijā ar Augustu Kirhenšteinu priekšgalā. Tādēļ arī Tautas valdības likumiem un rīkojumiem līdz Latvijas Republikas formālai iekļaušanai Padomju Savienības sastāvā 1940.gada 5.augustā nav tiesiska spēka, ieskaitot lūgumu uzņemt Latviju PSRS sastāvā, jo tie ir nevis leģitīmas Latvijas Republikas valdības brīvas gribas izpausmes rezultāts, bet gan sveša karaspēka reālu vardarbības draudu rezultātā[10] ieceltas marionešu valdības akti.[11] Šādu marionešu valdību tiesiskos aktus starptautiskajās tiesībās neatzīst par spēkā esošiem."[vēljoprojām turpat]
..
.
un vispār, būtu ļoti jauki, ja jūs ar Cilvēku iesūdzētu latvijas Valsti kādā starptautiskā tiesā, tieši par faktu, ka Latvija nav tikusi okupēta un jūs pretlikumīgi apbižo.. Levits izklausās pēc īstā jurista, kas varētu pārstāvēt Latviju.. (uzvārds tāds juridisks :D ). Vismaz beidzot tiktu kādā skaidrībā
..
.
o, nē, atvainojos, tas laikam ar bija citāts "Boris Meissner: Die Sowjetunion, die baltischen Staaten un das Völkerrecht, op. cit., S. 223 ff"
..
.
" Latvijas Republikas valdība, 1940.gada 16.jūnijā pieņemot Padomju Savienības ultimātu – t.i., piekrītot valdības maiņai un neierobežota kontingenta padomju karaspēka ielaišanai – rīkojās nevis pēc brīvas gribas, bet gan pakļaujoties reāliem prettiesiskas padomju vardarbības draudiem. Ja Latvijas Republikas valdība šīs prasības būtu noraidījusi, padomju karaspēks, kā uz to netieši jau bija norādīts ultimatīvajā notā, prettiesiski pielietojot varu, vienalga būtu pārgājis Latvijas robežu. Tas nozīmē, ka Padomu Savienības rīcība pret neatkarīgo Latvijas Republiku 1940.gada 16. un 17.jūnijā ir kvalificējama kā intervencionistiska okupācija (occupatio interveniens), kas ir viens no smagākajiem starptautisko tiesību noziegumiem pret kādas valsts suverenitāti."[turpat]
..
.
"Ja karaspēka ievešana otrajā valstī notiek pret šīs valsts gribu, taču bez militāras pretestības, tad to apzīmē par mierīgu okupāciju (occupatio pacifica), ja otra valsts militāri pretojas – tad par kara okupāciju (occupatio bellica). Tā, piemēram, Vācija 1940.gada vasarā mierīgi okupēja Dāniju (dāņu karaspēks iebrūkošajam vācu karaspēkam nepretojās), kamēr Polijas okupācija 1939.gadā notika ar kara palīdzību. Okupācijas starptautiski tiesiskajai kvalifikācijai par prettiesisku nav būtiski svarīgi, vai okupācija ir noritējusi mierīgā ceļā vai ar kara palīdzību. Līdz ar to gan Dānijas, gan Polijas starptautiski tiesiskais statuss kā okupētai zemei bija vienāds. Tādēļ arī dažkārt izteiktais pārmetums Latvijas valdībai, ka tā nedeva armijai pavēli pretoties iebrūkošajām Sarkanās Armijas daļām, nav vietā, jo ar militāru pretestību nesamērīgajam pārspēkam valsts neatkarību nosargāt tā vai tā nevarētu, un arī Latvijas vēlāko tiesisko stāvokli šī militārā pretestība neietekmētu." [Egils Levits "Latvijas Republika vai Latvijas PSR?"] tas tā, ja atcerēsies fcking Ulmaņa tekstu ar pistoli pie galvas "jūs paliekat savā vietā, es savā"
..
.
beidz, tu neesi tik stulbs, lai nesaprastu atšķirību starp pretlikumīgu darbību (Hāgas konvencija ar tika pārkāpta) un normālu politisko darbību iepriekšējos gadsimtos (es protams ne jau par dinozauriem, bet par Zviedriem, Poļiem un Pēteri Mazo)
..
.
lai gan nē, papētīju papīrus - tomēr palieku pie "okupācija un sekojoša aneksija ar pretlikumīgu iekļaušanu CCCP sastāvā" un mani maz interesē tas, ko esot teikuši kādā žurnālā (kādā?) kaut kad (kad? gads un iemesls kādā sakarā tika runāts par Latviju. 68 gads, kad Lielbritānija pretlikumīgi atdeva Latvijas zelta rezerves CCCP? Vai aneksijas apstiprināšana gadījumā vēlāk netika atsaukta, tāpat kā to izdarīja Austrija?)
DRAK
D
кстати шутка от команды квн латвии - учёные латвии решили клонировать динозавров, чтоб потребоватьс них компенсацию за окупацию территории латвии 30 миллионов лет назад.
..
.
interesanta versija :D labi, pieņemsim aneksija, ko tas maina?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĒRTĒ EKSPERTS

Kārlis Daukšts, politologs

Šī soļa skaidrojums ir ļoti vienkāršs. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs par NATO sanāksmē pieņemto paziņojumu par situāciju Gruzijā pateica, ka nevis NATO atsakās no sadarbības ar Krieviju, bet gan Krievija šādā sadarbībā vairs nav ieinteresēta. Tā ir diplomātiska spēle, kurā Krievija grib parādīt, ka tieši viņa diktē noteikumus. Tam gan nav lielas nozīmes, jo šī sadarbība tika faktiski pārtraukta jau krietni iepriekš. Nopietnākas sekas varētu būt tas, ka Krievija pierobežā varētu rīkot militāras mācības, lai palielinātu saspīlējumu un vienu otru tracinātu arī iekšpolitiski. Krievijas interesēs var būt arī situācijas destabilizācija ap Baltijas valstīm, un šobrīd apdraudējums ir ļoti tuvs.

ddf

Nedēļas nogalē abu pušu sarunās kļūs skaidra turpmākā attiecību politika starp Krieviju un NATO.

Krievijas vēstnieks pie NATO Dmitrijs Rogozins. LASI PLAŠĀK

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas