Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

papildināta - Lato Lapsa uzņemas atbildību par rokasgramata.com

Žurnālists Lato Lapsa trešdien, prezentējot grāmatu Kā nozagt miljardu: Rokasgrāmata, paziņoja, ka uzņemas par to visu iespējamo atbildību likuma priekšā, un par to jau personiski esot informējis Valsts policiju. Grāmatas un interneta vietnes rokasgramata.com izveidei viņš esot iztērējis aptuveni 10 000 latu, no kuriem lielākā daļa esot ņemta no paša iekrājumiem.

“Domāju, ka neviens nav īpaši pārsteigts mani šeit redzot,” uzsākot preses konferenci jokoja L.Lapsa. “Šī grāmata ir pierādījums tam, ko var izdarīt viens līdz trīs cilvēki, ja ir patiesa vēlēšanās darboties. To var saukt par dokumentālu trilleri, jo tajā ir viss, kas labam trillerim vajadzīgs – miljoni, ofšori un sazvērestības,” ironizēja izdevējs.Grāmatas ievadu sarakstījis pats L.Lapsa un Irēna Saatčiaine, bet, kā galvenais autors norādīts kāds A.Lembergs. “Šī nav grāmata par konkrētu cilvēku, kurš ir Ventspils domes priekšēdētājs – tajā minētais A.Lembergs nav identificējams pēc personas koda. Pats Ventspils domes priekšēdētājs savulaik nevarēja saprast, kas ir Ojārs Grīnbergs, kuru gribēja iecelt Ventspils ostas valdē, un, ja viņš gribēs pierādīt, ka šī grāmata ir par viņu, novēlu viņam veiksmi, rāpjoties ārā no legālās bedres, ko pats sev izracis,” skaidroja L.Lapsa.Grāmatā publicētie dokumenti esot atlasīti no vairāk nekā 10 000 lappusēm un sakārtoti tematiskās nodaļās. Kur tos ieguvis, L.Lapsa neatklāj. “Parasti man visādus dokumentus nezināmi cilvēki iemet pastkastītē. Ņemot vērā, ka šoreiz tās bija 10 000 lapaspušu, droši vien kāpņutelpā bija atstāts vesels maiss,” atbildēja L.Lapsa. Grāmatas  pirmā metiena tirāža ir 3000 eksemplāru.Tas, ka iznākusi grāmata gan nenozīmējot, ka beigs darboties interneta vietne. Tajā vēl labu laiku tikšot publicēti dažādi dokumenti, un, ja nu tiesībsargiem izdosies panākt, ka tās uzturētājkompānija Čehijā to slēdz, esot jau sagatavoti rezerves varianti Īslandē un Čīlē.

rokasgramata.com līdz šim, kā rakstīts uz dokumentiem, publiskojusi Ventspils mēra Aivara Lemberga un viņu divu bērnu bankas kontu izdrukas, kas atspoguļo šo cilvēku tēriņu vērienīgumu. Šonedēļ vientē parādījās Aivara Lemberga advokāta sniegtās liecības tiesā.

(papildināta ar Aivara Lemberga komentāru)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

AIVARA LEMBERGA KOMENTĀRS:

"Varam uzskatīt, ka lielais priekšvēlēšanu laiks patiešām ir sācies – starta šāvienu demagoģiskai un netīrai priekšvēlēšanu propagandai devusi nekritiska dažādu apdrukātu papīru samešana vienā blāķī, nez kāpēc nosaucot to par grāmatu.

Par priekšvēlēšanu propagandu šo konkurentu sistemātisko vēršanos pret mani kā visnopietnāko politisko pretinieku jau nosaukuši politologi, un nav jau arī citu vārdu, kuros dēvēt šīs aktivitātes, kas lielā steigā notiek tieši mēnesi pirms 10.Saeimas vēlēšanām.

Jebkādu uzticamību šiem sabiedriskās domas ietekmēšanas mēģinājumiem degradē šā pasūtījuma darba jau zināmie autori – mani ilggadējie oponenti un viņu uzticamie izpildītāji, kuriem savu netīro spēlīšu īstenošaai ļoti paveicies ar priekšvēlēšanu laiku."


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas