Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - LBAS kampaņu galvenokārt finansējušas dalīborganizācijas

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) atklājusi, kas finansējis informatīvo kampaņu par parakstu vākšanu Satversmes grozījumiem. Izrādās, ka lielākoties naudu ziedojušas LBAS dalīborganizācijas un to uzņēmumu arodorganizācijas. Tās, no kopumā iztērētajiem gandrīz 28 tūkstošiem latu, kampaņai atvēlējušas mazliet vairāk nekā 15 tūkstošus, bet sešas fiziskās personas kopumā saziedojušas 5649 latus.

Savukārt ziedojumu kastē no 18. februāra līdz 10. aprīlim anonīmi ziedotāji kampaņai ir ziedojuši Ls 5731, un vienīgais politiskais spēks, kas materiāli atbalstīja šo kampaņu, ir LSDSP, kas ziedoja Ls 1000, informēja LBAS.

Ņemot vērā, ka interese par personām, kas ziedojušas LBAS informatīvajai kampaņai ir ļoti sakāpināta, LBAS norāda, ka šīs sešas fiziskās personas, kas ir kopumā ziedojušas 5649 latus, ir: Edvards Fiskovičs, Anna Lezdiņa, Marija Legeza, Ariadna Ābeltiņa, Ansis Dobelis un Leons Spalvis. Atskaites par saņemtajiem ziedojumiem tiks iesniegtas Valsts ieņēmumu dienestā likumā noteiktajā kārtībā, sola LBAS.

Jau ziņots, ka iepriekš Ministru prezidents Ivars Godmanis (LPP/LC) asi kritizēja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības līdera Pētera Krīgera rīcību, neatklājot finansētāju personības, nodēvējot to par “lielu kļūdu”. “Diemžēl tas padara visu procedūru ļoti apšaubāmu, domāju, ka būtu svarīgi, lai šeit nekādi noslēpumi netiktu saglabāti,” sacīja premjers Radio SWH ēterā. I.Godmanis uzskata, ka Saeimas atlaišana ir ārkārtīgi svarīgs jautājums, kurā visam esot jābūt ļoti caurspīdīgam.

LBAS informē, ka lielākā daļa no saziedotās naudas – 17 500 latu – tērēti reklāmai radio un internetā, bet pārējie līdzekļi izmantoti interneta portāla nodrošinājumam, reklāmai un sludinājumiem reģionālajos medijos, informatīvajām skrejlapām, bezmaksas uzziņu tālrunim un reģionālajām diskusijām. Vairākas komercsabiedrības un privātpersonas ziedojumu vietā sniegušas bezatlīdzības atbalstu sabiedrības informēšanai. Liela loma bijusi arī vairāku plašsaziņas līdzekļu atbalstam.

Kā noskaidroja Diena, Edvards Fiskovičs ir nopelniem bagāts poļu kultūras darbinieks, Ariadna Ābeltiņa pilda LBAS Dzimumu līdztiesības padomes priekšsēdētājas pienākumus, savukārt Ansis Dobelis ir Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas ģenerālsekretārs.

Dati par Leona Spalvja, Marijas Legezas un Annas Lezdiņas nodarbošanos publiski pieejamā informācijā netika atrasti.

(papildināta ar pēdējām rindkopām)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas