Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Lembergam izsniedz kriminālprocesa materiālus

Prokurors Juris Juriss  ir uzsācis visu materiālu izsniegšanu Aivaram Lembergam vienā no pret viņu uzsāktajā kriminālprocesā. Visi lietas materiāli tiks izsniegti arī pārējām apsūdzētajām personām un cietušajiem, informē Ģenerārprokuratūras Preses centrs.

Prokuratūras pārstāve Dzintra Šubrovska norāda, ka tas nenozīme, ka lieta nodota tiesai, taču atturējās komentēt, vai minētais nozīmē, ka kriminālprocesā vairs netiek veiktas izmeklēšanas darbības. Tā vietā viņa solīja par jebkuru nākamo soli kriminālprocesā informēt sabiedrību.

A. Lembergs ir gandarīts par prokurora lēmumu. "Lietas virzība uz tiesu ļaus man beidzot īstenot vienu no vissvarīgākajiem cilvēktiesību principiem, proti, tiesības un iespējas sevi pilnvērtīgi aizstāvēt," norāda A. Lembergs.

Minētajā kriminālprocesā A. Lembergs apsūdzēts par kukuļņemšanu sevišķi lielos apmēros, kas saistīta ar kukuļa izspiešanu; noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā; par nepatiesa dokumenta sastādīšanu un iesniegšanu (dienesta viltojums); par to, ka viņš veicināja un piedalījās mantiskos darījumos, kuri viņam sakarā ar dienesta stāvokli ar likumu aizliegti, izdarot to mantkārīgā nolūkā un personīgās ieinteresētības dēļ; par ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu mantkārīgā nolūkā; par pilnvaru realizēšanu interešu konflikta situācijā; par apzināti nepatiesu ziņu norādīšanu valsts amatpersonas deklarācijās.

Kā aģentūrai LETA skaidroja advokāts Saulvedis Vārpiņš, lietas materiālus procesa dalībniekiem prokurors izsniedz tad, kad uzskata, ka pirmstiesas izmeklēšana ir pabeigta, kas faktiski ir pirms lietas nodošanas tiesai. Procesa dalībnieki ar materiāliem var iepazīties līdz pat dienai, kad lieta tiek izskatīta tiesā. Taču trīs dienu laikā pēc materiālu saņemšanas apsūdzētais var prasīt izmeklēšanas tiesnesim, lai pievieno lietai arī arhīva materiālus.

Tiklīdz materiālus ir saņēmuši procesa dalībnieki, tā uzreiz arī tiek sagatavots lēmums par lietas nodošanu tiesai, piebilda Vārpiņš.


(papildināta ar 3. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas