Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

papildināta - "Latvijas Dzelzceļš" klubam "Dinamo" atvēlējis pusmiljonu

Valstij piederošā uzņēmuma Latvijas Dzelzceļš (LDz) meitasuzņēmums, kas nodarbojas ar kravu pārvadājumiem, hokeja klubam _Dinamo Rīga _šogad atvēlējis pusmiljonu latu, _Dienu _informēja uzņēmumā.

Jau vēstīts, ka premjers Valdis Dombrovskis (JL) šorīt pieprasīja LDz atklāt summu, ko kompānija iepriekš atteikusies darīt. Pēcāk viņš izdeva arī rezolūciju, kas adresēta satiksmes ministram Kasparam Gerhardam (TB/LNNK), VAS „Latvijas dzelzceļš” valdes priekšsēdētājam Uģim Magonem un SIA LDz Cargo valdes priekšsēdētājam Guntim Mačam, ar kuru līdz 21.augustam uzdots iesniegt premjeram rakstisku skaidrojumu par publiski izskanējušo informāciju par atbalstu hokeja klubam „Dinamo Rīga”, sniedzot detalizētu informāciju par jau pārskaitītajiem finanšu līdzekļiem, to kopējo apjomu 2009.gadā (arī 2008.gadā, ja šāda sadarbība ir bijusi), kā arī turpmāk plānoto atbalstu, tostarp finansiālo.

Tāpat valdības vadītājs gaida rakstisku informāciju par visu Satiksmes ministrijas padotībā esošo valsts kapitālsabiedrību veiktajiem un plānotajiem ziedojumiem, dāvinājumiem un mārketinga atbalsta aktivitātēm 2009.gadā, sniedzot finansiālu atbalstu privātiem uzņēmumiem vai biedrībām un nodibinājumiem. Skaidrojumā lūgts iekļaut informāciju par visiem katras kapitālsabiedrības noslēgtajiem līgumiem, katra mērķi, kopējo finansējumu, kā arī pilnu informāciju par šāda atbalsta saņēmējorganizāciju.

LDz valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis, kas agrāk darbojās vadošā amatā Latvijas Hokeja federācijā, uzskata, ka LDz Cargo klubam atvēlētā nauda nav sponsorēšana vai atbalstīšana, bet "konkrēta mārketinga aktivitāte gada garumā ar mērķi nostiprināties Krievijas tirgū un piesaistīt jaunus un lielākus kravu apjomus". LDz Cargo Krievijas tirgus esot vitāli svarīgs un reklāma tajā - nepieciešamība. Nauda esot piešķirta sadarbības projekta ietvaros, kas jau pērnā gada beigās iekļauts uzņēmuma 2009.gada budžetā, bet līgums par projekta īstenošanu parakstīts 1.jūnijā.

"LDz, kā arī tās meitassabiedrības allaž rūpīgi izvērtē ikvienu investēto latu, tajā skaitā mārketinga aktivitātēm paredzētos līdzekļus, un nekādas darbības netiek veiktas, neparedzot guvumu no iztērētā," apgalvo U.Magonis.

Uzņēmums norāda, ka Krievija jau šobrīd ir nozīmīgākais Latvijas partneris dzelzceļa kravu pārvadājumos un LDz mērķis ir šos apjomus palielināt. LDz ir pelnošs uzņēmums, vienīgais dzelzceļš Eiropā un reģionā, kam pārdomātas darbības rezultātā kravu apjomi šajos laikos ne tikai nav ievērojami kritušies, tie ir saglabājušies, atšķirībā no citvalstu dzelzceļiem, un šī sadarbība ar hokeja klubu netiek finansēta no valsts nodokļu maksātāju līdzekļiem, bet gan no uzņēmuma saimnieciskajai darbībai paredzētajiem līdzekļiem, uzsver uzņēmums.

LDz arī norāda, ka uzņēmuma 2009.gada plāns bijis saskaņots ar akcionāru, proti, Satiksmes ministriju (SM). SM valsts sekretārs Nils Freivalds aģentūrai BNS iepriekš apgalvojis, ka LDz atbalsta sniegšanas līgumi hokeja klubam Dinamo ir noslēgti likumā noteiktā kārtībā un akcionārs tāda līmeņa saimnieciskos jautājumus nelemj.

Premjers V.Dombrovskis, atbildot uz Diena.lv jautājumu par finansējuma apjomu, trešdien pēcpusdienā izteicās, ka nevar šobrīd vērtēt situāciju, jo nav detalizēti iepazinies ar uzņēmuma finanšu rādītājiem. Tomēr, viņaprāt, valsts uzņēmumiem, kas sniedz regulējamos pakalpojumus, rūpīgi jāizsver šādi sponsorēšanas pasākumi.

Akciju sabiedrības Dinamo Rīga padomes priekšsēdētājs Guntis Ulmanis aģentūrai BNS pastāstījis, ka LDz ir ''viens no atbalstītājiem, turklāt ļoti nozīmīgs'' atbalstītājs, taču naudas summu nosaukt nevarēja.

Pirms gada izveidotā hokeja kluba Rīgas Dinamo lielākā īpašniece ir gāzes importētāja Itera Latvija, tāpat akcionāru vidū ir Latvijas uzņēmēji un bijušie valstsvīri, tai skaitā, ekspremjers Aigars Kalvītis, kurš pagājušajā nedēļā nāca klajā ar paziņojumu, ka vēlas lielo valsts uzņēmumu iesaistīšanos.

Rīgas Dinamo amatpersonas iepriekš ir arī informējušas, ka šosezon kluba budžets ir aptuveni 15 miljoni ASV dolāru. 90% no Dinamo izmaksām sedz Itera, bet pārējos 10% - sameklētie sponsori.

Rīgas Dinamo hokejisti pašlaik gatavojas otrajai sezonai Kontinentālajā hokeja līgā, kur pirmās spēles paredzētas septembrī.

(papildināta ar 2. un 3. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas