Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Laikraksts: Godmanis Augstākajā tiesā interesējas par nākamo KNAB vadītāju

Premjers Ivars Godmanis norāda, ka uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) tukšo priekšnieka vadītāja krēslu nevirzīs kādu no pašreizējās KNAB vadības. Intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Labrīt, Latvija!" viņš atklāja, ka ir ticies ar Augstākās tiesas (AT) priekšsēdētāju Ivaru Bičkoviču, lai pārrunātu iespējamo AT tiesnešu kandidēšanu uz šo amatu. Laikraksts _Latvijas Avīze _ziņo, ka I. Godmanis ar AT "amatpersonu starpniecību interesējies", vai bijušais AT priekšsēdētājs Andris Guļāns būtu piemērots KNAB priekšnieka amatam.

I. Godmanis intervijā noliedza, ka būtu tieši uzrunājis A. Guļānu vai kādu citu tiesnesi par kandidēšanu uz KNAB vadītāja amatu. Arīdzan A. Guļāns Latvijas Avīzi informējis, ka viņam "personīgi vēl neviens šo amatu neesot piedāvājis" Viņš arī nejūtot, ka viņa kandidatūra kādu varētu interesēt.

AT priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs intervijā Dienai norādīja, ka I. Godmaņa minētā tikšanās notikusi pasen, pirms vairāk nekā nedēļas. Sarunā nav runāts par konkrētām personālijām, kuras varētu kandidēt uz KNAB vadītāja amatu, bet tikai par likuma grozījumiem Tiesu iekārtas likumā, kas ļautu tiesnešiem pēc Saeimā ievēlētu amatu pilnvaru beigām atgriezties tiesā un nezaudēt sociālās garantijas. "Palīdzējām, pieslīpējām redakciju, lai tiesneši būtu motivēti to [kandidēt uz amatiem] darīt," sarunas saturu atstāsta i. Bičkovičs.

Premjers šorīt intervijā norādīja, ka kandidātu KNAB priekšnieka amatam viņš redz arī no Drošības policijas.


(papildināta ar 3. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas